Επιτυχημένες οι Γιορτές της Πέτρας στα Λαγκάδια

Επιτυχημένες οι Γιορτές της Πέτρας στα Λαγκάδια

Αύγουστος 02, 2016 - 18:54
0 σχόλια

Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Σχολή Μαθητείας της τέχνης της πέτρας, οι επόμενοι στόχοι

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ οι τριήμερες εκδηλώσεις ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 2016 που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ στα Λαγκάδια Αρκαδίας από τις 29 - 31 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρουσίαση του μουσικοθεατρικού δρώμενου "Ερείπια: Μνήμες της Πέτρας" στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων, ανάμεσα σε φωτισμένα ερείπια που αποτέλεσαν μέρος της σκηνοθετικής πρότασης και υπό τους ήχους κορυφαίων μουσικών. Είχε προηγηθεί το Σάββατο μια υψηλής ποιότητας επιστημονική ημερίδα που συντόνισε ο Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Β. Γκανιάτσας με θέμα «Κέντρα Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτισμικά Δίκτυα της Τέχνης της Πέτρας». Επιπρόσθετα, η εγκατάσταση της εικαστικής παρέμβασης του Δ. Ταλαγάνη «Εξ ερειπίων άρξασθαι» αποτέλεσε σημαντικό εικαστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή. 

Στην τελετή εγκαινίων παρέστη και χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ε. Γιαννακούρας και τραγούδησε η μεγάλη ερμηνεύτρια της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης Γιώτα Βέη.

Γενικότερα, οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού ντόπιων πολιτών και επισκεπτών κι έφεραν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων τους, που όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Τσιαούσης, επικεντρώνονται στην παρούσα φάση, στη δημιουργία του Κέντρου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και της Σχολής μαθητείας της τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια. Η υλοποίηση αυτών των στόχων θα συμβάλλει στη διάσωση ενός  σημαντικού κεφαλαίου της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θα προσφέρει ταυτοχρόνως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή.  

Το ΔΣ της Κίνησης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Γορτυνίας, τους καλλιτέχνες, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την υποστήριξή τους. Όλοι οι παραπάνω έχουν σημαντικό μερίδιο στην πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι φετινές ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.