Έξυπνες ιατρικές συσκευές για ανεξάρτητη διαβίωση δόθηκαν σε ηλικιωμένους στην Τρίπολη (pics)

Έξυπνες ιατρικές συσκευές για ανεξάρτητη διαβίωση δόθηκαν σε ηλικιωμένους στην Τρίπολη (pics)

Απρίλιος 02, 2024 - 13:58
7 σχόλια

Ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου η διανομή των βοηθητικών έξυπνων ιατρικών συσκευών στα άτομα άνω των 65 ετών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «SMART BEAR», του «τρέχει» η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την διανομή στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδία στην οδό Ναυπλίου στην Τρίπολη, έκανε ο περιφερειάρχης περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Δ. Πτωχός, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Β. Διαμαντόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Κ. Μανδρώνης.

Οι συσκευές αυτές δόθηκαν σε 300 δημότες Τρίπολης που πληρούν τα κριτήρια και μπόρεσαν να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας HORIZON 2020 «SMART BEAR» για Υγιή και Ανεξάρτητη Διαβίωση, που εκπονεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό την διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 65 έως 80 ετών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, απώλεια ακοής, αστάθεια, ήπιες γνωστικές ή ψυχικές διαταραχές ή/και απώλεια βάρους. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και χορηγεί δωρεάν έξυπνες ιατρικές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στους συμμετέχοντες όπως έξυπνο κινητό τηλέφωνο, έξυπνο ρολόι, οξύμετρο, θερμόμετρο, ζυγαριά κ.α. ανάλογα με την κλινική τους εικόνα με σκοπό την μακροπρόθεσμη & ασφαλή παρακολούθηση της Υγείας τους.

Τέλος ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Πτωχός και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περ. Πελοποννήσου και PLSign του Ελληνικού Πιλότου για το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα “SMART BEAR”, Βασίλειος Διαμαντόπουλος προχώρησαν σε δηλώσεις.

Όπως επισημάνθηκε το έργο SMARTBEAR είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στον ηλικιωμένο πληθυσμό και στοχεύει στην εφαρμογή βοηθητικών έξυπνων ιατρικών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στην καθημερινότητα 5.100 ανθρώπων, 6 Ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία & Πορτογαλία), για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας και την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συμμετεχόντων σε αυτό.

Όπως ανέφερε ο κ. Πτχωός οι ωφελούμενοι στην περιφέρεια Πελοποννήσου και είναι 300.

Video: 

ArcadiaPoral.gr Παραδόθηκαν οι έξυπνες ιατρικές συσκευές στα άτομα άνω των 65 ετών από τον Δ. Πτωχό


7 Σχόλια

άλλοι το ξεκίνησαν άλλοι προβάλλονται όταν μάλιστα δεν έκαναν ούτε καν το παραμικρό για το συγκεκριμένο έργο

Απαραίτητες οι έξυπνες συσκευές αλλά η ενημέρωση των πολιτών είναι ελλειπής. Είμαι νοσηλεύτρια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο με συγγενείς που έχουν τέτοιες ανάγκες και δυστυχώς πρώτη φορά άκουσα για το πρόγραμμα αυτό , μόλις σήμερα από τη σελίδα σας. Δεν υπάρχει ενημέρωση!!!!

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κύριο Πτωχό!!! Απλός, ανθρώπινος, επικοινωνιακός, χαμογελαστός!!!! Είναι ότι καλύτερο είχε ποτέ η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όχι σαν κάτι προηγούμενους. Αν μάλιστα αρχίσει και η παραγωγή έργων που τόσο έχει ανάγκη η Αρκαδία, θα εκλέγεται στη Περιφέρεια μέχρι να γεράσει. Μας έκανε το καλύτερο δώρο ο Κυριάκος που τον επέλεξε.

Το βασικό σε αυτή την κίνηση που είδαμε, σε αυτό το show, είναι πως για να κάνει το κομμάτι του ο κος Πτωχος εξέθεσε τα πρόσωπα κάποιων συμπολιτών μας. Γιατί ήταν απαραίτητο να εκθέσει τους ανθρώπους αυτους, μόνο και μόνο να διαφημιστεί ο ίδιος; Τι άλλο να πούμε ; χωρίς πάτο το βαρέλι σε θέματα ηθικής.

Εν τω μεταξύ και ο αγιοβασίλης με τα δώρα 65ροφέρνει! Πολύ καραstraight outing!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.