Ερωτηματικά και συνέπειες από την παραίτηση Τυροβολά

Ερωτηματικά και συνέπειες από την παραίτηση Τυροβολά

Οκτώβριος 18, 2016 - 10:54
6 σχόλια

Η επόμενη μέρα στον Δήμο Τρίπολης απαιτεί σαφείς απαντήσεις

Η παραίτηση του αντιδημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Τυροβολά δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν μια μάλλον προαναγγελθείσα παραίτηση, κάτι που τεκμαίρεται και από τη σύντομη επιστολή του αντιδημάρχου προς τον κ. Δημήτρη Παυλή, όπου ο κ. Τυροβολάς υπογράμμισε τη φράση «για τους λόγους που εσείς γνωρίζετε πολύ καλά».

Προφανώς η παραίτηση εκφράζει δυσαρέσκεια και προφανώς οι λόγοι αυτής της δυσαρέσκειας έχουν επισημανθεί από τον κ. Τυροβολά, ωστόσο μάλλον ο κ. Παυλής δεν τους άκουσε προσεκτικά, με αποτέλεσμα την παραίτηση του αντιδημάρχου. Το ζήτημα είναι πόσο «προσωπική» είναι αυτή η δυσαρέσκεια, αν, δηλαδή δημιουργήθηκε εξαιτίας κάποιας ιδιωτικής υπόθεσης ανάμεσα στους δύο άνδρες ή αν εκφράζει πολιτικές διαφορές που αφορούν στον Δήμο Τρίπολης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τυροβολάς δεν λάμβανε αντιμισθία για τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με την Απόφαση Δημάρχου 353/2014: «Α. Ορίζω, από 1-9-2014 έως 28-2-2017, ως αντιδήμαρχο του Δήμου Τρίπολης, o οποίος δεν δικαιούται αντιμισθίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 3ε του Ν. 4051/2012, το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Τυροβολά Δημήτριο με καθ’ ύλην αρμοδιότητες Ειδικών Συνεργείων, ανάπτυξης και συντήρησης πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας» (δείτε ΕΔΩ).

Από την άλλη πλευρά, στη Δημαρχείο επικρατεί αναβρασμός, καθώς ουδείς γνωρίζει αν ο κ. Τυροβολάς ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη. Και, σε περίπτωση που γίνει αυτό, η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Παυλή τίθεται εν αμφιβόλω.

...ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Σημειωτέον ότι τον Φεβρουάριο λήγει η θητεία των αντιδημάρχων και, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει αναβρασμός ως προς τον επικείμενο ανασχηματισμό. Βάσει των εξελίξεων, ίσως ο ανασχηματισμός έρθει νωρίτερα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, διότι η παραίτηση Τυροβολά ενδεχομένως πυροδοτήσει εξελίξεις και αντιδράσεις πολύ νωρίτερα, που θα φέρουν περισσότερη ένταση σε μια κατάσταση όπου ήδη υπάρχει διαγκωνισμός για τις θέσεις των αντιδημάρχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τυροβολάς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής του. Η κατάσταση στον Δήμο Τρίπολης, να σημειώσουμε πάντως, δεν επιτρέπει μισόλογα. Με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών λόγω της μη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας, με τα απορρίμματα, την ΚΕΔΗΤ, τη ΔΕΥΑΤ, τον απολογισμό της Πολιτιστικής σε μια διαρκή αναμονή, καλό θα ήταν ο κ. Τυροβολάς να μιλήσει με ειλικρίνεια για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση διότι οι καιροί απαιτούν ανάληψη ευθύνης από όλους.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

τους λογους πρεπει να τους μαθουμε και εμεις οι δυστυχοι ,απογοητευμενοι ψηφοφοροι,

Μα σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που δουλεύει αμισθί? Μήπως μας δουλεύει -αμισθί- ο Δημήτρης? Δημήτρη έχω ανάγκη προσωπικού για αγροτικές δουλειές. Ενδιαφέρεσαι για αμισθί εργασία?

@10:28 Μα τι λέτε τώρα, αυτός όχι μόνο δεν πληρωνόταν, αλλά...πλήρωνε κιολάς....αδρά, χαχαχα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.