Ένα Μαλλιαροπούλειο για όλες τις δουλειές...

Ένα Μαλλιαροπούλειο για όλες τις δουλειές...

Μάιος 07, 2019 - 12:02
11 σχόλια

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης παραχωρήθηκε για τη διοργάνωση μιας πολιτικής εκδήλωσης, κατά παράβαση του κανονισμού που το διέπει. Την πρώτη φορά, τον Νοέμβριο του 2017 είχε παραχωρηθεί για να απευθύνει ομιλία η κυρία Φώφη Γεννηματά, λίγο πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Τότε είχαμε επισημάνει το γεγονός, τόσο εγώ όσο και ο καλός συνάδελφος Γιώργος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, η κυρία Φώφη Γεννηματά είχε πει όλο καμάρι από τη σκηνή του θεάτρου: «Πρώτοι εμείς κάνουμε πολιτική συγκέντρωση σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού».

(Κυρία Γεννηματά μου, χωρίς παρεξήγηση, δεν ήταν να περηφανεύεστε για κάτι τέτοιο, πόσω μάλλον εκείνοι που παράτυπα σας επέτρεψαν να απευθύνετε κάλεσμα εκεί.)

Ελπίζαμε τότε ότι αυτή θα ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που πολιτικό πόντιουμ στήνεται στο Μαλλιαροπούλειο. Αλλά μάταια. Όπως αποδείχθηκε, ήταν να μην γίνει η αρχή.

Χθες Δευτέρα διοργανώθηκε εκεί πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών. Και πόντιουμ και τραπέζι στη σκηνή, παρακαλώ, για τους ομιλητές.

Το μικρό σε χωρητικότητα και ακατάλληλο για πολιτικές εκδηλώσεις Μαλλιαροπούλειο Θέατρο διέπεται από κανονισμό. Προορίζεται για να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αλλά όχι πολιτικές συγκεντρώσεις.

Έναν κανονισμό που παραβιάζουν τελικά κατ' εξακολούθηση εκείνοι οι οποίοι δίνουν την άδεια κάθε φορά.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εκδήλωση θα μπορούσε να είχε γίνει στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, που ήταν κενό. Χώρος σαφώς κατάλληλος για ανάλογες εκδηλώσεις, πολύ πιο άνετος για τους διοργανωτές, τους ομιλητές αλλά και όλους όσοι παρακολουθούν.

Αλλά: ένα «στολίδι» έχουμε στην Τρίπολη, να μην το χρησιμοποιήσουμε σε κάθε ευκαιρία;

Ελπίζουμε, καθώς το Μαλλιαροπούλειο είναι το μοναδικό θέατρο στην πόλη μας, να μην φτάσουμε στο σημείο να μας το ζητούν θεατρικές παραγωγές και εμείς να λέμε ότι είναι «αγκαζέ» από κόμματα, πολιτικούς, πολιτικάντηδες και κομματάρχες.

Το επισημαίνουμε, λοιπόν, για δεύτερη φορά: Το Μαλλιαροπούλειο δεν είναι για όλες τις δουλειές, ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι η πολιτική είναι κι αυτή «θέατρο».

 

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

11 Σχόλια

Πολυκοσμία ο Συριζα κι ο Παυλής χθες!!! Τρεις κι ο κούκος. Μετά τις 2 Ιουνίου δεν θα σας χαιρετάει άνθρωπος

η μεγαλύτερη ελληνική κωμωδία που ακούει στο όνομα συριζα με κεντρικό πρόσωπο τον κουασιμόδο παπαδημούλη

Ε ΡΕ ΖΩΑΡΑ ΟΙ ΣΥΡΥΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ....ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΡΕΣ ΣΚΑΦΑΤΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ...

Δεν υπάρχει κότερο στην Τρίπολη ρε γίδια, στο πολυτελέστερο πήγαμε!

Από όλη την εκδήλωση το μόνο που βρήκε να γράψει ήταν αυτό. Για τα πολιτικά ζητήματα που συζητήθηκαν ούτε κουβέντα.

Γενικά υπερβολικό άρθρο το οποίο σε μεγάλο βαθμό δεν συμμερίζομαι. Η αισθητική της Τρίπολης βιώνει τέτοια décadence που το λιγότερο που θα έπρεπε να σας ωθήσει να γράψετε άρθρο είναι αυτό, ειδικότερα τώρα που είμαστε και σε προεκλογική περίοδο. ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στ' αλεύρι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.