Έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα (vid)

Έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα (vid)

Μάιος 31, 2016 - 21:00
2 σχόλια

Έργα με σκοπό την αποκατάσταση των βαθών ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 31/5 στο Λιμάνι του Αγίου Ανδρέα.

Μία σειρά εργασιών που θα διορθώσουν κάπως την κατάσταση από τα μπαζώματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κακοκαιρίας και θα λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς σε δηλώσεις του στο astrosnews.gr ανέφερε ότι στο χώρο αυτό έχουν γίνει σειρά παράνομες και αυθαίρετες εργασίες που έχουν δημιουργήσει ένα εκδικητικό περιβάλλον. Υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης όλων σχεδόν των λιμενικών κατασκευών του Αγίου Ανδρέα, υπάρχουν διαφωνίες και έγγραφα από την αρχαιολογική υπηρεσία που απαγορεύουν τη νομιμοποίησή τους, αλλά υπάρχει και η πραγματική εικόνα που συνάδει κατά την άποψη του δημάρχου με αυτά τα έγραφα.

«Δεν μπορεί μια λιμενική εγκατάσταση να χτίζεται νύχτα, να φτιάχνεται με τοίχους με αδυναμία να αντέξουν στις φορτίσεις από τις καιρικές συνθήκες»

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι η λύση που πρέπει να δοθεί σε αυτό το χώρο πρέπει να είναι ριζική. Θα πρέπει πρώτα να αρθούν όλες οι παράνομες κατασκευές, να πάψει να υπάρχει ο χαρακτήρας του ημι-μόνιμου ημι-παράνομου χώρου για να προχωρήσουν κάποια στιγμή στην εκτέλεση έργων που θα αναβαθμίσουν το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα.

Ένα λιμάνι που βρίσκεται δίπλα σε έναν αρχαιολογικό χώρο που πρέπει να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του αλιευτικού καταφυγίου για τουριστικούς λόγους, αλιείας και γιατί είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, τόνισε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Φωτογραφίες και βίντεο astrosnews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews ΜΑΝΤΑΣ ΛΙΜ ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ 31 5 16


2 Σχόλια

Άλλα τις ωραίο μπλουζάκι, με το στέμμα πάνω - πάνω, εκδηλώθηκες και μ'αρέσει! Γκρέμισε τα αυθαίρετα σε όλη τη Β. Κυνουρία και θα σε κάνουμε εικόνισμα, αν το κάνεις για τα πρόστιμα τι να πω; σε καλή μεριά.-

Κουιζ: Κάποιος ρουφιανακος σήμερα εκανε αυτοψία στον χώρο. Έρχεται απο παλιά. Ποιός ηταν;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.