Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Σεπτέμβριος 22, 2023 - 13:47
0 σχόλια

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, 22/9, ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2023

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει τη δράση και τον Οκτώβριο 2023. Όλοι όσοι αναζητούν εργασία και επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους στη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους μπορούν να παρακολουθήσουν e- εργαστήρια στις εξής θεματικές ενότητες:

– Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;
– Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μία συνέντευξη;
– Ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;
– Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;
– Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/workshops

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΊΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΜΕΤΆΒΑΣΗΣ
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής για την προδημοσίευση των δύο δράσεων ενίσχυσης των επιχειρήσεων για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, μέσω του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.
Oι δράσεις αυτές, οι οποίες είναι ευέλικτες με μεγάλο ποσοστό ενίσχυσης (70%) με μικρό προϋπολογισμό και σύντομο χρόνο υλοποίησης, χαρακτηριστικά που συνάδουν με τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.
Για να δείτε την προδημοσίευση των δράσεων πατήστε εδώ.

ΑΑΔΕ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (POS) ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στην πλήρη καταγραφή των τερματικών POS που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνεται και τηρείται στην ψηφιακή πύλη myAADE Μητρώο Μέσων Πληρωμών (POS) και ορίζεται η διαδικασία της συνεχούς επικαιροποίησής του. Συντελείται έτσι ένα βήμα για την υλοποίηση του έργου της διασύνδεσης ταμειακών συστημάτων και POS. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι το μητρώο POS να συσταθεί αυτοματοποιημένα, με βάση τις πληροφορίες που η ΑΑΔΕ θα λάβει από τους παρόχους POS, και οι επιχειρήσεις να διορθώνουν και να συμπληρώνουν την εικόνα τους, δηλώνοντας τα POS που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα έχουν αποσταλεί από τους Παρόχους.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023» ΚΑΙ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ»
Την παράταση, κατά δύο μήνες, της δυνατότητας υποβολής αίτησης ένταξης στα προγράμματα: «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους» ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικούς δικαιούχους ορίζεται η 15η Νοεμβρίου 2023 (από την 15η Σεπτεμβρίου 2023, που ήταν η προηγούμενη προθεσμία). Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά, μέσω των επίσημων διαδικτυακών τόπων των προγραμμάτων: https://exoikonomo2023.gov.gr/ και https://exoikonomoneon.gov.gr/ αντίστοιχα. Σημειώνεται πως κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου με δικαιολογητικά. Τα τελευταία, επισυνάπτονται από τον υποψήφιο ηλεκτρονικά.

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥOUTH PASS
Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών. Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, όπως ορίζεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Δικαιούχοι του Youth Pass είναι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα. Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

ΤΤΕ: ΣΤΑ 16,1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Ξεπέρασε τα 16,1 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023 σημειώνοντας αύξηση κατά 15,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 20,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και φθάνοντας τα 10,3 δισ. ευρώ. Πιο αναλυτικά όσον αφορά την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 15,5%, ενώ αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 45,0%. Κατά την επισκοπούμενη περίοδο, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 διαμορφώθηκε σε 9.71 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 20,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 24,1% και διαμορφώθηκε σε 6, 450,5 εκατ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 14,1%, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 35,3%.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.