Espresso με την Έλλη Καλομιτσίνη

Espresso με την Έλλη Καλομιτσίνη

Νοέμβριος 28, 2013 - 19:02
1 σχόλια

Η εβδομαδιαία στήλη του ArcadiaPortal αυτή τη φορά πίνει espresso με μια Τριπολιτσιώτισσα μπασκετμπολίστρια την Έλλη Καλομιτσίνη. Ελάτε να την γνωρίσουμε λίγο, η Έλλη είναι 18 ετών και είναι φοιτήτρια στο Μαθηματικό Ιωαννίνων και διεκδικεί μια θέση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών λόγω των μορίων που πήρε από την 5η θέση που κατέκτησε με την Εθνική Ομάδα μπάσκετ.

Σε ποια ηλικία ήσουν όταν έπαιξες για πρώτη φορά μπάσκετ;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ σε ηλικία 15 χρονών.

Εδώ και λίγο καιρό ανήκεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ είσαι ευχαριστημένη από την νέα σου ομάδα;

Φυσικά και είμαι ευτυχισμένη. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με ιστορία και επιπλέον είναι ένα πολύ σοβαρό σωματείο, με έχουν βοηθήσει σε πάρα πολύ από όταν πήγα στην ομάδα.

Σε ποια θέσεις παίζεις;

Παίζω στη θέση 3 – 4

Ταυτόχρονα παίζεις και στην Εθνική Ομάδα πως νιώθεις για αυτή την επιτυχία σου;

Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω στην Εθνική Ομάδα και είναι τιμή μου που φορώ το εθνόσημο. Είναι φανταστική εμπειρία το να συμμετέχεις σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ακόμα χαίρομαι πάρα πολύ που εκπροσωπώ τη χώρα μου.

Πριν τον ΠΑΟΚ ήσουν στην Άμιλλα θεωρείς ότι αυτή η ομάδα σε ανέδειξε;

Η Άμιλλα ήταν η ομάδα στην οποία ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Είχα αρκετές συμμετοχές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, είναι η ομάδα που με βοήθησε να φτάσω εδώ που βρίσκομαι αυτή την στιγμή.

Τι σημαίνει το μπάσκετ για εσένα;

Έχω καταφέρει πολλά στο μπάσκετ, με έχει βοηθήσει σε πράγματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική μου ζωή, γι'αυτό είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια κοπέλα για να ασχοληθεί με το μπάσκετ;

Το σύγχρονο μπάσκετ έχει γίνει αρκετά γρήγορο. Πιστεύω πως αυτό που χρειάζεται πλέον είναι πολύ υπομονή, επιμονή και σίγουρα ένα κοφτερό μυαλό.

Πιστεύεις πως στην Ελλάδα υπάρχει μέλλον για μια καλή παίκτρια;

Πιστεύω ότι όσο περισσότερο δουλεύεις τόσο περισσότερες ευκαιρίες αποκτάς για το μέλλον.

Ποια η ποιος μπορούμε να πούμε λειτούργησε ως πρότυπο για εσένα σε αυτό που κάνεις;

Θαυμάζω πολλούς αθλητές, αλλά νομίζω ότι παίρνω από κάθε άνθρωπο αυτό που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Κρατάω από ανθρώπους ατάκες που μπορεί να είναι απλές φράσεις ζωής, αλλά κρύβουν τόσα πολλά από πίσω.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για φέτος;

Στόχος μου είναι η συμμετοχή της ομάδας μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νεανίδων, η κλήση μου για άλλη μια χρονιά στη Εθνική και φυσικά να προσπαθώ όσο μπορώ να κερδίζω όλο και περισσότερα μέσα από τις συμμετοχές μου στους μεγάλους αγώνες της Α1 κατηγορίας.

Τι σχέδια κάνεις για το μέλλον θα ήθελες να αγωνιστείς με κάποια ομάδα του εξωτερικού και αν ναι με ποιά;

Προς το παρόν το μέλλον μου είναι εδώ στην Ελλάδα. Δουλεύω σκληρά, αγαπώ αυτό που κάνω και αν έπειτα μου δοθεί η ευκαιρία να φύγω ποιος ξέρει…

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις σε κάποιο μεγάλο αγώνα πριν μπεις στο παρκέ;

Δεν ξέρω… γιατί πάντα πριν από κάθε αγώνα σκέπτομαι πως πρέπει να κερδίσω «ζωντανή»

Ποιον θα ήθελες να ευχαριστήσεις για αυτή σου την πορεία;

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές μου που με βοήθησαν να φτάσω εδώ… Κυρίως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Βερβαινιώτη Μιχάλη, που ήταν στο πλευρό μου και με βοήθησε να κάνω τεράστια βήματα στο μπάσκετ, δεν νομίζω να είχα καταφέρει τόσα χωρίς αυτόν.

Έφη Καστραντά

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο