Ελένη Καρούντζου: Είμαι ένας άνθρωπος με όρεξη για προσφορά και με πολλές ιδέες (pics)

Ελένη Καρούντζου: Είμαι ένας άνθρωπος με όρεξη για προσφορά και με πολλές ιδέες (pics)

Απρίλιος 24, 2019 - 20:04
6 σχόλια

Με την κυρία Ελένη Καρούντζου - Καζιάνη,  υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο» και τον Κώστα Τζιούμη, γυρίσαμε τα χωριά του Φαλάνθου, όπου και είδαμε τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Η κυρία Καρούντζου κατάγεται από το Ροεινό και γνωρίζει καλά τις ανάγκες του Φαλάνθου και των κατοίκων του.

Δείτε τη συνέντευξη που ακολουθεί και τις απαντήσεις που έδωσε η υποψηφία δημοτική σύμβουλος στην δημοσιογράφο Έφη Καστραντά.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο» και με τον Κώστα Τζιούμη;

Πρώτα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε για να μιλήσουμε για τα θέματα που αφορούν το δήμο μας  και δεύτερον που δίνετε την ευκαρία να σας ξεναγήσω στην περιοχή στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Ως ενεργός πολίτης  βλέποντας τη περιοχή μου να ερημώνει και την πόλη που μεγάλωσα να της  λείπει το στοιχείο του εκσυγχρονισμού και των φρέσκων ιδεών αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο ενεργά για δεύτερη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Άλλωστε, στη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας, δεν μου αρέσει να κάθομαι και να κάνω κριτική εκ του ασφαλούς. Πιστεύω στη διαδικασία της συμμετοχικότητας -και της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.

Την ευκαιρία αυτή μου την έδωσε  ο Κώστας Τζιούμης, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Πιστεύω στην προσωπικότητα του και το χαρακτήρα του, διότι είναι ένας άνθρωπος ικανός, έμπειρος, εξωστρεφής και, κυρίως, δεν είναι εγωπαθής! Έχει όραμα, πρόγραμμα, αλλά και τη δυναμική ώστε να είναι χρήσιμος και παραγωγικός για το δήμο μας.

Κατάγεστε από το Ροεινό, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Φαλάνθου. Θα θέλαμε να μας πείτε σε ποια κατάσταση είναι το χωριό σας τώρα και ποια έργα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Τι λείπει από τα χωριό του Ροεινού και τα χωριά του Φαλάνθου σήμερα;

Πράγματι είναι όμορφο, όχι όμως μόνο το χωριό μου, αλλά και τα άλλα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου. Το καθένα έχει τις δικές του ομορφιές και τη δική του ιστορία. Είναι παραδοσιακοί οικισμοί, που βρίσκονται στην καρδιά του Μαινάλου οι οποίοι έχουν ερημώσει  και δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν βρίσκεται στο πλευρό μας.

Υπάρχει το Μουσείο Δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι, ένα έργο του οποίου η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε με μεράκι από την τότε Δημοτική Αρχή την περίοδο 2006 – 2010  με Δήμαρχο τον κ. Ψυχάρη είναι σε εγκατάλειψη. Ευτυχώς που τα δύο τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από το Σύλλογο Χρυσοβιτσιωτών με την πραγματοποίηση δύο ημερίδων.  Το μουσείο αυτό θα μπορούσε να είναι επισκέψιμο από σχολεία με εκπαιδευτικές εκδρομές και όχι μόνο.

Υπάρχει ο ιστορικός και ιερός χώρος του Λιμποβισίου, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Πριν από 20 μέρες που επισκέφτηκα τη περιοχή  το οδόστρωμα των 1.700 μέτρων είναι γεμάτο λακκούβες και απ΄ ό,τι μου είπαν, είναι από το καλοκαίρι έτσι.

Έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2010 έως σήμερα, και μιλώ για το χωριό μου, είναι η αντικατάσταση των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, η οποία ξεκίνησε από τη Δημοτική αρχή του κ. Σμυρνιώτη και τελείωσε με τη Δ.Α του  κ. Παυλή και η ανάπλαση της πλατείας μας και της παιδικής χαράς η οποία πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από ενέργειες του συλλόγου μας στον οποίο μετέχω ενεργά.

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ο τόπος μας για να πάει μπροστά;

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι για να πάει μπροστά ο τόπος μας χρειάζονται απλά, και σταθερά βήματα

Πρώτα-πρώτα, χρειάζεται να  αγαπάμε τη πόλη μας, το χωριό μας, τη γειτονιά μας καθώς και τους ανθρώπους που κατοικούν στις περιοχές αυτές

Να υπάρχει συνεργασία με κάθε πολίτη ακούγοντας με προσοχή τις προτάσεις του, τις ανησυχίες του και τις απόψεις του.

Βελτίωση της  καθημερινότητας  των δημοτών μας, όπως:  Πόλη καθαρή και ασφαλής. Δρόμοι αστικοί και αγροτικοί προσβάσιμοι. Ασφαλείς παιδικές χαρές, Παιδικοί σταθμοί σε κατάλληλους χώρους και με κατάλληλο εξοπλισμό, προσβάσιμοι χώροι πρασίνου. Τουριστική ανάπτυξη σε συνεργασία με όλους τους φορείς του δήμου μας, αλλά και διασύνδεση του τουρισμού με τον τομέα του πολιτισμού και τα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας.

Αναδείξη των ιστορικών μας μνημείων. Στήριξη της νεολαίας μας. Βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν υπάρχει  μέριμνα για την εύκολη κίνηση των αναπηρικών αμαξιδιων. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια έτσι ώστε ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα ακόμα και μια μητέρα με το καρότσι της να μπορεί να κινηθεί εύκολα και με ασφάλεια. Και επιτέλους να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.

Και εδώ θα ήθελα να σας αναφέρω ότι κύριο μέλημα του συνδυασμού μας «Τρίπολη Αύριο» με τον Κώστα τζιούμη για δήμαρχο, είναι ο δημότης και πως θα βελτιώσουμε την καθημερινότητά του  με αληθινό ενδιαφέρον και όρεξη για δουλειά. Αυτή τη στιγμή έχουμε ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους δημότες και με τα προβλήματα που τους απασχολούν έτσι ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά με γνώμονα τον άνθρωπο.

Κάθε υποψήφιος οφείλει να αφουγκραστεί και να βάλει τον εαυτό του στη θέση αυτού του δημότη, ο οποίος νοιάζεται για τη βελτίωση της γειτονιάς του, του χωριού του της πόλης του,

Ποιους στόχους έχετε θέσει με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο «Τρίπολη Αύριο»;

Η υποψηφιότητά  μου στο ψηφοδέλτιο  «Τρίπολη αύριο» έχει ως μοναδικό στόχο τη συμμετοχή μου στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση της παρατημένης περιοχής μου, στην αλλαγή νοοτροπίας

Πείτε μου μερικούς λόγους για να σας εμπιστευτούν οι συνδημότες μας.

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα στους συνδημότες μου, να συμμετέχουν στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται συμμέτοχοι στη διοίκηση του Δήμου, επιλέγοντας τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που θα τους εκπροσωπήσουν, και δίνουν την κατεύθυνση προς την οποία θέλουν να κινηθεί η δημοτική αρχή.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει μοναδικό σκοπό να προσφέρω και να συμβάλλω με τη εμπειρία μου στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Είμαι ένας άνθρωπος με όρεξη για προσφορά, και με πολλές ιδέες. Δεσμεύομαι να δουλέψω ευσυνείδητα, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και φιλότιμο. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια, γνωρίζοντας ότι δεν έχω προδώσει τις προσδοκίες τους και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, τιμώντας με, με την ψήφο τους.

Μου αρέσει να ακούω το συνάνθρωπο μου και να προσπαθώ να βρω λύση στο πρόβλημα του.  Ακριβώς ότι πρεσβεύει και ο Συνδυασμός μας. Έχουμε χρέος όλοι μας να είμαστε κοντά ό ένας με τον άλλον. Γιατί όλοι είμαστε ένα.


6 Σχόλια

Καλή επιτυχία κα Ελένη. Η όρεξη σας για προσφορά λείπει πολύ από τα άτομα της τωρινής δημαρχίας.

Δηλαδη θες να μας πεις οτι απο την Αθηνα οπου ζεις εσυ και η οικογενεια σου θα εισαι διπλα στους δημοτες?Οταν θα εχει χιονια στο χωριο θα ψαχνουν να σε βρουν ?

Αγαπητή κυρία Καρούντζου, θα μπορούσατε να μας πείτε κάποιες από τις «πολλές ιδέες» που έχετε, όπως λέτε; Μία δύο, αν θέλετε, είναι αρκετές. Ευχαριστώ

Θέλετε να εκτεθείτε στο λαό; Με γεια σας με χαρά σας. Όμως μη χρησιμοποιείτε λέξεις φανταστικές όπως τη λέξη "Όραμα". Όραμα για μας τα κουτορνίθια σημαίνει οπτασία, άυλη πραγματικότητα. Απροσδόκητα και απραγματοποίητα σχέδια. Φαντασία και τίποτε άλλο. Έτσι λοιπόν μας παρουσιάζετε το πρόγραμμά σας άυλο, φανταστικό και απραγματοποίητο, γιατί δεν έχετε τίποτα συγκεκριμένο και χειροπιαστό να παρουσιάσετε!!!

Δηλαδή τώρα εγώ τι να πιστέψω . Μήπως εσύ εγκατέλειψες την Νέα Δημοκρατία που χάρη σε αυτήν έφτασες εκεί που έφτασες Η Μήπως ο κύριος ΤΖΙΟΥΜΗΣ το γύρισε και το παίζει Νέα Δημοκρατία . Τα ίδια έκανες και επι άλλες εποχές . Πές μας δημοσίως ανήκεις ακόμα στην Νέα Δημοκρατία γιά να μάθουμε και εμεις οι πατριώτες σου τι θα ψηφίσουμε αλλά να μάθει και ο κύριος ΤΖΙΟΥΜΗΣ τους συνεργάτες του

Προσοχή Νέο Δημοκράτες και ιδίως οι Νέο Δημοκράτες του Φαλάνθου μην πέσετε στην παγίδα της ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΥ. Αθάνατο ΡΟΕΙΝΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.