Επικίνδυνο το περπάτημα στα πεζοδρόμια της Τρίπολης (photos)

Επικίνδυνο το περπάτημα στα πεζοδρόμια της Τρίπολης (photos)

Μάιος 13, 2015 - 10:26
6 σχόλια

Επικίνδυνο... σπορ αποτελεί το περπάτημα στα πεζοδρόμια της Τρίπολης εξαιτίας των κακοτεχνιών, των παράνομων παρκαρισμένων οχημάτων και των κάθε λογής αυθαιρεσιών. Τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια ευθύνονται για αρκετά ατυχήματα, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, γεγονός που αποτυπώνεται σε έρευνα σύμφωνα με την οποία το 43% των πτώσεων γίνονται σε πεζοδρόμια. Μια απλή βόλτα μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, εάν ο πεζός περπατά βιαστικά και δεν είναι προσεκτικός, αφού μπροστά του μπορεί να βρει από σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων, σκουπίδια, παρκαρισμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα, μέχρι και μπάζα από οικοδομές.

Για τους πεζούς, τα περισσότερα πεζοδρόμια της πόλης κατάντησαν λίαν επικίνδυνα για τα άτομα με κάποιου είδους αναπηρία, για τις μητέρες με τα παιδικά καροτσάκια, αλλά και για αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κίνηση, όπως τα ηλικιωμένα άτομα.

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο καρέκλες και καφάσια αλλά και κάθε είδους προϊόντα προς πώληση να είναι τοποθετημένα ευλαβικά πάνω στις ράγες - οδηγούς τυφλών.

 Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές για πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες υπάρχουν γενικές πρόνοιες όπως:

Όλα τα δημόσια πεζοδρόμια/πεζόδρομοι/πλατείες κ.ά. πρέπει να κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονται και να συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται:

Η συνεχής και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών, ιδιαίτερα των ατόμων μειωμένης κινητικότητας, σε όλη την επιφάνειά τους καιη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγή κινδύνου πτώσης από ολίσθημα, παραπάτημα ή σκόνταμμα.

Απαιτείται σωστός σχεδιασμός των δαπέδων για αποφυγή κινδύνων πτώσης εξαιτίας ολισθήματος λόγω μη ικανοποιητικού βαθμού αντιολισθηρότητας του δαπέδου ή από σκόνταμμα εξαιτίας κακής αρμολόγησης του δαπέδου.

Εξίσου αναγκαία είναι η αποφυγή αρμών διαμόρφωσης δαπέδου σε τέτοιο μέγεθος που να δημιουργεί κραδασμούς στην κίνηση των αμαξιδίων ή ανατροπές κατά το βάδισμα των ατόμων που χρησιμοποιούν βοηθήματα βάδισης (μπαστούνια, πατερίτσες, περπατήστρες κ.λπ.).

Κλείνοντας,να επισημάνουμε ότι πέραν του πεζοδρομημένου κέντρου, ο οποίος προσφέρεται για περίπατο, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια γύρω από αυτόν έχουν χαρακτηριστεί ως απαράδεκτα από τους πεζούς.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΣΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ? ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ....... ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ? ΣΕ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΠΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΛΩΝΑΤΖΙΔΙΚΑ , ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ! ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ-ΧΟΡΟΠΗΔΑΔΙΚΟ κ.τ.λ. ΤΗΣ ΠΑΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΜΑΣ ΑΦΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΕΖΟΙ. ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ? ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ? ΔΕΙΞΕ ΛΙΓΟ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΒΓΕΙΣ.

Κάντε μια βόλτα στη Αγίου Κωνσταντίνου και Μουτζουροπούλου γωνία να δείτε την παρανομία στο μεγαλείο της. Καινούριο κτίριο και δεν χωράει ούτε πεζός να περάσει στο πεζοδρόμιο. Καλά, η πολεοδομία πως δίνει.......;;;;; άδειες;

Όλη η έννοια του είναι η πλ. Πετρινού. Οι γυφτοκαφετζήδες να δουλεύουν κι ο υπόλοιπος κόσμος ας σπάσει τα πόδια του.

@ Ανωνυμος (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 14/05/2015 - 00:38 Δηλαδή τώρα εσύ θέλεις να μας πεις ότι-και καλά-δεν έχεις πιει ποτέ καφέ στους «γυφτοκαφετζήδες», όπως τους αποκαλείς, της Πετρινού...Ντάξ' μας έπεισες, ευρωπαίε τραχανοπλαγιά...Τράβα τώρα ν' αρμέξεις την κατσίκα, γιατί έχεις αργήσει...

Μιλατε για την Αγ κωνσταντινου,για την Μαιναλου κ .α. Πηγαινετε στην κεντρικη πλατεια,μπροστα στο ξενοδοχειο Γαλαξιας εκει δεν υπαρχει πεζοδρομιο! κατηλειμενο απο καρεκλες και μπροστα σε παρκαρισμενα αυτοκινητα! δεν περναει ουτε υγειης νεος ανθρωπος! Ασε που γυρω απο την πλατεια ειναι το μεγαλυτερο παρκινκ της πολης!Εκατονταδες αυτοκινητα παρκαρισμενα μερα νυχτα! Στην δε πλατεια Πετρινου,διπλα στο Μαλιαροπουλειο ,το πεζοδρομιο ειναι δεν ειναι ενα μετρο! Δημαρχε κανε κατι ,κανε την πολη ποιο ανθρωπινη.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.