Ενίσχυση τουρισμού και αγροτικού τομέα ο απολογισμός της ΠΕ Αρκαδίας

Ενίσχυση τουρισμού και αγροτικού τομέα ο απολογισμός της ΠΕ Αρκαδίας

Ιανουάριος 25, 2016 - 19:05
0 σχόλια

Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε ότι παρόλο που το 2015 ήταν μία δύσκολη χρονιά οικονομικά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέχισε να εργάζεται και να παράγει έργο. Ο ίδιος συνεχάρη το προσωπικό της ΠΕ Αρκαδίας για τη μεγάλη προσπάθεια και την αποδοτικότητα που είχε, παρά τη μείωση προσωπικού που υπήρξε.

Η Πελοπόννησος είναι τυχερή που έχει περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη και ο κ. Τατούλης είναι τυχερός που κατάγεται από μια τόσο όμορφη περιφέρεια

Ακολούθως, ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις της «Νέας Πελοποννήσου» γίνονται πράξη και ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, ανέφερε ενδεικτικά ότι το 2015 22.000 υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν στη Διεύθυνση Μεταφορών, προκειμένου να καταδείξει τον όγκο δουλειάς που έχουν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ακόμη, ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στους στόχους της περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη των δύο σημαντικότερων πυλώνων της Πελοποννήσου, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής. Όπως είπε, η Περιφέρεια σχεδιάζει να δώσει έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, ενώ, το 2015 με έργα αρδευτικά, με γεωτρήσεις, με φράγματα και με τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε στάνες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενίσχυσε τον αγροτικό τομέα. Αλλά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε προτεραιότητα και στον αθλητισμό, προχωρώντας στη διοργάνωση αθλητικών δρώμενων και στη βελτίωση των γηπέδων.

Ανακοίνωσε ότι η περιφερειακή αρχή έχει μειώσει κάθετα το κόστος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, δαπανώντας χρήματα μόνο σε εκδηλώσεις που έχουν ευρύ και ανταποδοτικό για τους πολίτες χαρακτήρα.

Τέλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα και στον προϋπολογισμό τους:

41 έργα εκτελέστηκαν το 2015, ύψους 10.389,700 ευρώ

41 έργα εκτελούνται, ύψους 9.143,750 ευρώ

38 έργα είναι συμβασιοποιημένα, ύψους 7.109,320 ευρώ

92 έργα βρίσκονται υπό μελέτη, ύψους 16.678,050 ευρώ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.