«Έπεσαν» οι υπογραφές για το μεγάλο έργο Βιολογικού Καθαρισμού στη Βόρεια Κυνουρία (photos+video)

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το μεγάλο έργο Βιολογικού Καθαρισμού στη Βόρεια Κυνουρία (photos+video)

Απρίλιος 08, 2015 - 13:24
3 σχόλια

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου υπεγράφη στο Κέντρο Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Άστρος Κυνουρίας η σύμβαση για το μεγάλο έργο «Ολοκλήρωση δικτύων του βιολογικού καθαρισμού Άστρους – Μελιγούς – Παρ. Άστρους», παρουσία της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των κκ. Ελ. Βρέντα (Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας ΙΛΙΟΝ – ΕΛΚΑΤ), Χρ. Βλάχου (Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας) και Παναγιώτη Μαντά, δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας.

«Η σημερινή μέρα είναι μια κομβική στιγμή, καθώς ετοιμαζόμαστε για το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Παρόντες, είναι ο εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ. Οι τυπικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, το σχέδιο είναι έτοιμο. Ευχαριστούμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την επιμέλεια του έργου», είπε ο δήμαρχος κ. Μαντάς κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ακολούθως, παρουσιάζοντας το ιστορικό του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού, αναφέρθηκε για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί πολλά χρόνια, στις αποτυχημένες εργολαβίες που δεν απέδωσαν ποτέ από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά και στα ζητήματα που καθυστέρησαν το έργο, οδηγώντας το σε πολλές παρατάσεις. Εκτενώς αναφέρθηκε στο έτος 2009-10, όταν η εργολαβία του έργου έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο είχε «βαλτώσει». «Την 1η Ιανουαρίου του 2011, όταν ανέλαβε η παράταξή μας, θελήσαμε να προχωρήσουμε το έργο. Υποβάλαμε στην ΕΠΕΡΑ αίτηση για τη χρηματοδότηση του έργου, αλλά οι φωνές από την αντιπολίτευση δεν άφησαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά. Η δημοτική αρχή, τελικώς, κατόρθωσε το 2012 να προχωρήσει το έργο.

Και εξακολούθησε: «Η εταιρία ανταποκρίθηκε άμεσα και ο Δήμος ακόμα γρηγορότερα, για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και να συνεχιστεί το έργο».

Μας αρέσει να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και όχι να τα κουκουλώνουμε

είπε χαρακτηριστικά. Και στη συνέχεια, ανέφερε ότι σήμερα τα προβλήματα έχουν επιλυθεί και απομένει μόνο η σωστή και έγκαιρη εκτέλεση του έργου. Ανέφερε ότι ο χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες, και πρόσθεσε ότι καλό θα είναι να μην δημιουργηθούν προβλήματα και εμπλοκές κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Ακόμη, χαρακτήρισε το έργο πλήρους οικονομικής λειτουργικότητας και επεσήμανε ότι θα αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε θερμά τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος βοήθησε πολύ το 2014 για να προχωρήσει το έργο του Βιολογικού, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του για την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Βλάχος εξέφρασε με τη σειρά του τη χαρά και την ικανοποίησή του για το έργο και επεσήμανε: «Τα δύσκολα για εμάς τώρα ξεκινάνε. Εμείς από εδώ και στο εξής θα έχουμε πολλή δουλειά», και αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του έργου για την τοπική κοινωνία.

Ακολούθως, ο κ. Βρέντας, διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας, αναφέρθηκε στην καταγωγή του (είναι Αρκάς από τη Χωτούσα) και μίλησε για τα έργα τα οποία έχει φέρει εις πέρας στην ευρύτερη περιοχή, όπως την Ψυχιατρική Μονάδα του Νοσοκομείο Άργους και τον δρόμο Ναυπλίου - Επιδαύρου. Μίλησε για την άριστη ποιότητα των έργων και για τον σοβαρό βηματισμό της εταιρίας που αντιπροσωπεύει και τόνισε ότι δεν θα ζητήσει παράταση για το έργο. «Μας ενδιαφέρει να ολοκληρώνουμε τα έργα προτού εκπνεύσει ο χρόνος», είπε χαρακτηριστικά. «Το έργο έχει χρόνο περάτωσης 18 μήνες και θα προσπαθήσουμε να το ολοκληρώσουμε σε 12 μήνες», υπογράμμισε.

Και επεσήμανε ότι η εταιρία του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρώσει το έργο δίχως να ενοχλήσει τους κατοίκους της περιοχής, μέσα στο νόμιμο πλαίσιο. Τέλος, ευχήθηκε να υπάρξει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ ανέφερε ότι θα προσπαθήσει η εταιρία να προσλάβει εργατικό δυναμικό και από την περιοχή.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρώην δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζός, ο οποίος και είχε ξεκινήσει το έργο. Δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τα όσα άκουσε από τον εργολάβο. «Ακούω μια πολύ συγκροτημένη λογική από τον εργολάβο, πιστεύω ότι το έργο θα πάει καλά. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο εργολάβο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακολούθως, τόνισε τη σημασία του έργου για τον τόπο, θέτοντας δύο ζητήματα: πρώτον, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και, δεύτερον, τη σημασία της ανάπτυξης του τόπου μέσω του τουρισμού.

«Θα ανακουφιστούν πολλά νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Σκαντζός, αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του έργου. Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ολοκλήρωση του έργου εντός του προβλεπόμενου χρονικού περιθωρίου.

Τέλος, ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Μαντάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απουσία της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν περίμενα κάτι παραπάνω»

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Yπογραφές για το βιολογικό Καθαρισμό


3 Σχόλια

Ωραία τώρα ρίξτε τα στην θάλασσα και κολυμπήστε. Μην ξεχάσετε να κάνετε και γαργάρες.

Με εκείνο το λιμάνι τί έγινε; Πέντε μήνες έχει να ακουστεί σφυριά. Έφτασε και πάλι καλοκαίρι και πάλι τα μπάζα, (άψυχα και έμψυχα) θα είναι μες την μούρη του κόσμου. Σιγά να μην πατήσει κανένας με αυτό το χάλι. Α! και προσέξτε λίγο τις μη τοποθετημένες προβλήτες, γιατί μικρά παιδάκια ανεβοκατεβαίνουν πάνω τους. Ποιος θα ευθύνεται σε περίπτωση ατυχήματος;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.