Τατούλης
symvolo

Γιαννόπουλος: Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν!

Γιαννόπουλος: Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν!

Απρίλιος 15, 2019 - 09:40
10 σχόλια

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, σε συνέντευξη που έδωσε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας κύριος Κούλης, πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων για οκτώ χρόνια, από αφέλεια ή από άγνοια, αποκάλυψε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί σπαταλήθηκαν χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ για έργα τα οποία έμειναν ημιτελή.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ημιτελές και προβληματικό έργο της ύδρευσης Λαγκαδίων που έκανε επί της θητείας του ως Δήμαρχος Λαγκαδίων, για το οποίο είχε γίνει «μελέτη» για δίκτυο που κάλυπτε το μισό χωριό(!) και χωρίς πρόβλεψη για τις συνδέσεις των οικιών. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα μή λειτουργικό έργο, το οποίο δέν είχε συνδεθεί καθόλου (απλά υπήρχαν οι σωληνώσεις) ενώ τα Λαγκάδια εξακολουθούσαν να έχουν πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση.

Οταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Γορτυνίας το 2011 φροντίσαμε, όπως και για άλλα ανάλογα ημιτελή έργα, την διόρθωση και ολοκλήρωση του έργου, ώστε να μήν χαθούν τα χρήματα που είχαν ήδη διατεθεί. Χωρίς να αναλωθούμε στην απόδοση ευθυνών, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 το έργο «Ολοκλήρωση και Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λαγκαδίων (ΕΣΠΑ MIS 448811)» με αρχικό προϋπολογισμό 987.249,90 ευρώ και το δημοπρατήσαμε το 2013 με τελικό ποσό σύμβασης 540.754,30 ευρώ.

Το έργο ολοκληρώθηκε και δημοπρατήθηκε νέο έργο για τις συνδέσεις των οικιών (που δέν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ) «Συνδέσεις παροχών ύδρευσης με το νέο δίκτυο ύδρευσης οικισμού Λαγκαδίων» με αρχικό προϋπολογισμό 97.000,00 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης 92.150,00 ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε τους προηγούμενους μήνες και εξασφαλίστηκε πλέον η ύδρευση -χωρίς διαρροές- ολόκληρου του οικισμού.

Ο κύριος Κούλης «ξέχασε να αναφέρει» ότι με τις βελτιώσεις του δικτύου εδώ και χρόνια οι διακοπές ύδρευσης αποτελούν παρελθόν για τα Λαγκάδια, όπως «εξαφάνισε» τα έργα 22,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον Δήμο Γορτυνίας. Μεταξύ αυτών άλλα δύο μεγάλα έργα ύδρευσης από το ΕΣΠΑ (Βυτίνα, Κάτω Ηραία) και πολλά μικρότερα, ενώ έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος η «Προμήθεια Συστήματος Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών και ποιότητας στο Δίκτυο Ύδρευσης του Δήμου Γορτυνίας» και το «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Θέλπουσας» συνολικού προϋπολογισμού 3.346.296,00 ευρώ.

Πάνω από 1.200.000,00 ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι τώρα για την Τοπική Κοινότητα Λαγκαδίων, το χωριό του, και μάλιστα σε μιά περίοδο που τα χρήματα που διατίθενται προς ολόκληρο τον Δήμο Γορτυνίας για έργα είναι λιγότερα από αυτά που διαχειριζόταν ο ίδιος ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Λαγκαδίων.

Ο κύριος Κούλης, μάλλον από άγνοια, ανέβασε τα 133 χωριά της Γορτυνίας σε 152, τους 8 εν ενεργεία μηχανικούς του Δήμου το 2011 σε 15 και τα 62 οχήματα και μηχανήματα σε 150 και μάλιστα «υπερσύγχρονα», όταν τα λεωφορεία του Δήμου ακόμα γράφουν στο πλάι «Πρόγραμμα Καποδίστριας», καθώς ήταν δωρεάν εξοπλισμός των καποδιστριακών δήμων το 1998. Ο Καλλικράτης, λόγω κρίσης, δέν προέβλεπε κανέναν απολύτως εξοπλισμό για τους καλλικρατικούς δήμους το 2011 και μόλις πρόσφατα ξεκίνησε το πρόγραμμα «Φιλόδημος» από το οποίο ο Δήμος Γορτυνίας έχει εξασφαλίσει 285.000,00 ευρώ για οχήματα και μηχανήματα.

Ο κύριος Κούλης δέν παρέλειψε να «κατηγορήσει» τους δημότες ότι δέν πληρώνουν για το νερό, «φουσκώνοντας» τις οφειλές δημοτών προς τον Δήμο Γορτυνίας από 700 χιλιάδες σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Χωρίς βέβαια να αναφερθεί στους ανακριβείς καταλόγους καταναλωτών που παραλάβαμε από μερικούς από τους πρώην δήμους, και την μεθοδική προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Γορτυνίας για την διόρθωσή τους με σκοπό την δίκαιη κατανομή των ανταποδοτικών τελών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει καμία αύξηση στα τέλη ύδρευσης.

Θα περιμέναμε την κατάθεση κάποιων προτάσεων από τον κύριο Κούλη, όπως και από κάθε υποψήφιο διεκδικητή της Δημαρχίας του Δήμου Γορτυνίας. Ομως, από όλη την συνέντευξη μόνο μία «θετική πρόταση» έκανε ο κύριος Κούλης και αυτή αφορά την δημιουργία νέας χωματερής για την διαχείριση των σκουπιδιών. Αραγε δέν γνωρίζει ότι αυτό απαγορεύεται ρητά και από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία, αλλά και από τον Εθνικό και από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων;

Από την συνέντευξη βγάλαμε το συμπέρασμα ότι ο κύριος Κούλης είτε «γνωρίζει» και ηθελημένα παραπλανεί τους δημότες, είτε «δέν γνωρίζει», έχει άγνοια, οπότε θα ήταν προτιμότερο να ενημερωθεί πρώτα και μετά να καταθέσει ολοκληρωμένες, νόμιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις για τον Δήμο Γορτυνίας, έναν από τους πανθομολογουμένως πιό «δύσκολους» δήμους της χώρας.

Γιατί, όπως είπε ο Σωκράτης εδώ και 2.500 χρόνια «Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν».

Γραφείο Τύπου


10 Σχόλια

Κ. Γιάννη λέτε για νεα χωματερή αλλα δεν αναφέρεται ποιά ειναι η υπάρχουσα. Αποτελεί για εσάς ντροπή μόνο και μονο το γεγονός οτι τολμάτε να ζητάτε ψήφο ενω με δικές σας ενέργειες ήρθε ο εξευτελισμός ενως τοσο ιστορικού χώρου, του Γυμνασίου της Δημητσάνας. Ντρέπομαι που σας ψήφισα γιατί εγω και Όλοι μου οι συγχωριανοί (και ολη η Ηραία) μάθαμε γράμματα εκεί και προκοψαμε στη Ζωη μας. *Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Σαρακινι της Ηραιας.

Ασε μας βρε Γιάννη. Μας πουλας και πνευμα. Μας αραδιαζεις εκατομμυρια του ΕΣΠΑ και τα χωριά είανι ρημαγμένα. Ο δήμος λειτουργεί λες και είμαστε στο 1990 ακόμα.

Επειδή τα παπαγαλάκια πηραν φόρα λεω πως καλο ειναι να κατεβάσουμε τους τόνους. Η έλλειψη ευπρέπειας δεν βοηθά κανέναν. Διάβασα επιμελώς τα σχόλια του Δημάρχου και δεν ειδα κάποιον να απαντά. Τώρα αν... ντρέπεστε για οτι ψηφίσατε... βάλτε φερετζέ. Το δε ξύδι φυλάξτε το για μετά τος εκλογές. Την... ευλογία του Στάθη μανούλαμ....

Που ήσουν Γιαννάκο τόσο καιρό εξαφανισμένος ? Ετοιμάζεσαι να την κανείς σιγά σιγά και ξύπνησες ?

Εμείς που είμαστε από Κατσούλια και δεν ξέρουμε πολλά γράμματα θέλουμε Γιάννη με δύο ν

Ο κύριος Γιάννης μόνιμος κάτοικος Αθηνών και φερόμενος ως Δήμαρχος Γορτυνίας εμφανίστηκε! (Αυτή θα έπρεπε να ειναι η πραγματική είδηση)

Η κατάσταση της Γορτυνίας εχει γίνει τοσο τραγική που θα περίμενα σε αυτες τις εκλογές ο Γιαννόπουλος να αποχωρήσει αξιοπρεπώς. Δεν καταλαβαίνω καθόλου την κάθοδο του.

Πέρασα από το ιστορικό γυμνάσιο από όπου έχω και τελειώσει από αυτό το σχολείο.. Να δω αυτή τη χωματερή.. Γιατί αν δε δεις με τ ίδια σου τα ματια δε μπορείς να κρίνεις .. Δεν είδα κάποιο σκουπιδότοπο πάρα μόνο συγκεντρωμένα τα "υπερσύγχρονα "αυτοκίνητα.. Έκατσα έμαθα βρήκα χαρτιά κι οτιδήποτε και κατάλαβα ότι 2 άτομα υπέγραψαν να πάνε εκεί..Ο ένας είναι της αντιπολίτευσης όπου έχει και κατάστημα στη Δημητσάνα κ πρωτος απ όλους πήγε τα σκουπίδια χύμα εκεί για να μην ειναι απέναντι από το κατάστημα του.. Αλλά ρωτάω εγώ . Προτιμάτε σκουπίδια έξω από το σπίτι σας γεμάτα στους κάδους?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.