Για το πρόγραμμα Freinet ενημερώθηκαν οι νηπιαγωγοί της Αρκαδίας (pics,vid)

Για το πρόγραμμα Freinet ενημερώθηκαν οι νηπιαγωγοί της Αρκαδίας (pics,vid)

Μάιος 03, 2018 - 14:05
6 σχόλια

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, μετά από εισήγηση του ΙΕΠ, θα υλοποιηθεί πιλοτικό πρόγραμμα στην παιδαγωγική Φρενέ (Freinet)   σε συνεργασία με τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πελοποννήσου ,το διεθνές δίκτυο(ΜΚΟ) «Κίνημα του Μοντέρνου Σχολείου» και το ελληνικό «Το Σκασιαρχείο-Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο  της κοινότητα».

Η παιδαγωγική Φρενέ στηρίζεται στη βιωματική μάθηση ,στις δημιουργικές εργασίες (Έκδοση εντύπων, κινηματογράφος, διαδικτυακή επικοινωνία, ,χορός ,ζωγραφική ,θέατρο, σχολικούς συνεταιρισμούς κλπ).

Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο δράσεων του Περιφερειακού Δικτύου «Εκπαίδευση πάνω-μέσα-για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ν. Αρκαδίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Νικολούδη Τριανταφυλλιά, διοργάνωσαν επιμορφωτική ημερίδα για τις Νηπιαγωγούς της 7ηςΕκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ν. Αρκαδίας, με τίτλο «Διδακτικές προσεγγίσεις, πρακτικές και βιωματικά εργαστήρια, μέσα από την Παιδαγωγική Freinet».

Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται θετικά αναπτύσσοντας την υπευθυνότητα και τη συνέπεια και με αυτό τον τρόπο καλλιεργούν την αυτονομία και την ελευθερία. Η έννοια της ελευθερίας είναι θεμελιακή στην παιδαγωγική Φρενέ όπως και ο σεβασμός στα δικαιώματα του παιδιού.

Όταν τα παιδιά μαθαίνουν για τα δικαιώματά τους, την ίδια στιγμή μαθαίνουν να σέβονται τα δικαιώματά τους και τις ελευθερίες των άλλων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης.

Βασικοί εισηγητές ήταν ο Olivier Francomme, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne - Amiens, France και η Δέσποινα Καρακατσάνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι σκοποί και τα βασικά χαρακτηριστικά της παιδαγωγικής Φρενέ μπορούν να συνοψίσουν στα εξής σημεία:

Το δημόσιο σχολειό πρέπει να είναι ελεύθερο, ανοικτό και δημοκρατικό.
Η ελευθέρια, η δημοκρατία, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η ισότητα και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αναπτύσσονται καθημερινά στη σχολική ζωή όχι ως γνώση αλλά ως βίωμα.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Για το πρόγραμμα Freinet ενημερώθηκαν οι νηπιαγωγοί της Αρκαδίας


6 Σχόλια

Οταν ακούς να λένε το σχολείο σχολειό να μην υποψιάζεσαι αλλά να είσαι σίγουρος για την ακαταλληλότητα στην σωστή μάθηση

δουλεύει η προπαγάνδα της νέας αριστεράς από τα εγγόνια της σχολής της φρανκφούρτης

Νηπιαγωγεία «ουδέτερα φύλου» στην Σουηδία διδάσκουν τα αγόρια να φοράνε φουστάνια. Ποιο σκοτεινό σχέδιο κρύβεται πίσω από την προσπάθεια κατάργησης των φύλων; http://redskywarning.blogspot.gr/2018/03/blog-post_28.html

Εδώ δεν περνάνε αυτά. Οι γονείς είναι περισσότερο "πονηρεμένοι". Οι αηδίες αυτές δοκιμάστηκαν εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν οι "προοδευτικές κοινωνίες"

«Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες»

Πριν λίγες ημέρες παρατήρησα στην Αθήνα τα λεωφορεία να έχουν μεγάλες διαφημίσεις της Benetton που είχαν το μότο “gender free zone”, που σημαίνει ζώνες ελεύθερες από το φύλο... Με εικόνες "gender fluid" multi-culti νεαρών μοντέλων. Καταλαβαίνετε ότι τίποτα πλέον σήμερα δεν είναι αθώο. ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.