Εορτάστηκε η 1η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Λεβίδι (pics,vid)

Εορτάστηκε η 1η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Λεβίδι (pics,vid)

Απρίλιος 17, 2016 - 13:47
2 σχόλια

Κορυφώθηκαν την Κυριακή 17 Απριλίου οι τριήμερες εκδηλώσεις για την πρώτη νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στο Λεβίδι στις 14 Απριλίου του 1821.

Έτσι, την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Αγώνας Θυσίας προς τιμήν των Ηρώων της Μάχης του Λεβιδίου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα στην κεντρική πλατεία Λεβιδίου. Το Σάββατο 16 Απριλίου, έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνου από τον Δήμο Τρίπολης στην προτομή του καπετάν Αλέξη Νικολάου ή Λεβιδιώτη και ακολούθως τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην ΤΚ Παλαιόπυργου στις προτομές των υπέρ της πατρίδος αγωνισαμένων τέκνων του Παλαιόπυργου, καπετάν Αντώνη Δραβίλα και Βασίλη Κατρή ή Κατριμουστάκη. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε Λαμπαδηφορία από τον Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου.

Την Κυριακή 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου Σταυρούλα Μαριόλα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος, προς τιμήν των ηρώων παρέλασαν οι μαθητές και αντιπροσωπείες συλλόγων, έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές των Αγώνων Θυσίας, και ακολούθησε χορός από τους μαθητές, τον Χορευτικό Όμιλο Λεβιδίου «Αρκαδιανή» και τον Χορευτικό Όμιλο «Κέρτεζης».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτάστηκε η 1η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Λεβίδι


2 Σχόλια

Εσυ γνώστη θα γνωρίζεις οτι θα τα μαζέψει ο Παυλης με τις πολλές ψευτικες υποσχέσεις που έχει δώσει.!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.