Γιάννης Καστρίτης: «Ανταποκριθήκαμε σε αυτά που θέλαμε» (vid)

Γιάννης Καστρίτης: «Ανταποκριθήκαμε σε αυτά που θέλαμε» (vid)

Νοέμβριος 16, 2015 - 22:44
1 σχόλια

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας του έμεινε ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης ενώ παράλληλα έδωσε και το σύνθημα για δουλειά ενόψει του αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλων στην Πάτρα.

Παράλληλα ο Έλληνας coach μίλησε και για την μεταγραφική ενίσχυση του Αρκαδικού εμτά και την αποχώρηση του Σαντί λέγοντας πως χωρίς βιασύνη ο Αρκαδικός θα ψάξει να βρει έναν παίχτη που να μπορεί να μπει κατευθείαν και να βοηθήσει την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καστρίτης:

«Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον coach Τζόρτζεβιτς για την δίκαιη νίκη τους. Εξαρχής όλοι γνωρίζουμε ότι από αυτά τα παιχνίδια οι λεγόμενες μικρές ομάδες όπως είναι και η δική μας δεν έχουν να περιμένουν πολλά σε ότι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας και ειδικά μετά το κακό για εμάς παιχνίδι που είχαμε στην Ρόδο με τον Κολοσσό να συγκεντρωθούμε σε ότι έχει να κάνει με την δική μας ομάδα έτσι ώστε να αγωνιστούμε ανεξάρτητα από τον πιο έχουμε απέναντι μας. Υπό αυτή την έννοια μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίχτες μας γιατί σε πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα ανταποκρίθηκαν σε αυτά που ζητούσαμε και θέλαμε.

Σίγουρα ένα παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκού και στις άλλες μεγάλες ομάδες είναι ένα ακόμα μάθημα για εμάς από το οποίο πρέπει να διδαχθούμε και να κρατήσουμε πάρα πολλά πράγματα. Το ζητούμενο πλέον είναι ότι το παιχνίδι αυτό πέρασε για εμάς από αύριο ξεκινά μία καινούρια προπονητική εβδομάδα με ένα πολύ δύσκολο και καθοριστικό εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Θα συγκεντρωθούμε, το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι υγείες μετά από αυτό το παιχνίδι και από αύριο και πάλι ξεκινάμε την δουλεία μας και συγκεντρωνόμαστε για ένα ακόμα πολύ δύσκολο ματς».

«Ο Αρκαδικός είναι μία καινούρια ομάδα, είναι μία καινούρια ιδέα στην Basket League. Μία ομάδα αποτελείται από τους παίχτες, τους προπονητές, τον κόσμο, την πόλη. Νομίζω ότι θ πρέπει σταδιακά να περάσουμε από πολλά στάδια για να ωριμάσουμε και να ανταποκριθούμε στα ζητούμενα της κατηγορίας. Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι είναι σαφές ότι έχουμε ακόμα πολλά σκαμπανεβάσματα κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το πνευματικό κομμάτι και δηλαδή για το πώς συμπεριφερόμαστε μετά από καλές νίκες, από κακές ήττες, ακόμα και στην διάρκεια των παιχνιδιών μετά από ένα άσχημο δεκάλεπτο, η μετά από ένα καλό δεκάλεπτο.  Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Τα παιδιά καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό θα πρέπει να τους το πιστώσουμε όμως χρειάζεται υπομονή. Πάμε καλά και είμαστε σίγουροι πως στο τέλος η χρονιά θα κλείσει για εμάς έτσι όπως πρέπει».

«Οι παίχτες μας έβγαλαν ενέργεια και γι’ αυτό τους αξίζουν τα συγχαρητήρια. Παρόλα αυτά το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε σταθεροί στην ενέργεια μας και στην προσπάθεια που καταθέτουμε στο παρκέ.  Μέχρι στιγμής σε αυτό το κομμάτι έχουμε δείξει ασταθής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της καλής εμφάνισης απέναντι στον Παναθηναικό αλλά πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση σαν μία ήττα η ίσως ακόμα και σαν μία κακή ήττα χωρίς να μείνουμε δηλαδή ότι πήγαμε καλά και είμαστε στον σωστό δρόμο αλλά να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω γιατί το επόμενο παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, σκληρό και δυνατό για την ομάδα μας».

«Παράλληλα με την προετοιμασία της ομάδας μου και εγώ και οι συνεργάτες μου κοιτάζουμε παίχτες. Στην παρούσα φάση δεν είναι και το πιο εύκολο να βρούμε το παίχτη που χρειαζόμαστε και με βάση και τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Η δομή της ομάδας μας είναι τέτοια καθώς υπάρχουν παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν σε δύο θέσεις αν χρειαστούν και αυτό μας δίνει μία ευελιξία είτε να βρούμε παίχτη ψηλό κάποιον στα γκαρντ. Το ζητούμενο για εμάς είναι να βρούμε τον καταλληλότερο παίχτη και να τον φέρουμε στην ομάδα μας. Ένας παίχτης δηλαδή που θα έρθει να βοηθήσει και όχι για να συμπληρώσουμε το ρόστερ μας».

«Η λογική λέει πως θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Τα φάουλ είναι μέσα στο παιχνίδι και πρέπει καλώς η κακός να διαχειριζόμαστε και αυτές τις καταστάσεις και πρέπει όλοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορούμε να βοηθήσουμε όποιον δεν συμμετέχει στο παιχνίδι».

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr «Ανταποκριθήκαμε σε αυτά που θέλαμε»


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ρε παιδιά αυτός ο Λαμπρόπουλος δεν μπορεί να κατέβει στο 4 και να παίξει περισσότερη ώρα? Λύπαμαι που το λέω αλλά ο σχεδιασμός της ομάδας είναι προβληματικός. Σ έναν βαθμό φταίει η απειρία αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τόσος χρόνος όσος νομίζει ο προπονητής. Ο οποίος πάντως δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Μακάρι να μείνουμε Α1 αλλά με την τωρινή εικόνα θα είναι άθλος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.