Ευρωεκλογές: Τα ακροδεξιά κόμματα θα διπλασιάσουν τις έδρες τους

Ευρωεκλογές: Τα ακροδεξιά κόμματα θα διπλασιάσουν τις έδρες τους

Μάρτιος 09, 2019 - 18:46
0 σχόλια

Δημοσκόπηση που δημοσιεύει η γερμανική Bild για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές δείχνει ότι τα ακροδεξιά κόμματα αναμένεται να διπλασιάσουν τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφουν συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά παραδοσιακά κόμματα. Οι απώλειες που αναμένεται να υποστούν τα παραδοσιακά κόμματα σημαίνουν ότι δεν θα κατορθώσουν να σχηματίσουν έναν «μεγάλο συνασπισμό» στο κοινοβούλιο, όπως αυτός που κυβερνά στην Γερμανία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε σε έξι χώρες με δείγμα περισσοτέρων από 9.500 ανθρώπων από τα τέλη του Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.

Ακροδεξιά κόμματα εμφανίζονται να προπορεύονται σε τρεις από τις έξι χώρες όπου διεξήχθη η δημοσκόπηση, στη Γαλλία, την Ιταλία και την Πολωνία.

Η πρόβλεψη για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ότι θα χάσει 43 έδρες, υποχωρώντας στις 174, ενώ το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα υποχωρεί στις 141 έδρες, χάνοντας 45, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη κερδίζει 33 έδρες, φτάνοντας τις 101, ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι χάνουν 8 έδρες, υποχωρώντας στις 44, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στην Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.