Γιάννης Καστρίτης: «Θα στηριχτούμε στην μαχητικότητα μας και στην άμυνα»

Γιάννης Καστρίτης: «Θα στηριχτούμε στην μαχητικότητα μας και στην άμυνα»

Οκτώβριος 07, 2015 - 17:33
0 σχόλια

Η μαχητικότητα και άμυνα αναμένεται να αποτελέσουν δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα βασιστεί ο Αρκαδικός την νέα αγωνιστική χρονιά ατο πρωτάθλημα της Basket League όπως τόνισε ο Γιάννης Καστρίτης κατά την διάρκεια της Media Day του ΣΕΦΑ το πρωΐ της Τετάρτης (7/10).

Ο Έλληνας coach αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κηφισιά (11/10, 17:00) λέγοντας πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί στο μέτρο του δυνατού όσο πιο έτοιμη γίνεται για να διεκδικήσει ότι της αναλογεί από το παχνίδι. Παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα καμιάς ανησυχίας ενώ για τα μεταγραφικά η μία κενή θέση ξένου που υπάρχει στο ρόστερ ίσως μέσα στην σεζόν να καλυφθεί με την προσθήκη κάποιου ακόμα παίχτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καστρίτης:

Για την πρεμιέρα αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας του Αρκαδικού: "Είναι αλήθεια ότι σε ό,τι έχει να κάνει με την στελέχωση του ρόστερ λόγω των συνθηκών καθυστερήσαμε να ολοκληρώσουμε την διαδικασία κάτι το οποίο μας επηρέασε στην διάρκεια της προετοιμασίας στο μοναδικό παιχνίδι Κυπέλλου που παίξαμε. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πλέον η ομάδα μας έχει μαζευτεί στο πολύ μεγάλο ποσοστό της. Τις τελευταίες 7 με 10 ημέρες δουλεύουμε όπως ακριβώς πρέπει και φυσικά έχουμε 4-5 ημέρες ακόμη προπόνησης μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Κηφισιά όπου νομίζω ότι στο μέτρο του δυνατού θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι". 

Για τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να βγάλει ο Αρκαδικός κόντρα στην Κηφισιά: "Στην παρούσα φάση και δεδομένου ότι όλα τα παιδιά κατάφεραν να προπονηθούν την τελευταία εβδομάδα νομίζω ότι πρέπει να γνωρίσουμε περισσότερο ο ένας τον για να αυξήσουμε τον βαθμό ομοιογένειας και την χημεία μας. Οπότε νομίζω ότι κοιτάμε περισσότερο την ομάδα μας και το πως θα παρουσιαστούμε όσο δυνατόν πιο δεμένοι στην πρεμιέρα.  Από εκεί και πέρα έχουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με ένα πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο. Δεν είναι μυστικό ότι το σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε είναι η μαχητικότητα και η ενέργεια στην άμυνα μας  για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό και φυσικά ο έλεγχος του ρυθμού".

Για το υπαρχεί μεταγραφική ενίσχυση: "Σίγουρα μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν περιμένουμε κάτι νεότερο όσον αφορά τις μεταγραφές. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα και στο πρώτο παιχνίδι. Θα πάμε ως έχει η ομάδα μέχρις στιγμής. Από εκεί και μετά γνωρίζουμε τις ανάγκες ανάλογα με το τι θα χρειαστεί και έχουμε μια θέση ξένου που ακόμα είναι ελεύθερη. Σε συνεργασία με την διοίκηση θα κινηθούμε για περαιτέρω ενίσχυση όποτε κριθεί και είναι απαραίτητη".

Για τον άξονα που θα στηριχθεί ο Αρκαδικός την νέα χρονιά: "Είναι μονόδρομος να στηριχθούμε στην μαχητικότητα και στην άμυνα μας. Πάνω σε αυτούς τους άξονες έχουμε στηριχθεί όλα τα χρόνια. Φέτος είμαστε μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην Basket League και δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε στο γήπεδο για να σκοράρουμε 90 η 100 πόντους για να κερδίσουμε κάποιο ματς. Ειδικά στην έδρα μας αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνά μας πολύ δυνατοί και στιβαροί βγάζοντας αρκετή ενέργεια".

Για το αν υπάρχει κάποιος κρυμμένος "άσος": "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κρυμμένος "άσος". Αυτό που δεν είδαμε έχει να κάνει καθαρά με το ότι δεν είχαμε την ομοιογένεια και την χημεία που έπρεπε. Όσο η ομάδα προπονείται μαζί θα εμφανίζεται ακόμα καλύτερη. Ακόμα και τώρα είναι νωρίς. Στο πρώτο παιχνίδι έχουμε λίγες προπονήσεις όμως αυτά τα παιδιά δίνουν στις προπονήσεις τον καλύτερο τους εαυτό αλλά να είστε σίγουροι ότι όσο περνάει ο καιρός και παιχνίδι με το παιχνίδι, θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Δεν είμαστε ούτε στο 50% με 60%  από αυτό που πραγματικά μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα και από αυτό που θα παίξει στην συνέχεια."

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.