Έως την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων

Έως την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων

Μάιος 06, 2020 - 11:54
5 σχόλια

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι έως το τέλος της εβδομάδας, το πολύ μέσα στην επόμενη, θα έχουν καθοριστεί οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι θα δοθεί πρόσθετος εξωτερικός χώρος για τραπεζοκαθίσματα εκεί που είναι εφικτό, χωρίς οι καταστηματάρχες να πληρώσουν επιπλέον δημοτικά τέλη.

Ο όρος που τίθεται είναι να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα για να παραχωρηθεί πρόσθετος χώρος, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε μείωση των τελών, στα συγκεκριμένα καταστήματα, έως και 50%.

Για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης πριν την 1η Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε:

«Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά μέσα στον Μάιο και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, γιατί αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που καθοδηγεί τις αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο. Χθες, πάντως, δεν υπήρξε συζήτηση γι' αυτό το ζήτημα».


5 Σχόλια

Η εστίαση πεθαίνει σου λένε γιατί θα έχουν λιγότερα τραπέζια... δηλαδή να πεθάνουμε εμείς που θα είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο και θα κινδυνεύουμε; Ρε πάτε καλά;

ποιος σε κάλεσε σε συνωστισμό; ελληνικά γνωρίζεις; θα επεκταθούν για να μην είμαστε ο ένας επάνω στον άλλον

@11:57 εσυ μην ανησυχεις........ θα πας απο το δηλητηριο που εχεις μεσα σου! Οποτε εχει θεμα για τραπεζοκαθισματα παντα γραφεις την π@π@@@α σου. Και σιγουρα καθε μερα πινεις καφε σε πρωτο τραπεζι για να παιρνεις δουλεια για το σπιτι....... Ξερεις εσυ......

15:30 Βλαχάκο, ο τόνος δεν είναι μόνο το ψάρι, είναι κι εκείνα τα σημαδάκια πάνω από τις λέξεις. Αλλά τι σου είπα τώρα, ε;

ας κανουν τα ΝΟΜΙΜΑ αρκει να μην ενοχλουν οπου υπαρχει διπλα ΣΠΙΤΙ η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ χωρος που δεν ειναι υγειονομικου και ενοχλειτε απο την επεκταση ,αλλιως ας επεκταθει και το διπλανο καταστημα,και να παρει χωρο απο την εστιαση-υγειονομικου να δουμε αν θα αρεσει !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.