Συνεχίζεται η έρευνα για τα έργα-«φαντάσματα» στον Δήμο Μεγαλόπολης

Συνεχίζεται η έρευνα για τα έργα-«φαντάσματα» στον Δήμο Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 25, 2016 - 19:00
2 σχόλια

Η υπόθεση που ταλανίζει πολλά χρόνια τον Δήμο Μεγαλόπολης σχετικά με τα έργα-«φαντάσματα» της δημαρχίας Τσιριγώτη και της δημαρχίας Μπούρα καλά κρατεί. Σημειώνουμε ότι, όπως είχε γράψει το ArcadiaPortal στις 14 Ιανουαρίου 2014, ήδη από το 2013, τον Δεκέμβριο, είχε κληθεί στον ανακριτή ο κ. Τσιριγώτης, αλλά και ο κ. Μπούρας, οι οποίοι έφθασαν εκεί αλληλοκατηγορούμενοι, για έργα που είχαν αναλάβει και που δεν ολοκλήρωσαν ποτέ, σύμφωνα με τις εκατέρωθεν κατηγορίες.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Όπως είχε γράψει η Γεωργία Δημητρακοπούλου στο blog.megalopoli-fm.gr, και είχε αναδημοσιεύσει το ArcadiaPortal, «ο εισαγγελέας  πήγαινε  και ερχόταν από το  2007 στη  Μεγαλόπολη, στα λόγια... Αφορμή μονίμως τα ''αμαρτωλά έργα Τσιριγώτη  του 2006'' , λίγο πριν τις τότε δημοτικές εκλογές, τα οποία μονίμως κατήγγειλε ο νυν Δήμαρχος Π. Μπούρας, από το 2007, όταν πρωτοανέλαβε τον Δήμο  Μεγαλόπολης.

»Πολλά και βαριά είχαν ακουστεί και στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου. Μερικά από αυτά οδήγησαν στα δικαστήρια τους δημοτικούς συμβούλους Θ. Ανδριανό (παράταξης Μπούρα) κατηγορούμενο από Θ. Λέφα (παράταξης Τσιριγώτη). Πολλά και δηλητηριώδη πλανιόνταν στην μικρή κοινωνία της Μεγαλόπολης, που δηλητηριάστηκε, διχοτομήθηκε και μπήκε στην βάσανο να διαμορφώσει άποψη και θέση συνείδησης, υπό το βάρος ενός εισαγγελέα για δημοτική διαχείριση, διασχίζοντας έτσι τις δημοτικές εκλογές του 2010, υπό το σύνθημα: "Παναγιώτης Μπούρας, ο Δήμαρχος με τα καθαρά χέρια".
Και τελικά φτάνει η ώρα του εισαγγελέα, τον Δεκέμβριο του 2013!!! Όντως αναζητούνται ευθύνες από τον τότε Δήμαρχο Σπύρο Τσιριγώτη, για τα συγκεκριμένα "αμαρτωλά" έργα και καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή. Όμως, αναζητούνται ευθύνες και από τον νυν Δήμαρχο Παν. Μπούρα, ομοίως για ''αμαρτωλά'' έργα και αυτός καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή!».

Ακόμη, το ρεπορτάζ του kafeneio-megalopolis.gr στις 8 Ιανουαρίου 2014, ανέφερε:

«Οι κατηγορίες που κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλές και τα λόγια βαριά. Μάλιστα υπάρχει και προσφυγή στην δικαιοσύνη, εκεί που δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης έχουν φτάσει να αλληλομηνύονται.

»Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα στο Καφενείο της Μεγαλόπολης, ο Παναγιώτης Μπούρας όταν ανέλαβε το 2007 έκανε έλεγχο και ήρθαν και στην πόλη ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης και έψαξαν το θέμα με τα καταγγελλόμενα έργα. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενώ είχαν αυτές οι διαδικασίες ο κ. Μπούρας φαίνεται να πλήρωσε κάποια από αυτά έργα για τα οποία –σύμφωνα πάντα με τις δικές του καταγγελίες– δεν υπήρχαν σωστά παραστατικά.

»Έτσι, φτάνουμε πριν από λίγες ημέρες να περνάνε την πόρτα του ανακριτή στην Αθήνα ο Σπύρος Τσιριγώτης και ο Παναγιώτης Μπούρας μαζί, την ίδια ημέρα και για το ίδιο θέμα. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης, και οι 2 κατέθεσαν σαν κατηγορούμενοι, ο κ. Τσιριγώτης για τα έργα που έκανε και ο κ. Μπούρας επειδή τα πλήρωσε».

Με την ίδια ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση είναι γνωστή, επομένως, εδώ και χρόνια, ενώ έχει ήδη πάρει τον δρόμο της για τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2014. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι μάρτυρες είναι πολλοί και ότι οι δύο δήμαρχοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.