Ένα σημαντικό έργο για την τουριστική ανάπτυξη της Κυνουρίας (pics,vid)

Ένα σημαντικό έργο για την τουριστική ανάπτυξη της Κυνουρίας (pics,vid)

Φεβρουάριος 19, 2016 - 12:34
6 σχόλια

Η περιφερειακή αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της έχει θέσει ως προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και εν προκειμένω της Αρκαδίας ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Κυνουρία.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται έργα συγκεκριμένα που θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου και ένα από αυτά τα έργα είναι ο δρόμος που κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί σύντομα και αφορά στην ένωση δύο ιστορικών χωριών της Κυνουρίας (δόθηκαν πολύ σημαντικές μάχες στην Επανάσταση του 1821).

Τα Άνω Βέρβενα και τα Άνω Δολιανά είναι ιδιαιτέρως γραφικά χωριά και με το δρόμο η απόσταση μεταξύ τους θα μειωθεί ενώ θα εξυπηρετηθούν και τα γύρω χωριά.

Η επίσκεψη όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακούρας ήταν στα 1300 μ. υψόμετρο και στον υπό εξέλιξη δρόμο που θα ενώσει δύο ιστορικά και γραφικά χωριά της Κυνουρίας, τα Άνω Βέρβενα με τα Άνω Δολιανά αλλά θα εξυπηρετήσει και τα χωριά Άγιος Πέτρος και Καστρί και θα αποτελέσει "πύλη εισόδου στον Πάρνωνα" από τα Άνω Βέρβενα.

Μαζί με τον Πρόεδρο των Άνω Βερβένων Νίκο Καρκούλη και τον Αντιδήμαρχο Β.Κυνουρίας Δ.Γκαύρο είδαμε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στο εναπομείναν τμήμα που δεν έχει ασφαλτοστρωθεί, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε και να ολοκληρωθεί σύντομα και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Video: 

Οδικό έργο για την ένωση των Ά Βερβένων με τα Δολιανά


6 Σχόλια

Είστε σοβαροί; λεφτά για τα άνω βέρβενα που δεν έχουν πλέον ούτε ενα κάτοικο; ποια εταιρεία ανοιγει τον δρόμο θα μας πειτε ;; και εμ τι λεφτά;

Αγαπητέ Κύριε που βγάζετε ολίγον χολή τα Βερβενα έχουν αρκετούς μόνιμους κατοίκους την περίοδο Μαΐου Νοέμβριου και πολλοί απασχολούνται με διάφορες εργασίες.Την περίοδο του χειμώνα είναι ακατόρθωτο να κατοικηθεί λόγω πολικου ψύχους και χιονιού.Αν δεν φτιαχτεί και κάποιος δρόμος πως θα είναι εύκολη διέλευση του κόσμου και των τουριστών?

Δρόμος για Βέρβενα -άνω Δολιανά υπάρχει, τον βελτιώνεις , συνδέεις τα Κούτρουφα , δεν καταστρέφεις περιβάλλον και εξυπηρετούνται όλα . Μη μου πείτε αν υπάρχει μια διαφορά πέντε λεπτών μεταξύ του παλιού δρόμου και του νεοανοιχθέντος θα είναι εμπόδιο στην διακίνηση των επισκεπτών ή των ντόπιων .

Ο υπάρχον δρόμος Βέρβενα - Κούτρουφα - Δολιανά υπήρχε περίπτωση να κάνει την ίδια δουλειά ;

ο Γιαννακουρας ειπε: η αναπτυξη ερχεται; και ο καφές απαντησε: ερχεται απο εκει απεναντι, τη βλέπεις η μήπως ειναι αγριογούρουνο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.