Εύη Τατούλη: Προτεραιότητα στους Σύρους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους

Εύη Τατούλη: Προτεραιότητα στους Σύρους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους

Απρίλιος 04, 2016 - 14:42
8 σχόλια

«Δεν είναι δυνατόν η εθελοντική πρωτοβουλία να υποκαθιστά το κράτος»

Στο πλαίσιο των εκλογών για τα όργανα της ΝΟΔΕ στην Αρκαδία, η πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποίησε δηλώσεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και με τη στάση την οποία θα πρέπει να τηρήσει η Αρκαδία και η Πελοπόννησος γενικότερα απέναντι στο ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της και άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης η οποία όρισε σε θέση ευθύνης τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τατούλη επεσήμανε ότι η εθελοντική πρωτοβουλία είναι εξαιρετική, ωστόσο το προσφυγικό είναι κρατική υπόθεση και χρειάζεται συτγκεκριμένο σχεδιασμό και διαχείριση. Ακόμη, η κυρία Τατούλη ανέπτυξε ένα τρίπτυχο επάνω στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο Νομός Αρκαδίας αλλά και η Πελοπόννησος σε σχέση με τη φιλοξενία των προσφύγων. Όπως ανέφερε, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος πρέπει:

1. Να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και όχι παράνομους μετανάστες.

2. Να δοθεί προτεραιότητα σε συριακής καταγωγής και ιθαγένειας ανθρώπους οι οποίοι πασχίζουν να σώσουν την οικογένειά τους και τα παιδιά τους από τον πόλεμο και να χτσίουν ένα καινούριο μέλλον εδώ.

3. Να δοθεί μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των πόρων.

Σε αυτό το σημείο, η πολιτευτής Αρκαδίας άφησε αιχμές εναντίον του κ. Οδυσσέα Βουδούρη λέγοντας ότι «η τοποθέτηση του κ. Βουδούρη, ο οποίος ε'ιναι πάρα πολύ γνωστός για τις διάφορες δραστηριότητές του σε διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όριο στον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται τα πράγματα».

Ακόμη, όπως υπογράμμισε, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ομοθρήσκους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι πρέπει να ενταχθούν άμεσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ επέστησε την προσοχή για άλλη μία φορά στην κατανομή των πόρων, προκειμένου οι πρόσφυγες να μην αφεθούν στη μιζέρια τους, με κίνδυνο να δημιουργηθούν εστίες αποσταθεροποίησης στις τοπικές κοινωνίες όπου θα εγκατασταθούν.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι πρέπει πολύ γρήγορα να αποφασίσουν πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση.

 

 

Οι δηλώσεις μου για το προσφυγικό στο περιθώριο των εκλογών στη ΝΔ. "Το προσφυγικό είναι μία βόμβα όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η προσφυγική βόμβα βρήκε την χώρα μας απροετοίμαστη. Η κυβέρνηση οφείλει να διατυπώσει συγκεκριμένο σχεδιασμό. Είναι τελειωμένη υπόθεση ότι οι πρόσφυγες θα βρεθούν παντού, σε ολόκληρη την χώρα".

Δημοσιεύτηκε από Εύη Τατούλη/Evi Tatouli στις Κυριακή, 3 Απριλίου 2016


8 Σχόλια

Δωστε προτεραιοτητα στους Ελληνες που πεινανε! και μετα κανετε οτι θελετε με τους προσφυγες!

Ως τι ομιλεί? Αφού δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο.Οι κουβέντες τις έχουν ακριβώς την ίδια αξία με λογια οποιασδήποτε θείτσας στον δρόμο. Aς κανω τότε και γω τότε μία δήλωση : "Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ανεργίας στην Αρκαδία".

@04/04/2016 - 17:15 => ναι υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε αλλά αμφιβάλλω αν βρίσκονται στην ίδια θέση με τους πρόσφυγες. Άλλο ένα επιχείρημα πιο μακάβριο είναι αν αφήσεις μια τόσο μεγάλη μάζα ανθρώπων(πρόσφυγες) να πεινάσει δεν θα αποφύγεις τα έκτροπα αργά ή γρήγορα όσο αδίστακτος να θέλεις να είσαι απέναντι τους και τους σαπίσεις στο ξύλο με τα ΜΑΤ.

Οι Περιφέρεια και οι Δήμοι να καθίσουν στα αυγά τους και να μην διανοηθούν να φέρουν στην Πελοπόννησο πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ανίκανοι να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας να τους πάρουν στα σπίτια τους ή να τους στείλουν στις χώρες τους. Προβληματίσου Εύη για την μιζέρια των Ελλήνων και αφήσε τις εξυπνάδες περί ένταξης προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

@Πίκος Απίκος Σαν να λέμε τώρα ότι εσύ που μιλάς είσαι η οποιαδήποτε θείτσα του δρόμου...Με τη διαφορά, θείτσα, ότι αυτή είναι έστω πολιτευτής, εσύ τί ακριβώς είσαι...θείτσα; Και ποιος σου απαγόρευσε να κάνεις κι εσύ όποια δήλωση θέλεις; Ή η οποιαδήποτε άλλη «θείτσα του δρόμου» όπως λες; Την άλλη φορά που θα δεις κάμερα...βουρ στον πατσά! Θείτσα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.