Φουλ επίθεση από την αντιπολίτευση για το κόστος εορτασμού της Άλωσης

Φουλ επίθεση από την αντιπολίτευση για το κόστος εορτασμού της Άλωσης

Σεπτέμβριος 21, 2016 - 09:25
7 σχόλια

H διοργάνωση και η πραγματοποίηση της εκδήλωσης εορτασμού της 195ης επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς 2016, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν αρκετές καθώς τα μέλη της θεώρησαν το ποσόν των 56.698,60 ευρώ που θα δαπανηθεί για τον εορτασμό υπερβολικό, ενώ στάθηκαν περισσότερο στην εκδήλωση της Κυριακής.

Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι πέρυσι η συναυλία του κ. Μαρκόπουλου στοίχισε 11.000 ευρώ και εφέτος η αντίστοιχη εκδήλωση θα κοστίσει 16.120 ευρώ με τα ηχητικά και τα φωτιστικά πέρυσι να κοστίζουν 9.000 ευρώ και εφέτος 13.640 ευρώ. Παρατήρησε μία αύξηση σε δύο κωδικούς που δεν δικαιολογούνται.

Δεν έχουμε πειστεί και μακάρι να μας διαψεύσετε

«Αποδεικνύετε για άλλη μία φορά πώς λειτουργείτε, παίρνετε από τη φτώχεια τη δική μας και τα στέλνετε στην Αθήνα. Παίρνετε τα λεφτά από τις επιχορηγήσεις των σωματείων», τόνισε ο κ.  Σμυρνιώτης.

Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι πάντα ο στόχος του ΔΣ ήταν να γίνεται μια εκδήλωση πραγματικά κορυφαία για τον Δήμο.

«Κύριε Βρέντα έχουν γίνει μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια και μακάρι και η δίκη σας εκδήλωση να έχει τέτοια αποδοχή», ευχήθηκε.

Το κόστος είναι εξωπραγματικό, ανέφερε, και μιλάμε για πάνω από 30.000 ευρώ για την εκδήλωση της Κυριακής. «Είναι ένα ποσό εξωπραγματικό, όταν νωρίτερα έλεγε ο δήμαρχος ότι δεν έχουμε χρήματα για τα αντιπλημμυρικά και θα πάρει τη ΣΑΤΑ από τα χωριά, και πείτε μας λαϊκιστές αν θέλετε.»

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε και στον διοργανωτή των εκδηλώσεων ο οποίος έχει αναλάβει τις τελευταίες εκδηλώσεις του Δήμου, τονίζοντας ότι δεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να έχει αυτές τις καλλιτεχνικές δυνατότητε, ενώ ο Δήμος τον τελευταίο χρόνο του έχει αναθέσει εκδηλώσεις ύψους  πάνω από 70.000 ευρώ.

Ο κ. Τσιαμούλος συμφώνησε απόλυτα με τον κ. Τζιούμη, λέγοντας ότι δεν γίνεται να λέμε ότι δεν έχουμε χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα και να φέρνουμε τέτοια ποσά για τις εκδηλώσεις. Αναφέρθηκε και αυτός στον διοργανωτή των εκδηλώσεων που, όπως είπε, έχει εμφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

«Υπήρξαν εκδηλώσεις που ήταν πολύ καλύτερες από τις τελευταίες, δεν ξέρω τι έχει αλλάξει. Υπάρχει αύξηση από πέρυσι. Θα χαρώ να γίνει μια εθνική εορτή το 2021 μόνο που θέλω να πιστεύω ότι δνε θα το διαχειριστείτε όπως την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης γιατί καταλαβαίνω τι τύχη θα έχει και δεν ξέρω αν θα είστε εσείς η Δημοτική Αρχή.»

Ο κ. Λάζαρης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για απαράδεκτες τιμές σε σχέση με τα ηχητικά αλλά και σε σχέση με την όλη εκδήλωση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας ανέφερε ότι ο ήχος και ο φωτισμός αναφερόταν και για τα δύο βράδια, Σάββατο και Κυριακή, ενώ όπως είπε ζητήθηκε και από τους δικούς μας επαγγελματίες να συμμετέχουν αλλά δεν μπόρεσαν. Αναφέρθηκε και στον κ. Λεμπέση, τον καλλιτέχνη για τον οποίο μίλησε η αντιπολίτευση. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Λεμπέσης είναι ο πρώην Διευθυντής της Κρατικής ορχήστρας της ΕΡΤ και νυν μουσικός της και έρχεται αφιλοκερδώς, οι μουσικοί που κατεβαίνουν δεν έχουν καμία σχέση μαζί του. «Του έχω ζητήσει εγώ να μας βοηθάει καθώς έχει πείρα και πολλές γνωριμίες», τόνισε.

Στο θέμα: Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την κάλυψη της δαπάνης με τίτλο : «Διοργάνωση – Πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 195ης Άλωσης της Τριπολιτσάς».

Ψήφισαν: Κατά οι Σμυρνιώτης, Τζιούμης και Λάζαρης. Παρών ο Τσιαμούλος.

Στο θέμα: Διοργάνωση – πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού της 195ης επετείου της άλωσης της Τριπολιτσάς 2016.

Ψήφισαν: Κατά οι Τζιούμης και Λάζαρης. Παρών οι Σμυρνιώτης και Τσιαμούλος.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΒΡΕ ΜΗΤΣΟ 20.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΚΑΙ 30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥ .... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!

τοσα λεφτα ενω υπαρχουν τοσες αναγκες............ντροπη..............και κατι αλλο εξισου σημαντικο,ο νικολακης ολο ΠΑΡΩΝ ψηφιζει!!!!!!!!!!!!!!!!!! καμια θεση σε σημαντικα ζητηματα (και δε λεω μονο για αυτο)

Ακου παπαγαλακι των 10:58. Ο Τσιαμουλος μιας και παρακολουθω ολα τα Συμβουλια κατι που εσυ μαλλον δεν κανεις είναι παντοτε ο πιο εμπεριστατωμένος με επιχειρηματα και μιλαει Ελληνικα για να καταλαβουμε τι λεει γιατι οι περισσοτεροι εκει μεσα οταν μιλανε δεν καταλαβαινεις τι λενε(π.χ. βλεπε Κουρο) και πολλοι αλλοι.Οσο για το χθεσινό παρων το εξηγησε αλλα δεν υπαρχει λογος να στο εξηγησω γιατι παλι δεν θα το καταλαβεις αφου ηδη δεν το καταλαβες.Για το ΚΑΤΑ του Τζιουμη δηλαδη να μην γινει καθολου Αλωση τι λες?ΝΟΥΜΕΡΟ

"...Είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Λεμπέσης είναι ο πρώην Διευθυντής της Κρατικής ορχήστρας της ΕΡΤ..." Κυριε Βρέντα, δεν υπαρχει Κρατική ορχήστρα της ΕΡΤ, αντίθετα ονομάζεται Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και ακόμα μία που υπάρχει και ανήκει στην ΕΡΤ λεγεται Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Στην τελευταία ο κ. Λεμπέσης ήταν (μπορεί και να είναι ακόμα, δεν το ξέρω) απλά μέλος. Σε λίγο θα μας πείτε ότι και εσείς είστε ο Βασιλιάς Πολιτισμού του Σύμπαντος, έχοντας βέβαια καταφέρει έως τώρα να υποβαθμίσετε -από ανικανότητά σας- το (χαμήλο ούτως ή άλλως) πολιτιστικό επίπεδο της πολης.

13.37 το ποιος ειναι παπαγαλακι φαινετε απο τη στηριξη που παει αμεσως να προσφερει ο γλυφτης ........................του καθενος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οσο το ποιος ειναι νουμερο κοιταξου στον καθρεπτη και κοιτα ..................και στις επομενες εκλογες να κοιταχτεις..........γιατι δε θα δεις και πολλες ψηφους ,οποτε κοιτα εκει μπας και γελας με αυτο που βλεπεις .......................χαχαχααχαχαχα

φτιαξτε κανενα δρομο και κανενα πεζοδρομο που σε λιγο 8α κανουμε βουτιες βρεεεεεεεεεεεεε που θελετε για λαμπακια και εφε 20.000 και 30.000 χιλιαρικα ΄πολιτικοι'

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.