Γαβγίσματα αντί λέξεων

Γαβγίσματα αντί λέξεων

Απρίλιος 23, 2019 - 12:20
35 σχόλια

Δεν μας κάνει εντύπωση η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Το ποιόν του είναι γνωστό, η παιδεία του επίσης.

Όλα είναι ζήτημα παιδείας, εξάλλου.

Εκείνης της παιδείας που δεν αποκτάται στα έδρανα ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος ούτε στις κομματικές αυλές. Εκείνης της παιδείας που, μοιραία, στην κοινωνία μας αποκτά όλο και μικρότερη σημασία σε σχέση με το φαίνεσθαι, με το τι δηλώνει καθείς ότι είναι, με τη δημοφιλία, με την κομματική ταυτότητα.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Το 1999 ήταν ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του. Το 2003 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοίτησε αριστούχος. Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύτηκε στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2016 απέκτησε ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής Β' στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συνίδρυσε το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.Και αποφασίζει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το εξής: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Αυτό που δεν υπάρχει». Και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εγκάλεσε τον κ. Κυμπουρόπουλο γράφοντας: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Δηλαδή, κατά τον κ. Πολάκη, ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν θα έπρεπε να έχει κάνει χρήση του Νόμου. Ίσως δεν θα έπρεπε καν να διεκδικεί ίσες ευκαιρίες. Ίσως, κατά τον κ. Πολάκη, ο κ. Κυμπουρόπουλος ως ΑμεΑ είναι βασιλικότερος του βασιλέως στη χώρα μας.

Να θυμίσουμε στον κ. Πολάκη ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος:

ΔΕΝ έχει πρόσβαση στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.

ΔΕΝ έχει πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, ούτε καν σε ATM τραπεζών.

ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΔΕΝ μπορεί να κάνει μια βόλτα χωρίς να πέσει πάνω σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή να απολαύσει το μπάνιο του σε μια παραλία.

Διότι απλούστατα τα άτομα με αναπηρία ΔΕΝ έχουν ίσες ευκαιρίες ούτε ίσα δικαιώματα με τους συμπολίτες τους που ευλογήθηκαν με αρτιμέλεια σώματος.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν έκανε ακτιβισμό φορώντας φουστάνια στα έδρανα της Βουλής. Πάντοτε παντελόνια φορούσε. Με τη δουλειά του και με το παράδειγμά του παλεύει για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία. Καλύτερα, λοιπόν, θα ήταν να αφήσει τα γαβγίσματα ο κ. αναπληρωτής υπουργός και να μας απαντήσει με λέξεις τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας πέντε χρόνια τώρα.

 

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

35 Σχόλια

Και αφού μιλάμε για παιδεία την οποία πολλοί συγχέουν με τη μόρφωση ή την εκαίδευση, ας θυμηθούμε ότι, "παιδεία είνα αυτά που μας μένουν, όταν ξεχάσουμε αυτά που μάθαμε στο σχολείο" Φαίνεται ότι στον κ. Πολάκη δεν έμεινε τίποτα

Κυμπουρόπουλος " Ισες ευκαιρίες διεκδικώ" Μητσοτάκης " Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση" Αυτοί οι δύο είναι στο ίδιο κόμμα. Κάτι δεν πάει καλά.

‘’Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων”. Αριστοτέλης

η ιδέα ότι ένας άνθρωπος που είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο έχει το ακαταλογιστο, είναι πολύ βαθειά ρατσιστική.

Γιατί έκανε χρήση της ασυλίας.του ο κ. Πολάκης, νομίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να πάρει καταναλωτικό 100 χιλιάδες ευρώ ενώ έχει ήδη στεγαστικό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Το πήρε λόγω της ιδιότητας του και της θέσης του. Μόνο ντροπή για αυτόν τον "κύριο". Ψευτοπαλληκαρος της φακής...

Σωστά του είπε ο Πολακης. αυτά τα επιχειρήματα τα έχουμε ξανακούσει....ωστόσο όταν κανείς. ψάξει αυτούς που τα λένε βρίσκει ότι έκαναν χρίση αυτόν που κατηγορούνε..... να μας αναφέρει επίσης αν,έκανε χρίση ως αμεα των προνομίων του για να περάσει στην ιατρική.

Ισοτητα ειναι ο καθε Κυμπουροπουλος να μάθει να δεχεται την κριτικη για τις πολιτικες θεσεις που εκφράζει και υπερασπιζεται, οπως ολοι οσοι επιλεγουν να εκτεθουν δημοσια και να εκπροσωπησουν τους συμπολιτες τους. Και οχι να διεκδικει για τον εαυτο του να βρισκεται υπερανω κριτικης επειδη ειναι ΑΜΕΑ, δηλαδη ακριβώς χαρες και προνομια. Επίσης, αυτο είναι ο ορισμός του ρατσισμού. Κοινωνικη δικαιοσυνη ειναι η υπαρξη πολιτικων θετικων διακρισεων για τις ευαλωτες κοινωνικα ομαδες, οπως τα ΑΜΕΑ. Και περιλαμβανουν, μεταξυ αλλων και επιπλεον μορια και επιδοματα και ειδικες θεσεις σε προκηρυξεις για το

Προς υπερασπιστές Πολάκη: τη δήλωση του Πολάκη την διαβάσατε; Το άρθρο το διαβάσατε; Στην πρεμούρα σας να υπερασπιστείτε τον άξεστο και με φασίζουσα συμπεριφορά υφυπουργό σας ξεχάσατε τα βασικά. Θέλω καταναλωτικό 100 χιλιάρικα...γιατί δεν μου δίνουν;

Ο εξυπνότερος λαός του κόσμου που δεν είναι ρατσιστής ανέθεσε εν μέσω κρίσης στους χειρότερους την διακυβέρνησή του.

Ανέκαθεν τα γίδια της λεβεντογέννας ξεχώριζαν από τα πρόβατα

Ο κόκκινος φασισμός είναι πιό επικίνδυνος από τον μαύρο. Όταν έχεις Πολάκη, Πετσίτη, Παππά, κ.λπ.,δεν δικαιούσαι να κριτικάρεις τον Άδωνη για παράδειγμα..

Έχεις αποκαλέσει ποτέ "γαυγίσματα" τα αλυχτήματα του Άδωνι ή του Μπένι;

Άστοχα επιχειρήματα της αρθρογράφου, σε αντίθεση με τα πολύ εύστοχα των σχολιαστών

"Κινδυνεύουμε..., πάντα κινδυνεύουμε, αλλά είχε άλλη ασφάλεια ο κίνδυνος επί χούντας... Πιο ορατός!"

Πλησιάζουμε στις εκλογές και τα συριζοτρολ πήραν το μυστρί. Σε ένα θέμα που τους εξευτελίζει ανέλαβαν δράση γιατί ξέρουν ότι κινδυνεύουν με γελοιοποίηση. Ο Κυμπουρόπουλος είναι στη ΝΔ και αυτό ενοχλεί πολύ το κουρελιασμένο "ηθικό πλεονέκτημα". Ενοχλεί που ένας άριστος μαθητής, ένας άριστος φοιτητής, ένας άριστος επιστήμονας, που είναι ΑΜΕΑ και έχει ήθος που δεν το έχουν ονειρευτεί επέλεξε να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία. Ενοχλεί που ο Πολάκης έδειξε το ποιον του απέναντι ΚΑΙ στον Κυμπουρόπουλο. Αυτή είναι η αριστερά. Αυτός είναι ο Σύριζα. Αυτός είναι ο Τσίπρας. Αυτός είναι ο Πολάκης.

ΞΙΦΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΜΥΣΤΡΙΑ Ο Παύλος, ως νέος δον Κιχώτης, κραδαίνοντας το μυστρί του ξιφομαχεί με φανταστικά συριζοτρόλ που του στοιχειώνουν το νου. Θα ‘ταν καλύτερο ένα ευχέλαιο, πιστεύω.

ΞΙΦΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΜΥΣΤΡΙΑ Ο Παύλος, ως νέος δον Κιχώτης, κραδαίνοντας το μυστρί του ξιφομαχεί με φανταστικά συριζοτρόλ που του στοιχειώνουν το νου. Θα ‘ταν καλύτερο ένα ευχέλαιο, πιστεύω.

Ο Πολακης όσες φορές έχει ζητηθεί άρση της ασυλίας του έχει γίνει ρομπα κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική ασυλία που κατηγορεί. Μιλάμε για μεγάλη κότα.

@19:59 - Ευχέλαιο να πάει να κάνει ο Αλέκσης που είναι θρησκευόμενος και έμεινε 10 λεπτά με την εικόνα μόνος του για να επικοινωνήσει με το υπερπέραν. Αλλά ξέχασα, είναι διάτρητος και με τις πολλές στροφές 360 μοιρών που κάνει, μεταμόρφωσε την Λέσβο σε ...Μυτιλήνη. Θαυμάστε πολιτικούς άντρες. Δεν σέβονται επιτυχημένους επιστήμονες, άριστους πολίτες, ακόμα και είναι ΑΜΕΑ. Ούτε εκεί δεν δείχνουν σεβασμό. Προσπαθούν να διχάσουν την Ελληνική κοινωνία, ενώ παλεύουμε να βγούμε από μια τεράστια κρίση. Πραγματικά ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ.

Η παρωπίδα = 1. το καθένα από τα δύο εξαρτήματα του χαλιναριού που εμποδίζουν το ζώο να βλέπει προς τα πλάγια. 2. για ότι κάνει τον άνθρωπο να είναι μονόπλευρος ή δογματικός στις απόψεις του: Έχει / φοράει κάποιος ιδεολογικές / θρησκευτικές / κομματικές παρωπίδες. Bγάλε τις παρωπίδες, καημένε! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!

Παύλε, εσύ παλεύεις να μας βγάλεις απ΄την τεράστια κρίση; Με ποιο τρόπο; Εσύ-εσείς παλεύετε να μας ενώσετε και ο ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ μάς διχάζει; Στη δική σου αντίληψη υπάρχει χώρος για όλους; Και για το "τσογλανάκι" και τους οπαδούς του; Ή θα ανακηρυχθούν ανεπιθύμητοι, μιάσματα που δεν έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα του Κούλη, του Αντωνάκη που το μάτι του θα γυαλίζει στον αιώνα τον άπαντα, του Άδωνι και του Μπένι; ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ!

Πρόλαβες εσύ και πήρες την θέση γιατί είσαι "προοδευτικός αριστερούλης"... ακόμα να μάθεις να βάζεις τόνους; ( όχι τα ψάρια-το σημείο στίξης!!)

@09:29 - Η Ελλάδα είναι μια και δεν θα την χωρίσουν οι διαχωριστικές γραμμές του αμόρφωτου. Ο ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ διχάζει γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κρύψει την γύμνια του. Είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσει. Για να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ ακόμα, σημαίνει ότι έχεις τα προβλήματά σου. Εύχομαι να τα ξεπεράσεις γρήγορα και μετά να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση.

Σ' αρέσει η λέξη ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ, σου γεμίζει το στόμα, το απολαμβάνεις. Μόνος σου το σκέφτηκες ή στο είπαν αυτοί που καταστρώνουν την κομματική προπαγάνδα; Και βέβαια η Ελλάδα είναι μία, το "τσογλανάκι" και τους άλλους "συριζαίους" θα τους στείλουμε στη Β. Κορέα, έτσι; Αλλά δεν μου είπες, πόσο δούλεψες εσύ τα τελευταία 4 χρόνια για να βγούμε από την κρίση που άρχισε το 2015 (έτσι δεν είναι; πριν είχαμε καπιταλιστικό παράδεισο, τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και αυτός μας έριξε στην κομμουνιστική κόλαση). Λοιπόν; Τι θα κάνουμε με τους αμόρφωτους που τον πίστεψαν, θεραπεύονται ή πάσχουν από ανίατη νόσο;

Ο Αλεξης που οπως λεει η χωρα εκανε στροφη 360 μοιρες χαχαχα αυτος ο ανθρωπος που λεει οτι εχει τελειωσει Πανεπιστημιο ,που σπουδαζε στην Βουλγαρία και πηρε μετεγραφη με φωτογραφικη μετεγραφη του τοτε υπουργου παιδειας Αρσενη,που ειναι η μονη κυβερνηση που εχει υπουργο υγειας γιδοβοσκο ,που εχει υπουργο παιδειας πρωην χιπη ,και υπουργο εξωτερικων χειριστή φωτοτυπικου στο υπουργειο της Αννας καποτε.Αυτο το τσιρκο τολμαει να μηδενηζει ανθρωπους που εχουν βαλει γυαλια σε ολους εντος και εκτος συνορων.

Επειδή είσαι άσχετος και εμπαθής θα ήθελα να σε ενημερώσω για κάποια πράγματα που δεν γνωρίζεις. Ο κ. Κυμπουρόπουλος είχε τη δύναμη να τα καταφέρει και είναι προς τιμή του ιδίου και αυτών που τον βοήθησαν. Υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας ΑΜΕΑ, τα οποία δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να τα καταφέρουν και ζουν απομονωμένοι. Η πολιτεία δεν έχει χρέος να τους βοηθήσει; Σε κάθε πολιτισμένη (καπιταλιστική) χώρα υπάρχει αυτό και πρέπει να υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για την στήριξη των ανθρώπων αυτών να ζουν με αξιοπρέπεια. Αυτό είπε ο υπουργός και έχει δίκιο.

Σέβομαι το πρόβλημα του αναπήρου,λυπάμαι όμως που δεν αναγνωρίζει τα προνόμια που του έδωσε η πολιτεία για να απαλύνει τον πόνο του. Και πιο πολύ λυπάμαι για εκείνους που τον εκμεταλλεύονται και ...τον κουρδίζουν..

Εκπαιδευτικε ε εκπσιδευτικε ,σιγουρα δεν εισαι απο Αρκαδια ,και παιρνεις μεροκαματακι για να γραφεις υπερ του καθεστωτος . Εμπαθης

"Και αποφασίζει να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής..."!!! Χαχαχα εδώ γελάνε!!! Από πού κι ως πού αποφασίζουν χωρίς τον ξενοδόχο? (Αρχηγό Κυριάκο βεβαίως βεβαίως)

Μιλάνε για ηθική αυτοί που διάλεξαν εκείνη που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα επειδή έτρωγε κλεμμένη σύνταξη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.