Ένταση στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας στο θέμα παραλαβής έργου αποκατάστασης ζημιών στο Λιμάνι

Ένταση στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας στο θέμα παραλαβής έργου αποκατάστασης ζημιών στο Λιμάνι

Οκτώβριος 01, 2014 - 14:11
0 σχόλια

Από το astrosnews.gr

Το θέμα του έργου της αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία στο Λιμάνι του Παρ. Αστρους ήρθε χθες για μία ακόμνα φορά στο ΔΣ. Το έργο, που είχε τότε προϋπολογισμό 200.000 ευρώ είχε του μεγάλου έργου του λιμανιού που εκτελείται τώρα, με τον εργολάβο να διεκδικεί επιπλέον χρήματα για εργασίες που υποστηρίζει πως έγιναν, αλλά δεν έχουν πιστοποιηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο. Στο ΔΣ της 5ης Απριλίου 2014 είχε αποφασιστεί να μην γίνει δεκτή η ένσταση του εργολάβου (δες ΕΔΩ) και χθες εισηγήθηκε στο σώμα η προσωρινή παραλαβή μόνο του κομματιού που έχει πιστστοποιηθεί πως έγιναν οι εργασίες.
Αν και υπήρχε ουσιαστικά συμφωνία από τις παρατάξεις δύο σημεία πυροδότησαν τη συζήτηση. Το πρώτο ήταν η αποχώρηση του π/σ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια κ. Γόντικα, ο οποίος βρέθηκε στη συνεδρίαση, αρχικά διατύπωσε κάποιες ερωτήσεις, ζήτησε στη συνέχεια το λόγο και επειδή άργησε να του δοθεί αποχώρησε κάνοντας φανερή τη δυσαρέσκειά του. Το δεύτερο σημείο διαφωνίας ανάμεσα σε πλειοψηφία και αντιπολίτευση κάτι που είχε ψηφιστεί στο ΔΣ στις 16/10/2013, όταν το θέμα της ένστασης του εργλάβου είχε τεθεί για πρώτη φορά στο ΔΣ. Τότε η πλειοψηφία είχε την θέση να πληρωθεί το έργο και να εξεταστεί αν υπάρχουν και να αποδοθούν ευθύνες σε υπάλληλους της τεχνικής υπηρεσίας διότι λόγω καθυστερημένης απάντησης στις αρμόδιες υπηρεσίες, μπορούσε να δικαιωθεί ο εργολάβος. Η ακύρωση, λοιπόν, της απόφασης περί ευθυνών των υπαλλήλων ήταν χθες το σημείο διαφωνίας, με την αντιπλίτευση να θέλει να το προσθέσει στην απόφαση και την πλειοψηφία να επιμένει στην αρχική εισήγηση που τελικά και ψηφίστηκε.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.