Έκπτωση 15% για τους καλοπληρωτές της ΔΕΥΑΤ

Έκπτωση 15% για τους καλοπληρωτές της ΔΕΥΑΤ

Δεκέμβριος 29, 2016 - 12:25
1 σχόλια

Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, η ΔΕΥΑ Τρίπολης αποφάσισε να προχωρήσει σε έκπτωση στις εμπρόθεσμες πληρωμές των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ και σε τροποποίηση τιμολογίου (επί προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών.

Στόχος είναι να επιβραβευτούν οι πελάτες και επίσης να τους δοθεί ένα κίνητρο για την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών επί της αξίας του νερού, δηλαδή μια έκπτωση 15%, ώστε να μην επιβαρύνονται με προσαυξήσεις επί των καθυστερούμενων λογαριασμών αρχής γενομένης από το έτος 2017.

Όπως αναφέρθηκε στο ΔΣ της επιχείρησης «Λόγω της οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα μας και με το σκεπτικό ότι μπορεί να  αυξηθεί η ρευστότητα της επιχείρησης για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις διαρκώς αυξανόμενες  υποχρεώσεις της, προτείνονται προς συζήτηση τα εξής: Δείτε ΕΔΩ

α) Έκπτωση στις εμπρόθεσμες πληρωμ ές των λογαριασμών.

Προτείνεται να γίνει έκπτωση επί της χρέωσης του νερού και του ειδικού τέλους κατά 15%  στον τρίτο λογαριασμό του καταναλωτή (να έχουν προηγηθεί δύο προηγούμενες εμπρόθεσμες εξοφλήσεις λογαριασμών). Πιθανώς να ακούγεται μεγάλο το ποσοστό έκπτωσης γι ́ αυτό σας  παραθέτω τα στοιχεία των τεσσάρων τελευταίων τριμήνων.

Στη συνολική χρέωση περιλαμβάνονται εκτός της ύδρευσης και του ειδικού τέλους, η  αποχέτευση το πάγιο και το πολιτιστικό τέλος. Κάνοντας έκπτωση 15% στη χρέωση του νερού και του

ειδικού τέλους η πραγματική έκπτωση στους εμπρόθεσμους λογαριασμούς είναι περίπου 9% δηλαδή  με τα πιο πάνω στοιχεία η επιχείρηση θα έχανε περίπου (899.880,43 Χ 9%) 80.989,24 ευρώ  ρευστότητας.

Παράλληλα όμως η επιχείρηση πρέπει να γίνει πάρα πολύ αυστηρή στην τήρηση των λοιπών μέσων είσπραξης λογαριασμών (διακοπές, αποστολή χρεών σε Δ.Ο.Υ. κ.λ.π.)

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Για να έχουν έκπτωση οι καλοπληρωτές πρέπει να έχουν πληρώσει το πρόστιμο οι κακοπληρωτές. Διαφορετικά το μαγαζί μπαίνει μέσα. Τα τζιμάνια του ΠΑΣΟΚ (όλων των αποχρώσεων) κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.