Για την αποφυγή καταγμάτων ενημερώθηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης (pics,vid)

Για την αποφυγή καταγμάτων ενημερώθηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης (pics,vid)

Μάρτιος 28, 2019 - 13:07
0 σχόλια

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους αλλά και τους φόβους των ηλικιωμένων είναι οι πτώσεις και τα κατάγματα που μπορεί να υποστούν. Στο πλαίσιο δράσεων η 1η Τ.ΟΜ.Υ Τρίπολης την  Πέμπτη 28 Μαρτίου πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διαταραχές κινητικότητας, πτώσεις ηλικιωμένων και πρόληψη καταγμάτων» στον χώρο του εντευκτηρίου του ΚΑΠΗ Τρίπολης.

Οι πτώσεις στους ηλικιωμένους αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας  υγείας. Σκοπός της δράσης ήταν η απόκτηση γνώσεων των ηλικιωμένων για τα ζητήματα που έχουν σχέση με την αιτιολογία, τους κινδύνους και την πρόληψη των πτώσεων.

Οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους οι ηλικιωμένοι πέφτουν είναι είτε γιατί γλιστρούν ή σκοντάφτουν, ζαλίζονται, χάνουν την ισορροπία τους, έχουν κακή όραση και μυϊκή αδυναμία.

Η εκπαίδευσή τους στον τομέα της πρόληψης των πτώσεων μαζί με απλά αλλά  αποτελεσματικά μέτρα, μπορούν να μειώνουν δραστικά το αριθμό των θανάτων, των αναπηριών και των άλλων προβλημάτων που προκαλούν οι πτώσεις στους ηλικιωμένους.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση για την αποφυγή καταγμάτων στην τρίτη ηλικία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.