Γ. Κατρούγκαλος: Ήταν αναγκαστικός συμβιβασμός η ιδιωτικοποίηση της μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Γ. Κατρούγκαλος: Ήταν αναγκαστικός συμβιβασμός η ιδιωτικοποίηση της μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Δεκέμβριος 02, 2017 - 17:58
8 σχόλια

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου- μεταξύ άλλων- του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την πώληση της μονάδας της ΔΕΗ που λειτουργεί στη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι πράγματι είχε μια επικοινωνία με εργαζομένους που τον συνάντησαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση.

Όπως τους εξήγησε, η κυβέρνηση προσπάθησε και πέτυχε να εξασφαλιστεί το μείζον, που είναι να παραμείνει η ΔΕΗ δημόσια και βασικός βραχίονας του κράτους σε αυτόν το πολύ σημαντικό τομέα του ενεργειακού σχεδιασμού.

Από εκεί και πέρα, όπως συμπλήρωσε, ο κ. Σταθάκης έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για το επί μέρους, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι στο πλαίσιο του ούτως ή άλλως αναγκαστικού συμβιβασμού που έκανε η κυβέρνηση το 2015, αυτή ήταν η λύση η οποία περιφρούρησε το δημόσιο συμφέρον, χωρίς αυτή η λύση να είναι εκείνη που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση μόνη της, αν δεν είχε τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Σε επόμενη ερώτηση για το αν τελικά είναι ευχαριστημένος, είπε ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, «απλώς όλοι γνωρίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση έκανε ένα συμβιβασμό εν γνώσει της».

φώτο αρχείου 

Πηγή: tharrosnews.gr

Video: 

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ήταν αναγκαστικός συμβιβασμός η ιδιωτικοποίηση της μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης


8 Σχόλια

Πλην του ΚΚΕ και της ΧΑ όλα τα υπόλοιπα κόμματα το καλοκαίρι του 2015 ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Ακόμα και τον Σεπτέμβρη του 2015 που είχαμε την δυνατότητα να εναντιωθούμε στη συνέχιση της καταστροφής καταψηφίζοντας όλα αυτά τα μνημονικά κόμματα δεν το κάναμε; Όλοι γνωρίζαμε τι ψηφίζαμε το Σεπτέμβρη του 2015!!! Τώρα γιατί έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας;;;; Αφού ήταν γνωστά αυτά που ήρθανε ή αυτά που θα έρθουν, γιατί κάνουμε σαν να μας εξαπάτησαν;

STOIXOS, σε παρακαλώ μην περιλαμβάνεις μεταξύ των κομμάτων τα χρυσαύγουλα. Δεν είναι κόμμα, είναι επισήμως εγκληματική οργάνωση. Θα μου πεις, τα περισσότερα κόμματα σήμερα συμπεριφέρονται μάλλον σαν συμμορίες που προάγουν μονομερή συμφέροντα, αλλά κρατάνε τα προσχήματα. Όσο για το ΚΚΕ τι να πω, δεν είναι κόμμα, εκκλησία είναι που κηρύττει τη μετά θάνατο ζωή.

Στην Αρκαδία είχαμε δύο τοπικά θέματα που οι Παπαηλιού, Παπαζαχαρίας, Γατσόπουλος και μετά Σκουρλέτης, Σταθάκης, Κατρούγκαλος, Τσιρώνης, Χαρίτσης και ο ίδιος ο Τσίπρας μας διαβεβαίωναν οτι ήταν κόκκινη γραμμή και πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να μη γίνουν. ΠΡΩΤΟΝ ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ κατασκευή του ΣΔΙΤ της Τέρνα. Δύο μεγάλα θέματα μόνον. Πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη και με ψηφισμένο το μνημόνιο, όλι αυτοί σουλάτσαραν στα καφενεία, στα εργοστάσια, στις πλατείες και μας λέγαν οτι αν χρειαστεί θα βάλουν μπροστά τα κορμιά τους, θα ρίξουν την κυβέρνηση... είδατε τίποτα; ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

@STOIXOS συνέχεια: αν όμως όλα τα υπόλοιπα κόμματα, όπως λες, ψήφισαν το 3ο μνημόνιο το Σεπτέμβρη του 2015, τι εναλλακτικές είχαμε; Να μην ψηφίσουμε; Να ρίξουμε λευκό; Δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα την απαιτούμενη ωριμότητα.

Θ. Κολοκοτρώνης: {φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους}, είναι επίκαιρο.......

09:30 ανέφερα αναγκαστικά τη ΧΑ & προφανώς συμφωνώ με τον σχολιασμό σου. Δεν έχουμε αποκτήσει ωριμότητα γιατί η αστική-μεγαλοαστική τάξη ζει μέσα στις αυταπάτες της. Τα ψώνια από τα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας & όλοι οι υπόλοιποι ανά την Ελλάδα κοκορόμυαλοι αυτοθαυμάζονται γιατί νομίζουν πως αφού μπήκαμε στο Ευρώ έγιναν Ευρωπαίοι. Το ψώνιο αυτών των Ευρωλιγούριδων πληρώνουμε σήμερα και μόνο αυτοί μπορούν να μας γλιτώσουν, όλοι εμείς είμαστε έρμαια των Καναλιών τους. Γελάνε οι Εταίροι μας και μας αρμέγουν. Χαζογελάνε και οι δικοί μας.. οι “κλανοΕυρωπαίοι” της Κηφισιάς και του Κολωνακίου!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.