Φθηνή εργασία, μεγάλη ακρίβεια στην Ελλάδα - Τα στοιχεία της Eurostat

Φθηνή εργασία, μεγάλη ακρίβεια στην Ελλάδα - Τα στοιχεία της Eurostat

Μάρτιος 29, 2024 - 09:00
1 σχόλια

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την αύξηση στον κατώτατο μισθό που θα γίνουν την Παρασκευή  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Eurostat ανακοίνωσε πως το ωριαίο κόστος εργασίας στη χώρα μας διαμορφώθηκε για το 2023 στα 15,7 ευρώ. Πρόκειται για άνοδο σε σύγκριση με το 2022 και το 2021, όταν διαμορφωνόταν στα 14,7 ευρώ και τα 13,9 ευρώ αντίστοιχα, ωστόσο εξακολουθεί να απέχει σημαντικά από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο, που ανήλθε στα 31,8 ευρώ στην ΕΕ και στα 35,6 ευρώ στην Ευρωζώνη.

Έτσι, η χώρα μας βρίσκεται δεύτερη από το τέλος, πριν από τη Βουλγαρία, σε αγοραστική δύναμη.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο στους περισσότερους τομείς που ορίζουν μια καλή ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Σημειώνεται πως οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ βασίζονται σε αντικειμενικά χαρακτηριστικά με τις χώρες να εξετάζονται επί των ίδιων κριτηρίων.

Οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 0,2% το 2023, εξαιτίας της ακρίβειας.

Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επιτέλους περάσαμε επίσημα στις λεγόμενες χωρες του τρίτου κόσμου. Πάντα με το ανάλογο καθεστώς στην εξουσία. Σε λίγο τα παιδιά μας θα μπορούν να πάρουν το καθεστώς πρόσφυγα στο εξωτερικό και έτσι θα σωθούμε. Μπράβο στους άριστους που ταΐζουν ψωμάκι τους εργάτες στις άλλες χωρες ενώ εδώ κλείνουν τα εργοστάσια !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.