Επιτυχημένος ο αγώνας, η Μεγαλόπολη όμως δεν είχε φορέσει τα καλά της και το Θέατρο έμεινε κλειστό

Επιτυχημένος ο αγώνας, η Μεγαλόπολη όμως δεν είχε φορέσει τα καλά της και το Θέατρο έμεινε κλειστό

Μάιος 07, 2018 - 15:40
2 σχόλια

Η μεγάλη επιτυχία του 2ου αγώνα δρόμου Μεγαλόπολης «Τρέχοντας στο Αρχαίο Θέατρο» – RunTheTheatre 2018 είναι γεγονός και αποτελεί πλέον έναν θεσμό για την Μεγαλόπολη.

Αν θέλουμε όμως να πατάμε στην γη και να βλέπουμε τα πράγματα πιο καθαρά, πρέπει να μιλήσουμε για κάποια αρνητικά που είδαμε και πρέπει να διορθωθούν.

Ο αγώνας γίνεται με συγκεκριμένους σκοπούς , την προβολή της πόλης και του Αρχαίου Θεάτρου. Δυστυχώς η εικόνα που παρουσίαζε η πόλη της Μεγαλόπολης το σαββατοκύριακο του αγώνα που δέχθηκε όλους τους επισκέπτες δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Δεν θα μιλήσω για όλους τους δρόμους αλλά ειδικά οι δρόμοι που πέρναγε ο αγώνας ήταν σε μαύρο χάλι. Τόσο απο πλευράς χόρτων -καθαριότητας αλλά και το οδόστρωμα δεν είχε φροντίσει κανένας να κάνει κάποιες επιδιορθώσεις. Και αυτή η εικόνα υπάρχει στους δρόμους του αγώνα φανταζόμαστε όλοι πως θα είναι οι υπόλοιποι δρόμοι. Μόνο στην κατηφόρα προς το Αρχαίο Θέατρο είχαν κοπεί τα χόρτα.

Ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου ήταν το λιγότερος απαράδεκτος. Σπασμένα παγκάκια και λάμπες και πολλές μυρωδιές-βρωμιές από ζώα. Ο οικισμός της ΔΕΗ είναι σαν ζούγκλα , τόσο στα πάρκα αλλά και στα πεζοδρόμια. Τα πάρκα στην διαδρομή του αγώνα ακαθάριστα και επίσης χωρίς αν έχουν κοπεί τα χόρτα.

Ακόμα ένα σημείο που ήταν αρνητικό και φταίμε εμείς οι ίδιοι είναι ότι ένα μεγάλο σύνολο των δρομέων πέταγε όπου έβρισκε τα πλαστικά μπουκάλια, οπότε στον επόμενο γύρο όσοι έτρεχαν έβλεπαν μπροστά τους μόνο σκουπίδια.

Το πρόγραμμα και οι ανακοινώσεις της οργάνωσης  ανέφεραν ότι το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης το Σάββατο 5 Μαίου θα ήταν ανοιχτό από τις 11:00 έως τις 15:00. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το θέατρο δεν άνοιξε! Έτσι δεκάδες επισκέπτες που είχαν την ενημέρωση , ήρθαν στην Μεγαλόπολη , πήγαν στο θέατρο και το βρήκαν κλειστό! Φαντάζεστε όλοι σας τι θα είπαν. Το Καφενείο της Μεγαλόπολης δέχθηκε δεκάδες μηνύματα με παράπονα, μάλιστα γίναμε μάρτυρες αφού στα 30 λεπτά παρουσίας μας στο Αρχαίο Θέατρο , είδαμε περίπου 10 αυτοκίνητα να έρχονται και να φεύγουν. Η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, γιατί δεν φρόντισε να ανοίξει το Θέατρο; Ποιος ευθύνεται για την αρνητική αυτή κατάληξη;

Τέλος ο αγώνας αυτός γίνεται για να δοθεί έμφαση και προώθηση της προσπάθειας να αναστηλωθεί το θέατρο. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι και συμμετέχουμε στις δράσεις. Πότε επιτέλους θα δούμε να γίνεται κάτι; Πόσα χρόνια πρέπει να πράσουν για δουμε να ξεκινάει αυτή η αναστήλωση; Δεν μιλάμε για τους καθαριμούς και τις μικροεργασίες. Υπάρχουν συμβάσεις, υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ από την ΔΕΗ, υπάρχουν υποσχέσεις από το Υπουργείο. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα δούμε να ξεκινούν σοβαρές εργασίες αναστήλωσης; Αυτή η ερώτηση όλων των πολιτών πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να απαντηθεί.

Σε οποιαδήποτε δράση γίνεται πάντα όλοι μας θα στηρίζουμε και θα  βοηθάμε. Αλλά πρέπει να γίνουν και πράγματα ουσίας. Πρέπει να προσέχουμε να μην χάνουμε όμως και την καθημερινότητα. Ένας μεγάλος αγώνας, μια μεγάλη ιδέα, μια μεγάλη προσπάθεια, δεν είναι σωστό να κινδυνεύουν από λεπτομέρειες και παραλείψεις κάποιων.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Μάλλον κάποιο λάθος κάνετε ... !!! ή σε κάποιον άλλο αγώνα είσασταν ... ή σας αρέσει να μειώνετε με κάθε τρόπο εξαιρετικούς αγώνες για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους ... Εγώ που έτρεξα από Τρίπολη, μια χαρά τα είδα όλα !!!

Και όμως μια χαρά τα γράφει και λίγα έχει αναφέρει, η εικόνα του χώρου του αρχαίου θεάτρου είναι απαράδεκτη, οι δρόμοι όλο λακκούβες και γενικά ένα σύνολο εικόνων πολύ άσχημο. Φανταστείτε ότι αυτά ήταν στους δρόμους που περνούσε ο αγώνας, οι υπόλοιποι δρόμοι ακόμα χειρότερα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.