Επτά ημέρες έως τις εκλογές

Επτά ημέρες έως τις εκλογές

Σεπτέμβριος 13, 2015 - 10:43
9 σχόλια

Κυριακή κοντή γιορτή... Σε επτά ημέρες από σήμερα οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επισκεφθούν την κάλπη ακόμα μία φορά. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμηνύεται ότι το αποτέλεσμα της κάλπης πρέπει να είναι ένας ευρύς κυβερνητικός σχηματισμός, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του πολύ δύσκολου προγράμματος που έφερε η συμφωνία χωρίς αντιδράσεις. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα ετοιμάζονται να ριχθούν στη δύσκολη τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής αναμέτρησης.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΔ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Από τη γειτονική Καλαμάτα, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στο κόμμα της ΝΔ όσο και στον κ. Μεϊμαράκη.

«Δεν δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων. Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα» είπε χαρακτηριστικά.

Και ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, «αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε».

Ως προς τις διαφορές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ανέφερε:: «Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη. Και από την άλλη μεριά, οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι».

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Ο επικεφαλής της ΝΔ Β. Μειμαράκης ζήτησε από το βήμα της ΔΕΘ το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου εντολή τετραετίας, προκειμένου να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις και να επιστρέψει η σταθερότητα στη χώρα. Επάνω σε αυτό το πλάνο, δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση «εθνικής ομάδας διακυβέρνησης» για την επόμενη των εκλογών.

Μάλιστα, την ομιλία του παρακολούθησαν τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, γεγονός που δίνει μια αίσθηση της συσπείρωσης του κόμματος της ΝΔ, η οποία αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις με ένα εντυπωσιακό ποσοστό στο 82%.

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι «τα επόμενα χρόνια είναι δύσκολα και κρίσιμα, αλλά η ελπίδα υπάρχει».

Ακολούθως, άσκησε κριτική στην απελθούσα κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που δεν τηρήθηκε.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα. Δεν αντέχουμε άλλα πειράματα. Είναι η τελευταία ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί. Μην τζογάρετε σε αυτές τις εκλογές», είπε, και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη ΝΔ, ώστε να αποτελέσει τον κορμό μιας νέας κυβέρνησης και να αναλάβει ο ίδιος –«Θεού θέλοντος και λαού θέλοντος», όπως είπε- πρωθυπουργός.

Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, δίνοντας έμφαση σε τρις εθνικές ομάδες που θα πρέπει να δημιουργηθούν: μια διακυβέρνησης, μια διαπραγμάτευσης και μια εθνικού σχεδιασμού. Και στην ομάδα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε ο κ. Τσίπρας. «Εάν δυσκολεύεται να είναι σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό Μεϊμαράκη, οφείλει να είναι στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αφού δικό του έργο είναι αυτό που έγινε, συμφώνησε, υπέγραψε και έφερε προς ψήφιση το νέο μνημόνιο, που είναι και το μόνο νέο το οποίο έφερε», ανέφερε.
  

ΓΕΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τα Ιωάννινα, η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ «να γυρίσουν στο σπίτι τους», όπως είχε πει και στην Τρίπολη κατά την κεντρική προεκλογική της ομιλία. Ακόμη, ζήτησε από όλους να κάνουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ρυθμιστή της σταθερότητας. «Η αυτοδυναμία είναι η νέα εξαπάτηση προς τον ελληνικό λαό, κανείς δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος της εξόδου από την κρίση» είπε, και συνέχισε λέγοντας:

«Ζητάμε εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας. Ο ελληνικός λαός, να δώσει σε εμάς την τρίτη εντολή και όχι στη ΧΑ».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πέταξε λευκή πετσέτα» κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, και άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία: «Πίσω από το μεταρρυθμιστικό της προσωπείο κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο ΠαΣοΚ, λέγοντας ότι η λεηλασία του έχει λάβει τέλος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έιναι η έκπληξη αυτών των εκλογών.

«Εμείς έχουμε στο DNA την αλλαγή. Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, τομές και ρήξεις σε αυτήν τη χώρα. Δίνω την μάχη για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς με εμπνευστές στον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα, όλους τους επώνυμους και κυρίως όλους του ανώνυμους αγωνιστές, ώστε η χώρα να βρει έναν τρίτο προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πόλο», είπε.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΟΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος των ΝΕΛ Π. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά, ενώ ανέφερε για το κόμμα του ότι «θα είναι εκείνη η δύναμη στην επόμενη κυβέρνηση, που θα συνεχίσουμε να κρατάμε το τρενάκι στις γραμμές».

Και απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠαΣοΚ του Βενιζέλου, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και, ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, απάντησε ότι «εάν το Ποτάμι θέλει να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που θα θέλει να πάει μπροστά, θα πρέπει να διευκρινίσει τις θέσεις του για κάποια ζητήματα».

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Ο λαος βιωσε τα ψεμματα που του ειπε ο τσιπρας κ την καταστροφη που εφερε με τις κλειστες τραπεζες.

Για όσους έτυχε να ακούσουμε τη συνέντευξη του εκτελούντα χρέη Προέδρου της ΝΔ (δεν το λέω εγώ, του το τονίζουν τα στελέχη της ΝΔ για να μην το ξεχνάει, άλλωστε εκκρεμεί το Συνέδριο του Κόμματος της ΝΔ), ΔΕΝ πρέπει να μας διαλάθει το γεγονός ότι με περισσή γαλαντομία απάλλαξε τον Αλέξη από την καταγγελία του ότι επέφερε στη χώρα μία ζημία της τάξης των 90 δις €. Πρώτον ουδεμία ζημία προκλήθηκε καθόσον τα ανωτέρω αφορούν σε ανακυκλούμενα δάνεια (ίδετε την θεωρία μου περί δεξιάς και αριστερής τσέπης, προστιθεμένης και της κωλόπετσης), δεύτερον και το μείζον (το ζουμί που λέμε Αρκαδιανά) ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί (αποτυχημένα) να μην παρέχουν εξηγήσεις για το ένα τρις € (σωστά διαβάσατε) που δήθεν οφείλουμε στους δανειστές και τα οποία αποδεδειγμένα δανείστηκαν (δεν ξέρουμε πόσα δανείστηκαν, μας λένε τι οφείλουμε) οι Κώστας-Κώστας. Ε’ λοιπόν εμείς θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Ψηφίζοντας έξυπνα, έχουμε την ελπίδα (ξέρω ότι προκαλώ, αλλά είναι η αλήθεια), μπορούμε να μάθουμε. Αν μάθουμε τις ρίζες του προβλήματος (γιατί οι Κώστας-Κώστας δανείζονταν ασύστολα και ασύδοτα, γιατί οι δανειστές μας δάνειζαν όταν άριστα γνώριζαν ότι δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε), τότε και μετά βεβαιότητας θα επιλύσουμε το πρόβλημά μας που είναι και το δράμα αυτής της χώρας. Είναι γεγονός ότι έχουμε διαρθρωτικά προβλήματα, μάλιστα και είμαστε υποχρεωμένοι να τα επιλύσουμε και κακώς μέχρι σήμερα δεν τα έχουμε επιλύσει, όμως τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το ότι μας καταγγέλλουν ότι χρωστάμε για τα επόμενα 100 χρόνια; Αν ήσαν φίλοι μας και μέλη της οικογένειάς μας θα μας τα είχαν πει νωρίτερα, δεν θα περίμεναν να πνιγούμε στα χρέη για να μας το θυμίσουν. Σ’ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε κατάλληλα ώστε οι ντόπιοι να μας πουν γιατί δανείζονταν ασύστολα και ασύδοτα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και οι ξένοι (που άριστα γνώριζαν, δεν είναι κουτόφραγκοι) γιατί μας δάνειζαν ενώ ήξεραν ότι δεν μπορούμε να τους ξεπληρώσουμε. Οι παρούσες εκλογές υποκρύπτουν πολλά. Ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να διαβάζουμε κάτω από τις γραμμές. Π.χ. δείτε τις δηλώσεις Τατούλη και τα δικά μου σχόλια. Καμία απάντηση. Γιατί;;;

Η Ελληνική Αριστερά είναι κάτι σα μαστούρα. Έτσι και την ασπαστείς περνάς στο Twilight zone.. ζεις στη σφαίρα στης φαντασίας... Virtual reality. Όπως ο σχολιαστής @ 18:58... Μπορείς να αναφέρεις 4 διαρθρωτικά προβλήματα και πως θα τα αντιμετωπίσεις;

ΠΡΟΣ Observer: Βεβαίως και μπορούμε να τα αναλύσουμε, όμως το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος, αν δεν επιλυθεί ότι και να κάνεις θα έχεις την τύχη του Σίσυφου.

οι συνταξιουχοι που πιστεψαν οτι ο τσιπρας θα τους δωσει την 13η συνταξη,δεν ξεχνουν οτι τους ειπε ψεμματα κ οτι τους πετσοκοψε κ την 12η...

ΠΡΟΣ Anonymous: Κακά τα ψέματα, το μείζον πρόβλημα είναι το χρέος, αν δεν επιλυθεί και η χώρα δεν αυξήσει την πίτα (ανάπτυξη), με ποιό τρόπο θα δίνει παροχές; Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι άνθρωποι με τεχνογνωσία στην επίλυση του χρέους. Παράλληλα και επιτέλους πρέπει να μάθουμε τις ρίζες του προβλήματος και οι δανεισθέντες και δανειστές οφείλουν να παρέχουν εξηγήσεις. Ψηφίζουμε έξυπνα με στόχο να πετύχουμε τα ανωτέρω. Πρέπει να θέλουμε και να ξέρουμε να διαβάζουμε κάτω από τις γραμμές. Π.χ. η κυρία Τατούλη προς τους Αρκάδες και ενώπιον Βορίδη ισχυρίζεται ότι «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ελληνοκεντρικό, εκσυγχρονιστικό σχέδιο» και εμφανίζει την «…Νέα Δημοκρατία της μετριοπάθειας, της νηφαλιότητας και του ρεαλισμού του Κώστα Καραμανλή…». Δηλαδή μας λέει ότι ο έχων εκ του Συντάγματος την ευθύνη της διαφύλαξης των συμφερόντων της χώρας Κώστας Καραμανλής, με μετριοπάθεια(!), νηφαλιότητα(!!) και ρεαλισμό(!!!) υπερχρέωσε ασύστολα και ασύδοτα τη χώρα, επί της ουσίας έφερε νομοτελειακά τα μνημόνια και τους ‘ξένους πάτρωνες και προστάτες’ που όμως όλως αντιφατικά η κυρία Τατούλη ισχυρίζεται ότι δεν τους χρειαζόμαστε. Μα αφού και επί της ουσίας οι δανειζόμενοι ασύστολα και ασύδοτα Κώστας-Κώστας μας τους έφεραν και μας τους φόρτωσαν για 100 χρόνια. Ο Μεϊμαράκης με περισσή γαλαντομία απάλλαξε τον Αλέξη από την ψευδή καταγγελία του ότι δήθεν επέφερε στη χώρα μία ζημία της τάξης των 90 δις € (πρόκειται περί ανακυκλούμενων δανείων, δες τη θεωρία μου της δεξιάς και αριστερής τσέπης των δανειστών). Από τα ανωτέρω και μόνον αποδεικνύεται ότι οι ντόπιοι εκόντες, άκοντες επιδιώκουν το κουκούλωμα του μείζονος προβλήματος της χώρας. Εμείς το θέλουμε; Προφανώς και όχι. Ψηφίζουμε λοιπόν έξυπνα, δεν είναι τυχαίος ο βαθύς προβληματισμός των ψηφοφόρων, προφανώς είναι τα σοβαρά προβλήματα, είναι όμως και η ευθύνη του να πιάσει τόπο η ψήφος τους.

ΠΡΟΣ Anonymous: Πάντα εύστοχος και καίριος. Θίγεις ένα μεγάλο θέμα όπου εργατολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εν γένει εργαζομένους, αλλά εν τοις πράγμασι σε εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και όσον αφορά τον ιδιωτικό εκεί που υπάρχει μεγάλος αριθμός. Π.χ. από μία εθελουσία σε μία τράπεζα ενός αριθμού 2.500 ατόμων έρχονται οι εργατολόγοι και δυνάμει της υπάρχουσας πολυνομοθεσίας (δηλ. Βουλή) βρίσκοντας παραθυράκια και αδυναμία της νομοθεσίας, 'ανακαλύπτουν' ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να δικαιούνται ενός ποσού της τάξης των 5-10.000€ έκαστος. Συντάσσουν μία αγωγή (η οποία με όρους αγοράς δεν μπορεί να κοστολογείται πάνω από 1.000-2.000€ και την προτείνουν στους εργαζόμενους και ήδη συνταξιούχους. Ως αμοιβή προτείνουν ένα ποσό της τάξης των 100-150€. Εφόσον είναι προβεβλημένοι από τα μέσα (π.χ. Παπαδάκης, Αυτιάς) από το σύνολο της πίτας που είναι κατ' ελάχιστον 2.500Χ100=2,5 εκατ.€, εύκολα και νομότυπα βάζουν στην τσέπη ένα πολύ μεγάλο ποσόν. Ε αυτή η φάμπρικα εγώ ως Ζαφειρόπουλος λέω απλά ότι πρέπει να σταματήσει. Είναι απίστευτα όσα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στη χώρα μας. Κάποια στιγμή το νόμιμο και το ηθικό θα πρέπει να ταυτιστούν. Αν μη τι άλλο στο μικρό διάστημα της πολιτικής μου ανάμειξης (ευτυχώς δεν έχω κάνει καριέρα) έχω αποδείξει ότι πολεμάω όλα τα επίπεδα διαφθοράς, ακόμη και τα αθώα. Ελπίζω να σε κάλυψα. Συνέχισε να θίγεις τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς για πολλούς, γνωρίζω πολλά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.