Γιάννης Τρουπής: Η Μαντινεία προσφέρεται για οινοτουρισμό (vid)

Γιάννης Τρουπής: Η Μαντινεία προσφέρεται για οινοτουρισμό (vid)

Νοέμβριος 10, 2023 - 13:34
0 σχόλια

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: Ανοιχτά οινοποιεία στην Πελοπόννησο την Κυριακή για το κοινό

Τις πόρτες τους για τους οινόφιλους θα ανοίξουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία της Πελοποννήσου, μαζί και με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία συμμετέχοντας δυναμικά στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

Η Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009, ως Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού, και εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Από το 2019 εορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου κ. Γιάννης Τρουπής, μας μίλησε για την ημέρα, αλλά και για τις δράσεις της ΕΝΟΑΠ.

«Στις επάλξεις» θα βρίσκονται τα οινοποιεία της Πελοποννήσου που θα συμμετέχουν στον εορτασμό, ανέφερε ο κ. Τρουπής, προτρέποντας όσους επιλέξουν αν επισκεφθούν αυτή την Κυριακή από τις 11:00 – 17:00 κάποιο ή κάποια οινοποιεία, να επικοινωνήσουν πρώτα μαζί τους για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και για κλείσουν έτσι το γκρουπ ξενάγησης για να μην υπάρξουν μεγάλες αναμονές και καθυστερήσεις.

Είναι μια ευκαιρία για τους οινόφιλους και όχι μόνο να δοκιμάσουν τα διαμάντια της Πελοποννήσου, τα φοβερά κρασιά τα οποία βγαίνουν και στις εξαγωγές

Η επίσκεψή σας στα οινοποιεία, όσοι επιλέξετε να τα επισκεφθείτε την Κυριακή, θα περιλαμβάνει εκτός από την γευσιγνωσία, που όλοι αγαπάμε. και την ξενάγησή σας στους χώρους των οινοποιείων για να γνωρίσετε τη διαδικασία που ακολουθείται μετά τον τρύγο, μέχρι το κρασί να φτάσει στο ποτήρι μας.

Η Μαντινεία είναι ένας τόπος που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί και προσφέρεται για οινοτουρισμό. Σημειωτέον, μάλιστα, ότι πρόσφατα συγκροτήθηκε μια οργανωμένη κίνηση οινοπαραγωγών, οι «Mantinians». Αποτελείται από 13 δυναμικά οινοποιεία της Μαντινείας, την ΠΟΠ ζώνη της περιοχής μας, και έχει έναν φιλόδοξο στόχο: να προωθήσει την ποικιλία Μοσχοφίλερο, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τρουπής μίλησε για τις επερχόμενες δράσεις της ΕΝΟΑΠ, τις οποίες στηρίζει και η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΝΟΑΠ τον ερχόμενο Ιανουάριο θα κάνει την εκδήλωσή της στην Αθήνα με την συμμετοχή 50 και πλέον οινοποιείων από την Πελοπόννησο. Έπειτα θα πάει στην Λεμεσό, ενώ τον Μάρτιο θα πάει στην Γερμανία όπου με την σημαντική υποστήριξη -επιδότηση- της Περιφέρειας τα οινοποιεία θα λάβουν μέρος στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN.

Προγραμματίστε από τώρα την εκδρομή σας για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει, μπορείτε να μάθετε από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.)

Τ. 6979116736, e. manolis@enoap.org – peloponnesewineroads.com
F: /winesofpeloponnese - #winesofpeloponnese

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο κ. Τρούπης για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και τις δράσεις της ΕΝΟΑΠ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.