Εύη Τατούλη στον Ant1: «Είμαι κοντά στον πολίτη»

Εύη Τατούλη στον Ant1: «Είμαι κοντά στον πολίτη»

Ιανουάριος 12, 2015 - 13:00
2 σχόλια

Σήμερα Δευτέρα 12/1 η κυρία Εύη Τατούλη, υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία με τη Νέα Δημοκρατία ήταν καλεσμένη στον Antenna και στην εκπομπή «Πρωινό Ant1» του Γ. Παπαδάκη, όπου συμμετείχε σε μια πού ενδιαφέρουσα συζήτηση με συνομιλητές τον κ. Ν. Ξυδάκη, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών και τον κ. Γ. Πεταλωτή, εκπρόσωπο του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών.

Ο κ. Παπαδάκης, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωσή της περί «κομπλεξικών βουλευτών», τη ρώτησε ποιους εννοούσε με αυτόν τον χαρακτηρισμό. Η κυρία Τατούλη απάντησε ότι δεν ήταν ακριβώς αυτή η διατύπωσή της, και στη συνέχεια επιχείρησε να εξηγήσει ότι από τον δημόσιο διάλογο δεν μπορεί να λείπει η συζήτηση για τον ρόλο του βουλευτή.

«Εκείνο που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, από όλες τις παρατάξεις, από όλα τα κόμματα, είναι ο μηδενισμός του ρόλου του βουλευτή. Τι εννοώ με αυτό: Αντί να χτίζει δημιουργικά ο βουλευτής πάνω στον κορμό προτάσεων που προτείνει η κυβέρνηση, εμείς συμφωνούμε σε όλα ή διαφωνούμε σε όλα. Ο χαρακτηρισμός μου είχε να κάνει κυρίως με τη διάκριση των εξουσιών. Υπάρχουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, Δικαιοσύνη. Ο βουλευτής πρέπει να σταματήσει να δημοσιογραφεί και να κάνει τη δουλειά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και λέει ότι θα ακυρώσει τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, διότι αυτό είναι δικαίωμα της κυβέρνησης. Δεν είναι καθόλου δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης. Υπάρχουν υπηρεσίες, υπάρχει το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπάρχουν θεσμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος έχει επανεξεταστεί τέσσερεις φορές, και ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για την οικονομική δαπάνη των κομμάτων στις ευρωεκλογές. Απαντώντας, η κυρία Τατούλη είπε:

«Δεν μιλώ ποτέ προσωπικά, μιλώ πάντοτε πολιτικά. Και λέω ότι αν στον δημόσιο διάλογο υπάρχει η αριστερή ιντελιγκέντσια ή η συντηρητική γερουσία, αυτά τα πράγματα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι και να συζητηθούν διεξοδικά. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι κόμμα που δυνητικά μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία και τώρα θα αξιολογηθεί και η στάση του σε σχέση με την οικονομική του δαπάνη. Θα ήθελα να ειλικρινά να γνωρίζω τι δαπάνησαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές, αλλά από εκεί και πέρα, όλος αυτός ο διαξιφισμός δεν έχει νόημα, επειδή κάνω έναν παραδοσιακό πολιτικό αγώνα, βρίσκομαι κοντά στον πολίτη, κοντά στο καφενείο. Όταν ανεβαίνουν οι τόνοι κλείνω τον δέκτη μου».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι οι πολίτες εκφράζουν το παράπονό τους σε σχέση με την οικονομική πολιτική, λέγοντας ότι η εύκολη λύση ήταν πάντα η περικοπή μισθών και συντάξεων και όχι η φορολόγηση εκείνων που κρύβονται πίσω από λίστες και off-shore εταιρείες. Η κυρία Τατούλη απάντησε:

«Οι πολίτες εκφράζουν ασφαλώς το παράπονό τους, αλλά κυρίως εκφράζουν την αγωνία τους. Οι θυσίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, για τους πολίτες είναι δεδομένες. Και οι πολίτες είναι πολύ μεγαλόψυχοι. Λένε το εξής: αυτό που κάναμε, το κάναμε για την πατρίδα, για τον τόπο, για τα παιδιά μας. Αλλά τι θα γίνει στο μέλλον; Θα κληθούμε να δώσουμε κι άλλα; Θα αρχίσει να γυρνάει το παιχνίδι για τον τόπο;».

Ακολούθως, ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στο περίφημο e-mail Χαρδούβελη, το οποίο περιέχει νέα μέτρα για την οικονομία, καλώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει αν τελικά υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» σε αυτό ή όχι.

Η Εύη Τατούλη επεσήμανε: «Υπάρχουν δύο όψεις. Υπάρχουν εκείνοι που ασφαλώς σημείωσαν απώλειες για τα εισοδήματά τους και εκείνοι που δεν έχουν εισόδημα. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων που λόγω της κρίσης και της ανέχειας έχουν επιστρέψει στο χωριό τους και εκεί δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η δημιουργικότητα του εκάστοτε βουλευτή έχει να κάνει και με την άποψη που θα καταθέσει στο τραπέζι σε σχέση και με αυτά τα ζητήματα. Ο βουλευτής δεν είναι μόνο για να νομοθετεί. Πρέπει να έρχεται σε επαφή με τους πολίτες, να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και στη συνέχεια να δίνει λύσεις».

Τέλος, η κυρία Τατούλη ζήτησε από τον κ. Ξυδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει πριν από τις εκλογές το οικονομικό του πρόγραμμα, επισημαίνοντας: «Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται, ας υποθέσουμε, ένα βήμα πριν από την άσκηση της εξουσίας να μην είναι έτοιμος να διαχειριστεί την τύχη του τόπου; Δεν εμπιστεύτηκε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως έγινε, και δεν μας έχει πει πώς θα κάνει τη δική του διαπραγμάτευση, ποια είναι η δική του διαδικασία που θα ακολουθηθεί, και αυτή τη στιγμή, χωρίς να ξεδιπλώνει το σχέδιο της επόμενης ημέρας, μας λέει ότι για έξι μήνες θα μας ενημερώσει τι ακριβώς θα κάνει μετά τους έξι μήνες».


2 Σχόλια

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΙΛΑΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ .... ΚΕΪΝ ? ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΟΥ ?

Χα χα!!!!! Από πότε το κορίτσι είναι κοντά στον πολίτη;;;; Το τελευταίο μήνα (ίσως υπερβάλω για το μήνα) σε είδαμε θέλοντας και μη στην Αρκαδία. Άντε σπίτι σου να τελειώνουμε, μας κούρασες αφόρητα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.