Γεωργιάδης: Χριστούγεννα με SMS στο 13033 για τα γιορτινά ψώνια - Ρεβεγιόν με λίγα άτομα

Γεωργιάδης: Χριστούγεννα με SMS στο 13033 για τα γιορτινά ψώνια - Ρεβεγιόν με λίγα άτομα

Νοέμβριος 22, 2020 - 09:45
23 σχόλια

Με SMS στο 13033, θα γίνει η έξοδος των πολιτών για τις αγορές των Χριστουγέννων. Το αν θα προστεθεί και νέος κωδικός, άγνωστο, υποθέτουμε ότι θα ισχύει ο 2, για τις αγορές.

Όπως αποκάλυψε ο Α. Γεωργιάδης το πρωί της Κυριακής22 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εφαμρόζει το SMS στο 13033, προκειμένουν οι πολίτες που θα βγουν στην αγορά για τα ψώνια τους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Μάλιστα, ανέφερε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, ενώ οι γιορτές και συγκεκριμένα το ρεβεγιόν θα γίνει με τις οικογένειες αλλά με λίγα άτομα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν σχολεία -τα Δημοτικά πρώτα, όπως έχει εκτιμήσει η αρμόδια υπουργός- και λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης.

Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο που μένουμε και πρέπει να ξεχάσουμε τις εκδρομές αφού δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Τέλος, για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα γίνει σύσταση οι καλεσμένοι τους 9 με 10 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τα παραπάνω λένε πηγές της κυβέρνησης. Διότι οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για άρση περιορισμών.


23 Σχόλια

Λάθος να ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ. Τεράστιο λάθος. Πήραν ήδη το λιανεμπόριο στον λαιμό τους μια φορά. Θα τους αφήσουν να το ξανακάνουν; Δυστυχώς είναι τέτοιος ο τρόπος μετάδοσης του ιού, που είναι αδύνατη η λειτουργία εστιατορίων και καφέ σε κλειστούς χώρους. Α-δύ-να-το. Η λιανική πιθανότατα να μπορεί να λειτουργήσει με αυστηρούς όρους γιατί έχει ορισμένες τεράστιες διαφορές. Όταν ψωνίζεις μπορείς να φοράς μάσκα συνεχώς. Όταν πίνεις και όταν τρως όχι. Εκεί τελειώνει η κουβέντα.

Απόλυτη η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείρηση της πανδημίας.

Περίμενε, με τον Κούλη που ψήφισες Παύλο, να βρεις λογική! Μόνο τα οικονομικα συμφεροντα "ακουει" ο φίλος σου! Τα ίδια έκανε και στον τουρισμό...

Ελλάδα 2020 και όχι μόνο,όλη η Ευρώπη φάνηκε ανέτοιμη και στο προαναγγελθέν β κύμα. …. Οι ειδικευόμενοι πολλοί από αυτούς άσχετων ειδικοτήτων που ρίχθηκαν στη μάχη του covid κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους κι έκαναν μήνυση στο Διευθυντή του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί γιατροί και ειδικευόμενοι σε διάφορες κλινικές covid έχουν κολλήσει τους οικείους τους όσοι έχουν τη δυνατότητα αναγκάστηκαν να νοικιάσουν διαμέρισμα για να μείνουν μόνοι για να μην μεταφέρουν στα σπίτια τους και στους δικούς τους που κάποιοι ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες τους φονιάδες μεταλλαγμένους ιούς που ήρθαν

ιούς που ήρθαν μέσω τουρισμού στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τη θερινή περίοδο κατ΄επιταγή ευρωπαϊκή ν΄ανοίξουν τα σύνορα στην πιο απαγορευτική περίοδο. Σε γνωστό μεγάλο εμπορικό κέντρo της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβρη υπήρχαν τουρίστες πολλά πούλμαν ενώ στη χώρα τους είχαν γενικό lockdown από 1η Σεπτέμβρη.3 ώρες κράτησε η περιήγηση….Αυτό πως εξηγείται;; Το δια ροπάλου ισχύει μόνο για γηγενή; Yπάρχουν κράτη και συγκεκριμένες εθνικότητες που είναι υπεράνω των μέτρων;;;;

@23:01 - Η Ελλάδα πέρασε το πρώτο κύμα, σχεδόν σαν να μην υπήρξε. Τότε είμασταν οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Τώρα είμαστε καλύτερα από τον μέσο όρο. Βιώνομαι όμως πρώτη φορά στις πραγματικές του διαστάσεις κύμα COVID και καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Όταν σου ξεφύγει, τότε πλημμυρίζει το σύστημα υγείας σου. Όποιο σύστημα υγείας και αν έχεις. Είτε είσαι Ελβετία, είτε Γερμανία, είτε Ελλάδα, έχεις χάσει. Στην βόρεια Ελλάδα ξέφυγε. Χάθηκε το παιχνίδι για 15 ημέρες. Από τα πάρτι-εστίαση, την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και τους βαλκάνιους εργάτες. Όχι τους τουρίστες φυσικά.

Tα Χριστούγεννα δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα. Θα στραβωθούμε κλαίγοντας .Χαμός θα γίνει τους επόμενους μήνεςΤι είναι εκείνο που θα βελτιώσει την κατάσταση;

Ρε μπάζα εσείς άμα φοβάστε καθίστε σπίτι και μην μας τα ΠΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ. Να μείνουν κλειστά τα καφέ λέει ο άλλος, πως θα ζήσουν αυτοί ρε; ΑΝΘΩΠΑΚΙΑ μίζερα και δειλά εμείς γουστάρουμε τη ζωή να τη ζούμε όχι να ζούμε σαν ζόμπι. Για πόσο να μείνουν κλειστά ρε; Άμα κρατήσει άλλους 3 μήνες να μείνουν κλειστά; Θα πέσει πείνα όργια. Άντε μας σπάσατε τα νεύρα λες και έχουμε όλοι λεφτά βρει από το μπαμπά

Δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι να περνούμε κατάθεση 1 και 15 ,έχουμε δάνεια και εκκρεμότητες για τα μαγαζιά μας και δεν θα τα ξανά ανοίξουμε όπως πάει .Επρεπε ο κόσμος να μάθει να ζει με αυτό όπως έχουν κάνει και μερικές πολιτείες στις ΗΠΑ .

Οι δημόσιοι υπάλληλοι από που πληρώνονται; Από τις εισφορές που εισπράττει το κράτος από ιδιώτες, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Αυτό αρνούνται να το καταλάβουν πολλοί κρατικοδίαιτοι που εξακολουθούν να έχουν τη νοοτροπία "Νταξ μωρέ και να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά κανα εξάμηνο, εγώ θα πληρώνομαι κανονικά και θα κάνω αγορές online". Η αλήθεια είναι ότι αν καταρρεύσει η οικονομία, κανένας δεν πρόκειται να τη γλυτώσει.

Η εστίαση δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ειδικά τα καφέ και τα μπαρ έχουν τελειώσει για το 2020, πιθανότατα θα τραβήξει αρκετά η βαλίτσα. Τα εστιατόρια με πολλά ΑΝ και ΙΣΩΣ. Όποιος έχει ελπίδες για το αντίθετο μάλλον μπερδεύει τον Μάρτιο-Απρίλιο με το τώρα. Έχουμε μπροστά μας 3 μήνες χειμώνα και ένα μήνα που είναι μεταβατικός για την άνοιξη. Τότε είχαμε μπροστά Μάϊο και καλοκαίρι. Τα κρούσματα είναι στον θεό και οι ΜΕΘ έχουν πλημμυρίσει. Ποια καφέ και μπαρ; Τέλειωσαν αυτά. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και επιχειρηματίες, θα δουλέψουν ελάχιστα μέχρι την άνοιξη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

@14:18 - Τα "ρε" εκεί που τα ανέχονται. Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και ξέρω από "σπασμένα". Έτυχε στον κλάδο σου μια τεράστια ατυχία. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό. Δεν θα πεθαίνει κόσμος για να δουλέψουν τα μπαρ και τα καφέ. Άμυνα και υπομονή. Από άνοιξη και μετά θα βγάλετε τα σπασμένα. Μέχρι τότε με επιδόματα.

Εσεις του Κούλη κατηγορούσατε τα επιδόματα, τώρα χρειάζονται; Ξέχασα τώρα τα παιρνουν οι επιχειρηματίες για αυτό ε; Γεια σου Παύλο με τις σταθερες απόψεις σου!

Τι να κάνουμε δηλαδή ας μαγειψουν και στα σπίτια τους οι νοικοκυρές για πέντε έξι μήνες πρέπει ντε και καλά να πάμε στα εστιατόρια για φαγητό. Εδω πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα. Έλεος.

@15:15 - Βρισκόμαστε σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου. Κάποιες κατηγορίες ανθρώπων για να επιζήσουν θα χρειαστούν επιδόματα. Δεν είναι πολιτική επιλογή αλλά αναγκαιότητα.

Μεταξύ του Ιουνίου και του Νοεμβρίου, το μόνο που άλλαξε, ήταν το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό, που έγινε με τρόπο ανεξέλεγκτο. Αρχικά τέθηκε ως όρος για την έλευση στην Ελλάδα το αρνητικό τεστ, αλλά κατόπιν αντέδρασε η TUI και απείλησε πως αν δεν αντικατασταθεί το υποχρεωτικό τεστ από δειγματοληπτικό στο αεροδρόμιο, θα «βγάλει την Ελλάδα» από τον τουριστικό χάρτη του καλοκαιριού του 2020.Η κυβέρνηση υπάκουσε, με τα τραγικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα. Αν δεν έρχονταν στη χώρα τουρίστες με κορονοϊό, σήμερα προφανώς και δεν θα φτάναμε στα επίπεδα που βρισκόμαστε.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ "ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 5000 ΜΕΘ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ" ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΠΕΣΑΜΕ ΕΞΩ, ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΚΡΟΥ

Δηλαδή Παύλο οι άνεργοι , τους οποίους κατηγορούσες ότι ζούν με επιδόματα, από "πολιτική επιλογή¨" τους έμειναν άνεργοι; Γύρνα πλευρό και ξύπνα μεγάλε... Όταν εχεις μια άποψη να την στηρίζεις και όχι με την πρώτη δυσκολία να αλαζεις κατεύθυνση! Η αλήθεια είναι ότι τώρα επιδόματα πα΄'ιρνουν οι επιχειρηματίες (και πολύ λίγα οι εργαζόμενοι λόγω της μαύρης εργασίας) για αυτό "ξεχάσατε" την "ιδεολογία" σας στην ΝΔ.

Παύλο σταματά να μιλας σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης ,εγώ πίστεψα τις μπαρουφες τους ότι δεν θα γίνει lockdown και αγόρασα εμπορεύματα για την 28η Οκτωβρίου και χρωστάω στους προμηθευτές ,ούτε καφέ έχω ούτε ταβέρνα ,εμπορικό έχω και με καταδίκασε η κυβέρνηση σου και μην ξεχνάς που σύμφωνα με τους λοιμοξιωλογους τα καταστήματα λιανικής και εμπορικά είναι οι χαμηλότερες εστίες μετάδοσης του ιού .Και σε ερωτάω ΡΕ ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα Ρεεεεε κομματόσκυλο

@18:46 - Δεν σου είπε η κυβέρνηση να παραγγείλεις εμπορεύματα και σε κρέμασε. Ο COVID είναι το πρόβλημα. Οι λοιμοξιωλόγοι πρότειναν το κλείσιμο των εμπορικών. Η εστίαση έπρεπε να κλείσει όλη από αρχές Οκτωβρίου. Ίσως έτσι σωζόταν η λιανική. Αλλά αυτοί που ασχολούνται με την εστίαση φώναζαν όπως και εσύ και η κυβέρνηση μάσησε. Κακώς. Όσα ΡΕ και να γράψεις δεν αλλάζει κάτι. Όσο κομματόσκυλο είμαι εγώ είσαι και εσύ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.