Εργαζόμενοι σε εμπορικές επιχειρήσεις- καταστήματα Αρκαδίας για ΕΡΤ και φεστιβάλ Χρυσής Αυγής

Εργαζόμενοι σε εμπορικές επιχειρήσεις- καταστήματα Αρκαδίας για ΕΡΤ και φεστιβάλ Χρυσής Αυγής

Ιούνιος 16, 2013 - 21:37

Ψήφισμα για ΕΡΤ

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων, ξεκινώντας με την ΕΡΤ.

Η συγκυβέρνηση του "νόμος και τάξη", παρά την αντίδραση των εργαζόμενων της ΕΡΤ καθώς και εκατοντάδων εργαζόμενων, σωματείων, ομοσπονδιών που στηρίζουν τον αγώνα τους, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων κατέβασαν τις κεραίες του σήματος της ΕΡΤ. Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, Τρόικας και εργοδοσίας είναι βαθιά αντεργατική, πολλαπλασιάζει τις στρατιές των ανέργων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και  των δημόσιων φορέων. Τους καλούμε  να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους. Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ  και των δημόσιων φορέων δεν είναι μόνοι τους. Δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες που εκφράζονται από αυτό και δε θα τους προδώσουν. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός την καπιταλιστική κρίση!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής οργανώνει στην πόλη της Καλαμάτα διήμερο για να τιμήσει όπως λέει το δικτάτορα Μεταξά και το φασιστικό καθεστώς του στις 3 και 4 Αυγούστου. Η ενέργειά τους αυτή αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ολόκληρης της Ελλάδας και ειδικότερα εδώ της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας που ο λαός μας είναι υπερήφανος για τον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ και όχι για τους λαομίσητους “Γερμανοτσολιάδες” - “Ταγματασφαλήτες”..
Θα τρίζουν τα κόκαλα των  θυμάτων των ναζιστών, όπως του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, των εκτελεσμένων του Αη Θανάση στην Τρίπολη, στην Βλαχέρνα, στις Βίγλες (Παλαιόχουνη) της Αρκαδίας και αλλού.
Καταδικάζουμε τη φασιστική αυτή πρόκληση και απαιτούμε ο Δήμος Καλαμάτας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Λιμενικό Ταμείο να ανακαλέσουν την άδεια που εξέδωσαν για την διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.
Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος. Έχει για ιδεολογία της τον εθνικοσοσιαλισμό που εξέφραζε τον γερμανικό εθνικισμό, η οργάνωση θαυμάζει τον Χίτλερ, τον Γκαίμπελς, αλλά και τις πρακτικές των ναζί όπως για παράδειγμα το κάψιμο σε φούρνους χιλιάδων αντιφρονούντων, πολιτικών αντιπάλων, Τσιγγάνων, πολιτών εβραϊκής καταγωγής, κομουνιστών κ.ά. Πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν επισκεφτεί αυτούς τους εγκληματικούς χώρους και πόζαραν με περηφάνια μπροστά από τους φούρνους θυμίζοντας τις φρικαλεότητες των ναζί.
Δεν είναι λίγες φορές που  η Χρυσή Αυγή μέσα από τα ντοκουμέντα  της και στη Βουλή ακόμα υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, τη μεγαλοεργοδοσία, τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνδιαλέγεται με τους μαζί τους. Λειτουργεί σαν ντίλερ εργατικής δύναμης, αφού στήνει δουλεμπορικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα και υπόσχεται στους μεγαλοεργοδότες ότι θα τους εξασφαλίζει εργάτες που θα δουλεύουν με 18€, ανασφάλιστοι,
Ο λαός και το εργατικό κίνημα μπορεί να τους αντιμετωπίσει παντού, σε χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, να βάλει στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

Ειδήσεις: