Φωτιά στην πόλη

Φωτιά στην πόλη

Σεπτέμβριος 26, 2018 - 09:57
1 σχόλια

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιούσε από το Σάββατο ότι από την Τρίτη θα άρχιζαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα. Στην Αρκαδία, επίσης.

Χθες, απόγευμα Τρίτης, περπατώντας μέσα στην πόλη, παρατήρησα ότι πυκνός αποπνικτικός καπνός ανέβαινε στον ουρανό μέσα από μια αυλή. Ντουμάνι σωστό.

Μια γυναίκα είχε αποφασίσει να κάψει τα ξερόχορτα που είχε συγκεντρώσει σε σωρό στην αυλή του σπιτιού της. Χθες απόγευμα, που φυσούσε δυνατός άνεμος στην πόλη. Διότι η ΕΜΥ έχει προβλέψει νεροποντές για τις επόμενες ημέρες. Επομένως, η γυναίκα δεν θα προλάβαινε να  «ξεφορτωθεί» τα χόρτα προτού το χώμα βραχεί, οπότε έκρινε ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια βολική μέρα για να κάψει τα ξερόχορτα.

Δηλαδή, έκανε ό,τι βόλευε την ίδια, χωρίς να λάβει υπόψη ότι σε μια μέρα με μποφόρ, για την οποία έχουν εκδοθεί προειδοποιητικά δελτία, δεν ανάβουμε παρά μόνο το γκαζάκι σε κλειστό χώρο για να φτιάξουμε καφέ...

Το κάψιμο ξερών χόρτων απαγορεύεται τις ημέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι. Πόσω μάλλον μέσα στην πόλη, που, έτσι κι αλλιώς, με άνεμο ή χωρίς, μια στιγμιαία απροσεξία μπορεί να οδηγήσει στην επέκταση της φωτιάς.

Λίγη περισσότερη προσοχή, γείτονες, δεν βλάπτει. Δεν μπορούμε συνεχώς να κάνουμε του κεφαλιού μας, δημιουργώντας κινδύνους από το τίποτα, επειδή απλώς και μόνο μας βολεύει να κάψουμε τα χόρτα της αυλής μας τώρα.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

κ. Εύα, ρώτησε τον κ.κ. δήμαρχο αν καθάρισε τους υπονόμους για να φεύγει το νερό, γιατί όπως λένε οι μετεωρολόγοι θα έχουμε πολύ νερό......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.