Εύη Τατούλη: Ο δρόμος της Ευρώπης είναι ο πιο ασφαλής (video)

Εύη Τατούλη: Ο δρόμος της Ευρώπης είναι ο πιο ασφαλής (video)

Ιούλιος 03, 2015 - 14:32
3 σχόλια

Στο γραφείο της μας υποδέχθηκε η πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη λίγες μόλις ώρες πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, προκειμένου να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα, όπως την χαρακτήρισε η ίδια, για να φωτίσουμε λίγο περισσότερο κρυφές πτυχές του ζητήματος το οποίο απασχολεί τους πολίτες της χώρας αυτές τις ώρες.

Η κυρία Τατούλη απάντησε σε ερωτήσεις μας οι οποίες σαφώς είχαν να κάνουν με αυτό καθαυτό το δημοψήφισμα, αλλά και για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με το αν πιστεύει ότι το «ναι» θα οδηγήσει τηχώρα σε έναν νέο κύκλο εκλογών. Η πολιτευτής απάντησε ότι αυτό το δημοψήφισμα ίσα που το αντέχει η χώρα μας και ασφαλώς δεν είναι υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει αν μπούμε σεμια νέα εκλογική περιπέτεια.

Ο ελληνικός λαός αποφασίζει κάθε τέσσερα χρόνια για το ποιος θα έχει τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια του

Ως προς το διακύβευμα των εκλογών, η ίδια επεσήμανε ότι ο Έλληνας πολιτικός πρέπει να λέει με το χέρι στην καρδιά τα πράγματα που έχει να πει, κάτι που θα του επιτρέπει την επόμενη ημέρα να εμφανίζεται μπροστά στους συμπολίτες του και να λέει: «Έκανα τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και μοιράστηκα μαζί σας τις προσωπικές μου σκέψεις».

Όλοι πρέπει να αποδεχθούμε ότι πολιτικές αυθεντίας δεν υπάρχουν πια.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη γιατί οι Έλληνες πολίτες καλούνται αυτή τη στιγμή να αποφανθούν για ζητήματα τις πτυχές των οποίων δεν γνωρίζουν. Δεν γνωρίζουν ούτε τι πήγε σωστά ούτε τι πήγε λάθος σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Πρέπει να δούμε το πώς εμείς θέλουμε να περιγράψουμε τον εαυτό μας στην Ευρώπη

«Πρέπει να δούμε ποιος είναι ο Έλληνας σήμερα. Είναι ο μίζερος μοναχικός καβαλάρης που κάποιοι θέλουν να τον κάνουν έναν Δον Κιχώτη, έναν επαναστάτη χωρίς αιτία, χωρίς αντίκρισμα, μακριά από τη διεθνή σκηνή ή είναι ένας κοσμοπολίτης Έλληνας που νιώθει ισάξιο μέλος της Ευρώπης», είπε η κυρία Τατούλη μιλώντας για το διακύβευμνα του δημοψηφίσματα, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση και τη στάση τουΠρωθυπουργού.

Για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις για το πώς μεταφέρονται αυτές και για το πώς τις αντιλαμβάνονται οι πολίτες, η κυρία Τατούλη πρότεινε στους συμπολίτες της να κλείσουν τους δέκτες αυτές τις ημέρες. Μίλησε για το κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει δημιουργηθεί τις ημέρες αυτές,με τους πολίτες να περιμένουν γιαώρες έξω από τις τράπεζες.

«Σε κάθε περίπτωση, όποιον δρόμο και να ακολουθήσουμε, πρέπει να αναλογιστούμε το ποιος θα είναι ο λιγότερο ολισθηρός δρόμος».

Ο δρόμος που για την ίδια είναι αυτός ο οποίος θα έχει τη μικρότερη περιπέτεια για τον Ελληνικό λαό, είναι το να γνωρίζουμε ότι έχουμε Ευρωπαίους εταίρους, ότι είμαστε σε μια ευρεία ομάδα που δημιουργεί και εγγυάται ασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι έπεσε σε μια πολύ μεγάλη παγίδα, όπου μέσα στην προσπάθειά του να υπηρετήσει την ιδεολογία του και τη δέσμευσή του στον Ελληνικό λαό έγινε ο ίδιος σκληροπυρηνικός απέναντι στην Ευρώπη.

Για τους θεσμούς και για τη στάση που κρατούν απέναντι στη Ελλάδα είπε ότι μετά και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ,έρχεται να επιβεβαιωθεί ο αρχικός εμπνευστής αυτής αρχικής συμφωνίας που ήταν η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠαΣοΚ, όταν το 2012 κέρδισε από τους εταίρους την υπόσχεση ότι θα μιλήσουν για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

 Μετά το δημοψήφισμα γρήγορα θα κινηθούν στην κατεύθυνση μιας πολύ γρήγορης συμφωνίας

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η κυρία Έυη Τατούλη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να δούμε ποιοι είμαστε εμείς, να κλείσουμε τα αφτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού ένθεν κακείθεν, να σταματήσουμε να ακούμε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και να στείλουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε Ευρωπαίοι εξίσου με όλους τους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εύη Τατούλη: Ο δρόμος της Ευρώπης είναι ο πιο ασφαλής


3 Σχόλια

αυτή η επιμονή να στρεβλώνει το ερώτημα του δημοψηφίσματος μήπως ,λέω μήπως ,είναι εκ του πονηρού;και μία απορία :από πού μας ξεφύτρωσε ξαφνικά και θέλει σώνει και καλά να μας σώσει;είναι δυνατόν να έχουμε τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες ανησυχίες με τους τατούληδες;

Πολύ προσεχτική η ανάλυση/τοποθέτησή της. Διαφέρει κατά πολύ από τις συνηθισμένες. Εξίσου καλή είναι και του Γιαννόπουλου. Μακάρι, σε αυτή την δύσκολη περίοδο για χώρα μας να αναδειχθούν νέοι πολιτικοί, με διαφορετικό λόγο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.