Ενημερωτική εκδήλωση για το #tsakoniART 2024 στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Ενημερωτική εκδήλωση για το #tsakoniART 2024 στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Μάρτιος 10, 2024 - 21:00
0 σχόλια

To Άρχεῖον τῆς Τσακωνιᾶς το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30 στη Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στο 2ο Διαγωνισμό Ψηφιακών Ἐργων #tsakoniART 2024.

Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση ο διαγωνισμός ψηφιακών έργων για την Τσακωνιά #tsakoniART επιστρέφει και απευθύνεται σε παιδιά (μαθητές & μαθήτριες), σχολεία όλων των βαθμίδων, ενήλικες, συλλόγους, ομάδες & παρέες, οικογένειες & οικογενειακές επιχειρήσεις, επαγγελματίες.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μ. Δολιανίτης ο οποίος και μίλησε για την διοργάνωση, ευχήθηκε καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι και ο πρώτος διαγωνισμός ήταν εξαιρετικός.

Οι υπεύθυνοι έδωσαν όλες εκείνες τις χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους και γνώρισαν να τα έργα και τους δημιουργούς του 1ου #tsakoniART 2023.

Ελάτε να λύσουμε όλες τις απορίες σας και να σας βοηθήσουμε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής.

Οι νέοι δημιουργοί είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν και να γεμίσουν το ψηφιακό αποθετήριο με ψηφιακά έργα για την Τσακωνιά!

Δείτε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεται για λάβετε μέρος και εσείς σε αυτόν τον μεγάλο διαγωνισμό ο οποίος ήρθε για να μείνει.

Σε συνέχεια του πετυχημένου 1ου διαγωνισμού, η οποία αποτελεί δράση του πρώτου Θερινού Σχολείου, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε είτε ατομικά ή ομαδικά. Ελάτε να ενώσουμε την έμπνευση, τη φαντασία, τις γνώσεις και τα βιώματά μας και να δημιουργήσουμε πρωτότυπα, ψηφιακά έργα για να αναδειχθεί η ιστορία, η αρχιτεκτονική παράδοση των Τσακώνων του χθες και του σήμερα. Ελάτε να γίνουμε κοινωνοί της τσακωνικής παράδοσης για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι την Τσακωνιά! Ελάτε να γίνουμε σύγχρονοι Τσάκωνες Καλλιτέχνες!

Γραπτή και ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά τη συμμετοχἠ σας στον υπερσύνδεσμο:

https://forms.gle/LZwHp67CpaKvXb7u7

Αίτηση συμμετοχής στο 2ο Διαγωνισμό ψηφιακών έργων για την Τσακωνιά #tsakoniART

Λίγα λόγια για το Διαγωνισμό- Μια δράση του Αρχείου Τσακωνιάς

Ο 2ος Διαγωνισμός #tsakoniART του Αρχείου της Τσακωνιάς είναι γεγονός!

Τι θα δημιουργήσουν οι συμμετέχοντες;

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ψηφιακά έργα, όπως α) ένα ιστολόγιο (blog) ή, β) μια ψηφιακή αφίσα, ή γ) ένα βίντεο ή video-clip, ή δ) ένα podcast (ηχητικό αρχείο). Τα ψηφιακά τους έργα θα επιλέξουν ανάμεσα στις εξής θεματικές ενότητες: α) Τσακώνικη Διάλεκτος, β) Τσακώνικη Υφαντική, γ) Τσακώνικος Χορός, δ) Τσακώνικη Αρχιτεκτονική, ε) ιστορία της Τσακωνιάς, στ) Τσάκωνες των Γραμμάτων & των Τεχνών, ζ) Τσακώνικη Παράδοση (ήθη/έθιμα, γαστρονομία, τρόπος ζωής)

Ο Διαγωνισμός σε 3 βήματα:

Αρχικά θα δηλώσετε συμμετοχή επιλέγοντας τι ψηφιακό έργο θέλετε να δημιουργήσετε και σε ποια θεματική. Στη συνέχεια: 1. θα εκπαιδευτείτε βήμα-βήμα (εργαστήριο) πως να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά εργαλεία, 2. θα σας καθοδηγήσουμε ώστε να δημιουργήσετε τη ψηφιακή δημιουργία και να την υποβάλετε, 3. θα βραβευτούν τα καλύτερα έργα ανά ψηφιακό έργο και θεματική. Θα ακολουθήσει ανάρτηση των έργων στον ιστότοπο του Αρχείου Τσακωνιάς και εκδήλωση βράβευσης των έργων όπου θα παρουσιαστούν για να τα γνωρίσει το ευρύ κοινό.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει:

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μικρούς (6 - 18 ετών) και μεγάλους (άνω των 18 ετών). Οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να συμμετάσχουν μόνοι τους, με συμμαθητές/τριες τους, με εκπαιδευτικούς από το σχολείο τους καθώς και με φίλους τους από ομάδες εκτός σχολείου. Σε περίπτωση που μαθητής/τρια κάτω των 12 ετών επιθυμεί να συμμετάσχει μόνος/η του, συνίσταται να συνεργαστεί με κάποιο γονέα/κηδεμόνα. Οι μεγάλοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε ατομικά ή σε συνεργασία με άλλα άτομα που αποτελούν φίλους τους ή μέλη ομάδων, συλλόγων, συγκροτημάτων ή κάποιας παρέας.

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Οι μαθητές/τριες (6-18 ετών) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του γονέα/κηδεμόνα, ενός εκπαιδευτικού του σχολείου τους ή ενός υπεύθυνου μιας ομάδας στην οποία συμμετέχουν (π.χ. σύλλογος χορού). Οι μεγάλοι (άνω των 18 ετών) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ατομικά ή μέσω υπεύθυνου μιας ομάδας, συλλόγου, παρέας. Οι συμμετοχές ξεκινούν στις 21 Φεβρουαρίου και κλείνουν στις 10 Οκτωβρίου. Για να εγγραφείτε εσείς, τα παιδιά σας ή για να εγγράψετε μέλη της σχολικής σας τάξης/ομάδας/συλλόγου/συγκροτήματος/παρέας, συμπληρώστε την αντίστοιχη δήλωση. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής θα ενημερωθείτε για το πρώτο εργαστήριο όπου θα εκπαιδευτείτε στο ψηφιακό εργαλείο με το οποίο θα φτιάξετε το έργο σας. Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής στο διαγωνισμό. Επιπλέον, τα στοιχεία συμμετοχής (ονομ/μο, email) με τα οποία κάνετε εγγραφή αφορούν αποκλειστικά αυτό το σκοπό και δε θα αξιοποιηθούν με άλλο τρόπο και θα διαγραφούν μετά το πέρας του διαγωνισμού. Την ημέρα του εργαστηρίου θα χρειαστεί να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μια φόρμα συναίνεσης (δήλωση Ν. 1599/1986) για τη συμμετοχή σας.

Φωτογραφίες και βίντεο του συνεργάτη μας στην Κυνουρία Nigel Copage.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: 

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον 2ο Διαγωνισμό Ψηφιακών Ἐργων #tsakoniART


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.