Γενική συνέλευση για το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας (pics)

Γενική συνέλευση για το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας (pics)

Μάρτιος 04, 2016 - 08:48
0 σχόλια

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», στις 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ. πραγματοποίησε στο «Μεγάλο Καφενείο», στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, την τακτική Γενική Συνέλευσή του με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δ. Τρίπολης, το Δ. Γορτυνίας, το Δ. Ν. Κυνουρίας καθώς και πολλών άλλων εκπροσώπων φορέων-μελών της Αστικής Εταιρίας και την παρουσία αρκετών πολιτών - φίλων του Κέντρου.   

Όλοι οι εκπρόσωποι  τόνισαν τη σημασία υποστήριξης του έργου του  Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Τ. Α.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κος Δημήτρης Βόσνος παρουσίασε τον Διοικητικό  και Οικονομικό Απολογισμό, ο οποίος στο τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Συνέλευσης.

Ο κ. Βόσνος τόνισε ότι το Κ. Π. με τις δράσεις του επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την ενεργοποίησή τους στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι το 2015 πραγματοποιήθηκαν περίπου 100 επισκέψεις από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου σε όλη την Π.Ε. Αρκαδίας, εκτός από αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Τρίπολης. Στόχος μας, είπε,  είναι να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα που οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών απευθύνουν προς το Κέντρο μας.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Αναστασία Μπεντεβή παρουσίασε τον επιστημονικό απολογισμό των δράσεων για το έτος 2015 καθώς και τις προγραμματισμένες δράσεις για το 2016. Οι δράσεις αυτές αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές), τον εθελοντισμό, τους επαγγελματίες της κοινότητας, τις ένοπλες δυνάμεις, τους τοπικούς συλλόγους, τη δικτύωση με την κοινότητα. Στην παρουσίαση αυτή, τονίστηκε ότι ο Επιστημονικός προγραμματισμός του Κέντρου Πρόληψης εστιάζει στην πρόληψη όλων των συμπτωμάτων που εκφράζουν τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το άτομο: πρόληψη καπνίσματος, πρόληψη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο κ.α. Σημαντικό μέρος των δράσεων, επίσης, αφορά την ενημέρωση και υποστήριξη των παιδιών και των νέων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όταν συνδέονται διαδικτυακά, καθώς επίσης και στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας.

Κλείνοντας, ο  Πρόεδρος κος Βόσνος Δημήτριος, αφού ευχαρίστησε τους Φορείς τα μέλη του Δ.Σ., τους Συνεργάτες, το Επιστημονικό και Διοικητικό προσωπικό, κάλεσε τους παρευρισκόμενους και μέσω αυτών όλη την κοινωνία να στηρίξουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Κέντρου, δίνοντας ταυτόχρονα δύναμη σε όλους εμάς να συνεχίσουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση και ζήλο μαζί με την κοινωνία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.