Ένα ακόμη βιβλίο του Κυνουριάτη Κωστή Τσούχλου

Ένα ακόμη βιβλίο του Κυνουριάτη Κωστή Τσούχλου

Αύγουστος 12, 2016 - 10:41
0 σχόλια

Πριν μερικούς μήνες  κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «….» ένα ακόμη  βιβλίο του εκλεκτού Κυνουριάτη συμπατριώτη μας , ακαδημαϊκού  και συγγραφέα   Κωστή Τσούχλου. Το  βιβλίο φέρει το τίτλο «ΠΑΡΝΩΝΑΣ» και τολμά με σαφήνεια και υπευθυνότητα να προσεγγίσει την πιο κρίσιμη δεκαετία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους , τη δεκαετία του 40. Μία δεκαετία που σημαδεύτηκε με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την εισβολή και κατοχή της Ελλάδος από Γερμανούς και Ιταλούς, την Εθνική Αντίσταση σε ολόκληρη την χώρα αλλά και ένα εμφύλιο πόλεμο που ολοκλήρωσε την καταστροφή καταγράφοντας εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και ανοίγοντας  για δεκαετίες αγιάτρευτες πληγές  στην Ελληνική Κοινωνία.

Ο  Κωστής Τσούχλος  προσπάθησε και κατάφερε μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου να καταγράψει και να αναδείξει τις συγκλονιστικές ιστορίες των απλών ανθρώπων  με σαφή και ξεκάθαρο λόγο. Αφηγήσεις που ξεδιπλώνουν το μεγαλείο αλλά και το δράμα που ξετυλίχθηκε στην πατρίδα μας , με ειδικές αναφορές στην περιοχή μας, την καταραμένη δεκαετία.

Απλοί καθημερινοί άνθρωποι - που ζούνε δίπλα μας - και έζησαν ως πρωταγωνιστές τα γεγονότα, ανοίγουν την καρδιά τους και  καταγράφουν την ιστορία με μοναδικό και συγκλονιστικό τρόπο. Ο  συγγραφέας με ουσιαστική γραφή καταφέρνει να  φωτίσει γεγονότα που συγκλόνισαν τον λαό μας και να αναδείξει πολλές κρυμμένες αλήθειες . Παραθέτει  αντικειμενικά όσα έγιναν εκείνη την ταραγμένη εποχή, κάνοντας ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές αναφορές , σωστά τεκμηριωμένες μέσα από έγκυρη βιβλιογραφία και  δείχνει τον ύποπτο ρόλο των ξένων δυνάμεων στην έκβαση των γεγονότων.  Τολμάει να αγγίξει ένοχα κρυμμένα μυστικά εκατέρωθεν με γνώμονα  να καλύψει το κενό ιστορίας που ποτέ δε διδάχτηκε στα σχολικά εγχειρίδια για να γίνει δίδαγμα για εμάς τους νεώτερους και τα παιδιά μας.

Αξίζει αυτό το βιβλίο να διαβαστεί με προσοχή από όλους μας μεγαλύτερους στην ηλικία και κυρίως από τους νεότερους γιατί << Όποιος λαός  δε διδάσκεται από τα λάθη του είναι υποχρεωμένος να τα ξαναζήσει>>

  Μπράβο αγαπητέ Κωστή Τσούχλο, εύχομαι να συνεχίσεις αυτή την φωτισμένη έρευνα και καταγραφή.

                                     Ελένη Τετώρου – Λάτση

Σημείωση   Το βιβλίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία του ΄Αστρους  και Τρίπολης καθώς και στο βιβλιοπωλείο <<Πολιτεία >> στην Αθήνα .

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.