Ενημέρωση δημάρχων Πελοποννήσου για την στέγαση προσφύγων (pics,vid)

Ενημέρωση δημάρχων Πελοποννήσου για την στέγαση προσφύγων (pics,vid)

Ιούνιος 15, 2017 - 14:36
10 σχόλια

Ημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην Τρίπολη παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  διοργανώνουν. 

Στην πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι της περιφέρειας «γύρισαν την πλάτη» στην ημερίδα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, είτε ότι δεν τους ενδιαφέρει ο δήμος τους να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  στέγασης προσφύγων, είτε ότι το κλίμα στην ΠΕΔ δεν είναι ευοίωνο.

Το  πρόγραμμα προσωρινής στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα που έχει αναπτύξει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στοχεύει σε κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων σε κατοικίες στις πόλεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται για ένα βίαιο πρόγραμμα, αλλά αυτό υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες.

Το πλάνο προβλέπει να κλείσουν τα camp και οι πρόσφυγες να μείνουν σε διαμερίσματα στους δήμους.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη


10 Σχόλια

Δεν θέλουμε τους επενδυτές σας κυρίες και κύριοι, αρκετούς έχουμε στους δρόμους που ζητιανεύουν σαν επαίτες όλη ημέρα.

Βλέπουμε στις φωτογραφίες να συμμετέχουν οι δήμαρχοι που αντιτίθεται για τα σκουπίδια στον Περιφερειάρχη, τι περίεργες συμμαχίες είναι αυτές;

Αρχίσανε με τα Κέντρα Φιλοξενίας, στα οποία θα γινότανε δήθεν ο διαχωρισμός για το ποιοί θα συνεχίσουν την πορεία τους σε άλλες χώρες και ποιοί θα επιστραφούν στην Τουρκία ή στις χώρες τους και φτάσαμε τώρα να μιλάμε για προσωρινή στέγαση των λάθρο. Σου λέει, ας αφήσουμε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα να ξεχαστεί το θέμα και να πάψουν τα ΜΜΕ να το προβάλλουν και μετά ανενόχλητοι θα τους ρίξουμε στις τοπικές κοινωνίες και θα τους επιβάλλουμε με διάφορα τερτίπια. Ας μας πούνε πόσοι επαναπροωθήθηκαν, πόσοι πήγαν σε άλλες χώρες και πόσοι από δαύτους βρίσκονται στη χώρα μας.

Έτσι είναι οι επενδυτές του κ. Σόρος όπως και οι υποτακτικοί του κ. Σόρος μας τους παρουσιάζουν σαν αγίους και μετά με την συνεργασία των τροικανών και λοιπών αστέρων που θέλουν να αντικαταστήσουν το 17% των κατοίκων της Ελλάδας με αλλοδαπούς (για δικούς τους προφανείς λόγους) δηλαδή θέλουν αλλοίωση του πληθυσμού. Βάλτε το μυαλό σας να σκεφθεί λίγο!

Αγαπητοί συμπολίτες η φιλοξενία οικογενειών προσφύγωνμε μικρά παιδιά οργανωμένα σε σπίτια ενοικιασμένα καταγεγραμμένοι και σε καθεστώς προστασίας για την αίτηση ασύλου τε σχέση έχουν με λαθρομετανάστες που δεν είναι γραμμένοι πουθενά δουλευουν παράνομα και ανασφάλιστοι σε περιβόλια και στάνες κλπ Ανθρωποι που είχαν τις δουλειές τους τις οικογενειές τους τα σπίτια τους? Γιατί θεωρούμε οτι εμάς δεν θα μας συμβεί και θα τρέχουμε στα βαλκάνια. Καποιοι που φοβούνται έντιμα θα πρεπει να ενημερωθούν και να διαβάσουν. Κάποιοι άλλοι χτίζουν καριέρες σε αυτές τις απόψεις. Θα νοικιάσω το σπίτι ο.. θελω.

Πας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δεν βλέπεις ίχνος πρόσφυγα και εδώ έχει γεμίσει όλη η χώρα. Σου λένε οι ηγέτες των άλλων χωρών "εδώ οι πρόγονοί μας πριν 3-4 αιώνες δεινοπάθησαν με πολέμους να διώξουν τους μουσουλμάνους από τη χώρα μας και μείς θα τους ξαναφέρουμε ;". Οι δικοί μας όμως οι λιγούρηδες, που δεν γεμίζει με τίποτα η ξεχειλωμένη μπάκα τους, μια δεν δίνουν στους αγώνες των προγόνων μας γιατί το μυαλό τους το έχουν στα ευρώ που τους τάζουν.

Οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) ή αλλιώς Νέας Εποχής. Τι θέλουν άραγε από εμάς ;

Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου: Σήμερα 16 Ιουνίου 2017, Έγιναν τα Εγκαίνια του “Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων” που λειτουργεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Στεγάζεται στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Βαλτεσινίκου , Καποδιστρίου 2 Αθήνα ( μετά από 5 χρόνια κρίσης , ενοικιάστηκαν επιτέλους οι περισσότεροι χώροι) . Παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση το Δ Σ του Ιδρύματος. Οι δράσεις του προγράμματος υποστηρίζονται από τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό ως εταίρο της Επιχείρησης...... ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΒΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ! ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ !!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.