Εορτασμός των Θεοφανείων πριν 33 χρόνια στον Ι.Ν Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη (vid)

Εορτασμός των Θεοφανείων πριν 33 χρόνια στον Ι.Ν Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη (vid)

Ιανουάριος 06, 2021 - 15:41
10 σχόλια

Η Τρίπολη εορτάζει τα Άγια Θεοφάνεια πριν 33 χρόνια. Το βίντεο αυτό το τράβηξε φωτογράφος της Τρίπολης. Όπως αναφέρετε στο βίντεο ήταν η τελευταία λειτουργία του πατέρα Γεώργιου Ρουμπάνη.

Video: 

π ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ Τελευταία λειτουργία στην Τρίπολη


10 Σχόλια

Στον Θουκυδίδη δε αποδίδεται η φράση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευργετηθέντος». Την αχαριστία μάλιστα δεν τη συγχώρεσε ούτε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Μετά τη γνωστή θεραπεία των δέκα λεπρών μόνον ένας γύρισε και Τον ευχαρίστησε. Και ο Κύριος εξέφρασε το παράπονό του «Ουχί οι δέκα εκαθαρίσθησαν; οι δε εννέα που;» [Λουκ.17]. Ακούει η ΝΔ?

18:10 ρε αισχρε εδώ είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αν εσύ δεν πιστεύεις δεν σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να μας ειρωνεύεσαι. Εμείς πιστεύουμε είτε με πανδημία είτε χωρίς. Έχεις το δικαίωμα να μην πιστεύεις αλλά ως εκεί. Μην προκαλείτε και αν σκιαζεστε στην τρουπα σας και βγείτε από εκεί σε δέκα χρόνια.

@ 19:23 Δεν ειρωνεύτηκα. Το τελευταία λειτουργία επεσήμανα, ότι είναι ωραίο να υπάρχουν ενθύμια!

Ρε άθεοι που γραφετε εδώ μέσα ,δεν μας αγγίζουν οι γελοιότητες που γραφετε ,γιατί είστε το 0.8 με 1% των κατοίκων της Τρίπολης και μπορεί να είστε και αυτοί που ψήφισαν Σώρρα ,απλά να σέβεστε τα πιστεύω του καθενός γιατί αλλιώς κατεβαίνετε στο ίδιο επίπεδο με τα ζώα !!

Έλα σιγά-σιγά οι θεούσοι ένας ένας μετρηθείτε γιατί το παρακάνατε. Αυτά του βίντεο δε θα ξαναγίνουν. Οι εκκλησίες είναι άδειες σ όλη την Ελλάδα κι ο κόσμος σας γύρισε την πλάτη. Είστε μια μειοψηφία γιατί αδιαφορείτε για την κοινωνία. Ασχετα με κόβιντ, τις καλές εποχές, στη μητρόπολη είναι τρεις κι ο κούκος τις Κυριακές. Κάποτε την Κυριακή δεν μπορούσες καλά καλά να μπεις μέσα στο ναό αν έφτανες αργά λίγο πριν τις δέκα. Οι διάδρομοι γεμάτοι, ακόμη και στα ψαλτήρια ανέβαινε ο κόσμος. Τώρα με το ζόρι μαζεύονται 20 μια τυπική Κυριακή. Ακόμη κι οι πιστοί δεν πάνε πια εκκλησία. Σας σιχάθηκαν όλοι

Γιώργο 21:26, κι εσύ μου φαίνεσαι γελοίος και εκτός αυτού, με τις ιδέες σου βάζεις σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι; Μπορεί να το αρνείσαι, αν όμως είναι έτσι; Για σκέψου το.

Μανώλης Δερμιτζάκης: «δεν είναι θέμα πίστης είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων». «Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη». Επιστρέψαμε στον Μεσαίωνα χωρίς το ελαφρυντικό της άγνοιας.

Πρρρρ τι λες ρε τρανέ επιστήμονα της πορδης ,στον μεσαίωνα ζεις από το πρώτο μνημόνιο αλλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα

Η Ελλάδα κακώς ακολουθεί την ίδια χρονολογία με την λοιπή Ευρώπη. Πρέπει αφαιρουμένης της περιόδου του διαφωτισμού να συνεχίσει από τον μεσαίωνα. Γιάννης Τσαρούχης

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.