Έρχεται το δωρεάν WiFi στις Τοπικές Κοινότητες της Βόρειας Κυνουρίας

Έρχεται το δωρεάν WiFi στις Τοπικές Κοινότητες της Βόρειας Κυνουρίας

Ιούλιος 27, 2019 - 15:15
0 σχόλια

Συνεδρίασε το ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας στις 22 Ιουλίου σε τακτική συνεδρίαση και έλαβε απόφαση η οποία θα φέρει δωρεάν wifi στις Τοπικές Κοινότητες του δήμου.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και ομόφωνα ψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο ήταν και η αποδοχή χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση της δράσης «Wifi4EU – προώθηση της συνδεσιμότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες.

Όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο δήμαρχος η πράξη είναι μια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που λειτουργεί οριζοντίως σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Δήμος  υπέβαλε ψηφιακά την πρόταση για ένταξή του σε αυτή.

Στην ουσία πρόκειται για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανάπτυξη ελεύθερου διαδικτύου προϋπολογισμού έως 15.000,00 ευρώ

Ο κ. Καμπύλης Γεώργιος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και νεοεκλεγείς δήμαρχος ρώτησε για το  πότε θα  τοποθετηθεί ασύρματο δίκτυο σε κάποιες Τοπικές Κοινότητες όπως είχε συζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Μαντάς ανέφερε τα όσα είχαν συζητήσει ήταν από ιδίους πόρους.

Με αυτό τώρα θα καλύψουμε οικισμούς που δεν είχαν ενταχθεί στην κατασκευή ευρυζωνικού δικτύου με ιδίους πόρους.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση, αποφάσισε ομόφωνα και αποδέχθηκε την χρηματοδότηση ύψους 15.000,00 ευρώ - στα πλαίσια της συμφωνίας INEA/CEF/WIFI4EU/1-2019/002152-003531 μεταξύ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων, για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο Wifi4EU – Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Πηγή: .astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.