Γ. Παπανδρέου: Δεν πρέπει να συρθούμε σε εκλογές αλλά σε κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας!

Γ. Παπανδρέου: Δεν πρέπει να συρθούμε σε εκλογές αλλά σε κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας!

Νοέμβριος 04, 2011 - 23:13
4 σχόλια

-Στόχος η ομαλή πορεία της χώρας χωρίς πολιτικό κενό - Διάλογο ακόμα και για τον επικεφαλής της κυβέρνησηςσυνεργασίας , ανοίγει ο Γ. Παπανδρέου με όρο την ψήφοεμπιστοσύνης

- Είπε όχι στην φρενίτιδα μιας προεκλογικής περιόδου και μίλησε για εκλογές που θα οδηγούσαν σε καταστροφή την παρούσα στιγμή

Με 3 ώρες  καθυστέρηση εισήλθε στην Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 το βράδυ , ωστόσο ο ίδιος προσήλθε στις 23:οο στην αίθουσα του Κοινοβουλίου πιέζοντας την Άννα Διαμαντοπούλου που βρισκόταν στο βήμα , να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του με την φράση "εδω και 24 μηνες έδωσα μάχη ανευ προηγουμένου για να σωθεί η χώρα. Μόνος , με μόνη στήριξη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών. Με μια αντιπολίτευση φυγόπονη και ανεύθυνη. και ένα κομμάτι πολιτικού συστήματος που το ενδιαφέρει η επιβίωση του παλιού συστήματος. Ζήσαμε και πολύ λάσπη!"

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει ειλικρίνεια! Για το ποιός εκτόξευσε το χρέος και τα ελλείματα η απάντηση ήταν η ΝΔ. "Γι αυτά τρέχουμε" είπε ο Γ. Παπανδρέου. "Πληρώνουμε το λογαριασμό δεκαετίας διαφθοράς, διαπλοκής , αδιαφάνειας... Μαζέυω επι 24 μήνες όλα αυτά τα σπασμένα"συνέχισε λαμβάνοντας το χειροκρότημα απο τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη την χαρακτήρισε εγγύηση για την παραμονή στο ευρώ. για ύπαρξη πόρων για την λειτουργία του κράτους. Την έθεσε ως προυπόθεση για να διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους της χώρας."

 

Συμμετοχή των πολιτών ζήτησε ο Πρωθυπουργός και κατακεράυνωσε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων τα οποία ως είπε "χρησιμοποίησαν τον πόνο του λαού για να σταματήσουν τις αυτονόητες αλλαγές". Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για ανομία και πόλωση.. "Να βάλουμε κανόνεςστη χώρα για να προστατεύσουμε τον πολίτη και να μην στηρίζουμε τον ισχυρό".

"όταν τα κόμματα συνεργάζονται στέλνουν ενιαίο μήνυμα για το καλό της χώρας" σημείωσε και υπερτόνισε πως το συμφέρον της χώρας είναι πολύ πιο πάνω απο κάθε συμφέρον πολιτικό.

 

Ο Γ. Παπανδρέου υπενθύμισε πως ο σταυρός που κουβαλά η κυβέρνηση σήμερα δεν του ανήκει, όμως τον κουβαλά. Παρ ότι πετροβολείται! Στόχος; Η μεταμόρφωση των συνειδήσεων και των πρακτικών! 

"Δεν αρκεί μια πλειοψηφία όμως. Ο άθλος χρειάζεται έντιμη και ευρύτατη στήριξη" τα λόγια του πρωθυπουργού!

 

Περισσεύει η υποκρισία! 

την αναγκαιότητα κατανόησης την ύπαρξη του ελληνικού λαού στήριξε ο Γ. Παπανδρέου απο τη Βουλή και απο τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι θέλουν να βλέπουν μόνο τις αγορές. 

Για μηδενιστική αντιπολίτευση έγινε λόγος με τον Γ. Παπανδρέου να εγκαλεί όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν εξουσία και έειξε το δρόμο για ανοιχτή και καθαρή συζήτηση! Μίλησε για τους παραιτηθέντες σήμερα που τότε ήταν υπουργοί! "Τότε υπήρχαν εύκολα δανεικά και έκαναν μικροπολιτική¨" σημείωσε.

Τα .. παράπονα του Γιώργου!

"κάνω ένα βήμα μπροστά πάντα και πάντα ακούω τα σχολιανά μου! παραπονέθηκε ο Γ. Παπανδρέου υπενθυμίζοντας το ανοιχτό πανεπιστήμιο και την ελεύθερη ραδιοφωνία... για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και την παρουσία των ΜΜΕ στις κεντρικές επιτροπές... για την πλατιά εκλογή του προέδρου ενός κόμματος. Για το άνοιγμα στην Τουρκία που του έδωσαν τον χαρακτηρισμό "προδότης"

ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε τον τυχοδιωκτισμό και μίλησε για απόφαση να σπάει ταμπού για το καλό του τόπου! "Και με το δημοψήφισμα σπάω ταμπού! κι ας φοβηθεί το πολιτικό κατεστημένο."

 

Καταστροφή οι εκλογές

"Αυτή τη στιγμή ισοδυναμούν με καταστροφή εκλογές . αν πηγαίναμε άμεσα χωρίς εξασφάλιση της εφαρμογής της συμφωνίας το νέο πρόγραμμα στήριξης θα ήταν στον αέρα, στον αέρα η 6η και 7η δόση αλλά και η στήριιξη του τραπεζικού συστήματος."

Ο. Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε επι της παρούσης τις εκλογές και σημείωσε τα επόμενα άμεσα, σωτήρια βήματα που πρέπει να γίνουν εν τω μέσω ενός μίνι απολογισμού έργου!

"Η λύση είναι μια: Κυβέρνηση ισχυρή, όχι με εκλογές! Οι εκλογές να γίνουν όταν η κατάσταση ομολαοποιηθεί.

1. Πρώτα θα επιβεβαιώσουμε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου 

2. έπειτα διακομματικά θα στηρίξηουμε το πακέτο με σχηματισμόκυβέρνησης συνεργασίας 

3. η ψήφος εμπιστοχύνης είναι εντολή 

4. διασφάλιση της εκταμίευσης της 6ης δόσης

5. αμέσως να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δις ευρώ

6. διαμόρφωση πλαισίου για το πι ες αι

7. ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ώς τις αρχές του 2012 

αυτο το πακέτο θα πρέπει να κριθεί απο το λαό αφού έχει ολοκληρωθεί για να δώσει ελπίδα και πάλι στο λαό."

 

Είμαι εδώ για να προσφέρω

 

ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε πως δεν τον απασχολεί η καρέκλα, η επανεκλογή , το πολιτικό κόστος. "Είμαι εδώ για να προσφέρω" είπε δικαιολογώντας και τους Βουλευτές λέγονταςπως υπάρχουν αξίες . "Μποορύμε ναι να κάνουμε θυσίες για τον ελληνικό τ'οπο.Να βγούμε στις πλατείες, να βγούμε απο τον ιδιωτικό μας χώρο. Δεν είμαστε εχθροί."

"Δεν πάιζω παιχνίδια. Αναλαμβάνω την ευθύνη, η παράδοση της οικογένειας μου δεν θα μου επέτρεπε τίποτε άλλο" είπε και αναφέρθηκε στην κληρονομία του απο τον Γέρο της Δημοκρατίαςκαι τον Ανδρέα Παπανδρέου. ένα ρολόι και ένα όνομα!  "Πρέπει να πάμε συγκροτημένα σε κυβέρνηση χωρίς τριγμούς αύριο. Ζητώ ψήφο για την ομαλή πορεία του τόπου, χωρίς κενό, χωρίς να συρθούμε σε εκλογές!"

Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Αξίζει δε να σημειωθεί η απουσία της Κ.Ο της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαράαπο την αίθουσα του Κοινοβουλίου στη διάρκεια της 45λεπτης ομιλίας του Πρωθυπουργού. Η Κ.Ο εισήλθε για να δώσει το παρόν στην ψηφοφορία αφού οι ψήφοι μετρώνται εκ των παρισταμένων...

Ο Πρωθυπουργός έλαβε παρατεταμένο χειροκρότημα απο τους Βουλευτές του που τον χειροκρότησαν όρθιοι! Αξίζει δε να σημειωθεί η θερμή και παρατεταμένη χειραψία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

όλο λέει ότι δεν είναι δεμένος με την καρέκλα και όλο εκεί είναι! μας κούρασες jeffry... άντε στο ...καλό επιτέλους

Συγχαρητήρια στην κοινοβουλευτική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής τοιυ ΠΑΣΟΚ! Με τέτοιες κωλοτούμπες έπρεπε να έχετε πρόεδρο τον Ιωάννη Μελισσανίδη και αντιπρόεδρο τον Βλάσση Μάρα!!!

στο γουδί και οι 300!

Jeffry δεν θέλουμε άλλη προσφορά από εσένα!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!