ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!

Ιανουάριος 24, 2022 - 09:13
4 σχόλια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση, με αποκλειστικά δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα, για τα οποία ποτέ δεν αποζημιωθήκαμε και χωρίς επιμόρφωση, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους.

       Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν! Σήμερα είναι ο καιρός, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!

     Όταν οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές με απόφαση Δημάρχου, είναι κλειστές για όλους/ες, μαθητικό, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Εάν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να παρέχουμε τηλεκπαίδευση από το χώρο εργασίας μας, κόντρα στην απόφαση των Δημάρχων, δηλαδή από τα σχολεία μας, οφείλει να στείλει σχετική εγκύκλιο. Καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από το χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε).

     Παρακαλούμε να ενημερώσετε το σωματείο σε περίπτωση που παρατηρηθούν υπερβάσεις καθήκοντος ή αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης. Εν κατακλείδι,  όταν ο Δήμος κλείνει τα σχολεία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, κανένας συνάδελφος δεν δύναται να παρουσιαστεί στο σχολείο του για να παρέχει εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Εννοείται ότι σε αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε καμία υποχρέωση να παρέχουμε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από το σπίτι.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

     

              Ο Πρόεδρος                             Ο  Γ. Γραμματέας

 

    Ανδρέας  Γιαννόπουλος                     Φώτης   Γιακουμής

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

Εκατομμύρια Έλληνες δούλεψαν και δουλεύουν με εξοπλισμό δικό τους από το σπίτι. Οι εκπαιδευτικοι είναι οι μόνοι που θα εξοπλιστούν με δωρεάν tablets. Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι κάνετε το σημαντικότερο λειτουργημα. Το μόνο που σας νοιάζει είναι οι ... κοπάνες. Ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά γιατί οι γονείς έχουν φτάσει στα όρια τους. ΥΓ. Μην σας δούμε έξω για καφέ και βόλτα!!!

ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΙΔΑΙΤΕΡΑΔΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ;; ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΗΠΑΣΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.