Φ. Κουβέλης: Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Φ. Κουβέλης: Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Απρίλιος 19, 2012 - 16:05
4 σχόλια

«Το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης ζητώντας έτσι την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τα ζητήματα της διαφάνειας και της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος

Πρέπει να καταργηθεί ο  απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης Υπουργών.

    Ο έλεγχος των πράξεων των πολιτικών προσώπων πρέπει να γίνεται από τη Δικαιοσύνη χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής. Το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει.
    Ανεύρεση όσων διαχειρίστηκαν  παρανόμως και προς ίδιον όφελος δημόσιο χρήμα, χρηματική αποζημίωση του δημοσίου – επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις.

    Έλεγχος και φορολόγηση μεγάλων περιουσιών που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα τα τελευταία είκοσι (20) έτη: Αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές  Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α΄ βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα, και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους.
    Έλεγχος και φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν διαχειριστές δημοσίου χρήματος και μέλη επιτροπών  ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών τα τελευταία είκοσι (20) έτη, εφόσον η προέλευσή τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
    Αποζημίωση του Δημοσίου από πολιτικά και λοιπά πρόσωπα που απέκτησαν παράνομα και με αθέμιτες πράξεις (μίζες, λαδώματα, προμήθειες κλπ)  περιουσιακά στοιχεία τα τελευταία είκοσι (20) έτη και δήμευση αυτών.
    Ανεύρεση όσων έχουν φοροδιαφύγει και φορολόγησή τους για παρελθούσες χρήσεις ανεξαρτήτως αν αυτές θεωρούνται φορολογικά κλεισμένες.
 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Θέσεις 1oυ Συνεδρίου ΔΗΜΑΡ, 02/04/11 Η ΔΗΜΑΡ προτείνει :•Τη λειτουργία των Εκκλησιών και των αναγνωρισμένων Θρησκειών ως Ν.Π.Ι.Δ. Εκκλησιαστικού Τύπου – sui generis. Δεν νοείται η πολιτεία να έχει ανάμειξη στη λειτουργία των Εκκλησιών και Θρησκειών. Το Κράτος θα πρέπει να περιορίζει την παρέμβασή του στα εσωτερικά των εκκλησιών και των θρησκειών μόνο σε ... ζητήματα που αφορούν στην προστασία της νομιμότητας.... • Την πλήρη κατάργηση του Θρησκευτικού όρκου, σύμφωνα με το πνεύμα των περισσοτέρων Εκκλησιών και Θρησκειών, από την πολιτική, διοικητική και δικαστική ζωή της χώρας. Την αντικατάστασή του με λογοδοσία στην «Τιμή και τη Συνείδηση» και την υποχρέωση της διαφύλαξης του Συντάγματος και την υπακοή στους Νόμους του Κράτους. • Τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής περιουσίας καθώς και της περιουσίας των Πατριαρχείων και όλων των Εκκλησιών και Θρησκειών. Η φορολόγηση είναι υποχρέωση του Κράτους και δεν νοείται σε αυτήν καμία εξαίρεση και απαλλαγή. • Τη σταδιακή κατάργηση της μισθοδοσία των ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε αυτήν. Η μισθοδοσία των ιερέων καμίας Εκκλησίας δεν μπορεί να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. • Την απρόσκοπτη ανέγερση χώρων λατρείας όλων των Θρησκειών. Η ίδρυση ευκτηρίων οίκων δεν υπόκειται σε καμία άλλη άδεια της διοίκησης ή άλλης εκκλησιαστικής αρχής, παρά μόνο στην έκδοση οικοδομικής αδείας. • Την εκ βάθρων αναθεώρηση τόσο των αναλυτικών προγραμμάτων όσο και των σχολικών εγχειριδίων του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τα ζητήματα της πίστης και η κατήχηση δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντίθετα επιβάλλεται να αποτελούν μέρος της οι Θρησκείες και το Θρησκευτικό φαινόμενο, ως φαινόμενο του πολιτισμού και ιδιοσυστατικό των κοινωνιών, που είναι σε θέση να συμβάλλει στη διαμόρφωση ηθικού και αξιακού κώδικα, να δώσει απαντήσεις στις πνευματικές αναζητήσεις των νέων και να βοηθήσει στην γνώση, την κατανόηση και την αποδοχή του διαφορετικού, καθώς και την περιφρούρηση της πνευματικής ταυτότητας όλων μέσα σε μια πλουραλιστική κοινωνία. Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας δια του ΥΠΒΜΘ. • Την κατάργηση κάθε είδους Προσευχής και υποχρεωτικού εκκλησιασμού τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο στράτευμα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των στρατευμένων. Να μας απαντήσει κάποιος της Δημοκρατικής Αριστεράς αν αυτά αληθεύουν.

Αν αληθεύουν πάει για κυβέρνηση, αρκεί να τα διατυμπανίσει.

Κύριε Α.Τ. Αν αληθεύουν όπως ρωτάς, ποιό είναι το πρόβλημα; Υ.Γ. Δεν είμαι οπαδός της ΔΗΜΑΡ ούτε καν αριστερός.

Δεν είσαι αριστερός, ούτε οπαδός της ΔΗΜΑΡ.Πολύ ωραία αυτό σε τιμάει!! Εγώ όμως δεν δέχομαι να μου καταπατούν την πίστη μου και να κάνουν τα Ελληνόπουλα μας άθεα!Μήπως είσαι άθεος?Μήπως δεν είσαι Έλληνας φίλε μου?? Εδώ ειναι η Έλλαδα και είμαστε λαός ορθόδοξος που πιστεύουμε στον Χριστό και στην εκκλησία που ίδρυσε και έιμαστε όλοι μέλη της!Αν δεν αρέσει σε κάποιους και έχουν φαγωθεί να τα καταστρέψουν αυτά ας φύγουν από εδώ να πάνε σε άλλη χώρα! Ξέρεις τι βοήθεια προσφέρει η εκκλησία σήμερα σε πεινασμένους κι άστεγους συνανθρώπους μας??? Μας πήραν την αξιοπρέπεια, Μας πήραν την ασφάλεια, Μας πήραν το χαμόγελο, Μας πέρνουν τις περιουσίες μας, Μας πέρνουν την πατρίδα μας, Την πίστη μας δεν θα μας την πάρουν!!!!!!!!!! Α.Τ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ