Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Αύγουστος 18, 2023 - 18:54
0 σχόλια

«ΤRIPOLIS STREET FOOD FESTIVAL». ΕΠΙΜΕΛΩΣ…ΓΕΥΣΤΙΚΟ!

Το 2ο «Tripolis Street Food Festival» είναι γεγονός. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης και την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης ανοίγουν τις πύλες του «Tripolis Street Food Festival» στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Άρεως.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 8/9, από τις 18:00 έως τις 00:00

Σάββατο 9/9, από τις 12:00 έως τις 00:00

Κυριακή 10/9, από τις 12:00 έως τις 00:00

Ένα κορυφαίο γεγονός, ΕΠΙμελώς…γευστικό!

Stay tuned!!!!!

ΠΕΡΙΠΟΥ 26.000 VOUCHER ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Συνολικά 25.982 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-15 Αυγούστου 2023, ενώ επίσης ενεργοποιήθηκαν 2.243 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Εύβοια, ενώ ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα. Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Όπως επισημαίνει η ΔΥΠΑ, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

ΣΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ελαφρά βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της τιμής του ρεύματος στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αν και ακόμη η ελληνική αγορά συνεχίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των ακριβότερων στη Γηραιά Ήπειρο. Πιο αναλυτικά, η Ελλάδα για το μήνα Αύγουστο μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 5η θέση της Ευρώπης, με τιμή στα 92,89 ευρώ η μεγαβατώρα. Πιο ακριβές από την ελληνική αγορά είναι η Ιρλανδική με 100,1 ευρώ η μεγαβατώρα, η Μάλτα με 100,09 ευρώ η μεγαβατώρα, η Ιταλία με 99,57 ευρώ η μεγαβατώρα και η Ουκρανία με 95,29 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι πιο φθηνές αγορές της Ευρώπης παραμένουν οι Σκανδιναβικές, οι οποίες επωφελούνται από το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής που περιλαμβάνει άφθονες ΑΠΕ αλλά και πυρηνική ενέργεια: η φθηνότερη αγορά είναι η Σουηδία με 16,13 ευρώ η μεγαβατώρα, ακολουθεί η Φινλανδία με 16,35 ευρώ η μεγαβατώρα, η Νορβηγία με 27,16 ευρώ η μεγαβατώρα και η ανία με 59,97 ευρω η μεγαβατώρα. Ανάλογη είναι η εικόνα συνολικά για το 2023, με την Ελλάδα να ανεβαίνει στην 4η θέση με 126,18 ευρώ η μεγαβατώρα.

ΠΑΡΟΧΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ, ΔΩΡΕΩΝ, ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Οδηγία που αφορά στην τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων καταχώρησης δηλώσεων φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων για όλες τις δηλώσεις, είτε αυτές υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTY είτε σε έντυπη μορφή εξέδωσε η ΑΑΔΕ.
Αναλυτικά η Οδηγία της ΑΑΔΕ Ο. 3049 /09-08-2023

ΑΑΔΕ: «ΧΤΥΠΗΜΑ» 48 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ
Σημαντικό κύκλωμα απάτης και έκδοσης εικονικών τιμολογίων εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για κύκλωμα, που διακίνησε, το 2019 και το 2020, συνολικά 5.271 εικονικά τιμολόγια, η συνολική καθαρή αξία των οποίων υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ. Το κύκλωμα, που εντόπισε η ΑΑΔΕ, λειτουργούσε με βάση δύο ατομικές επιχειρήσεις: Η μία με αντικείμενο ψυκτικές εργασίες και έδρα το Ναύπλιο και η άλλη με αντικείμενο την εκμετάλλευση κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων και έδρα την Αθήνα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.