Έρχεται νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Έρχεται νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Αύγουστος 07, 2022 - 08:29
0 σχόλια

EUROKINISSI

Επισπεύδεται η επόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού έως τα 751 ευρώ, καθώς η διαδικασία αναμένεται να εκκινήσει άτυπα από το φθινόπωρο, έτσι ώστε στις αρχές του νέου έτους να γίνει η απαραίτητη αναπροσαρμογή.

Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι να επισπευστεί η διαδικασία υποβολής υπομνημάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο έλεγχός τους, η τελική έκθεση του ΚΕΠΕ και η οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας. Η αλματώδης αύξηση των τιμών των προϊόντων, αλλά και των πρώτων υλών, πιέζουν το οικονομικό επιτελείο έτσι ώστε να προκύψει έμπρακτη στήριξη, ειδικά στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Έτσι, προετοιμάζεται η υποβολή ρύθμισης στη Βουλή, από τον Σεπτέμβριο κιόλας, για να περιγράφεται η επιτάχυνση της διαδικασίας καθορισμού του νέου κατώτατου μισθού, που θα επηρεάσει τις αποδοχές 600.000 εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.