Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας

Ιανουάριος 28, 2018 - 16:34
1 σχόλια

Το βράδυ του Σαββάτου στις 27/01/2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου της Σίταινας.

Μια οργανωμένη εκδήλωση η οποία έγινε μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα χαράς και αισιοδοξίας στο κέντρο Γλυφάδα στο Παράλιο Άστρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Γκάυρος, ο γραμματέας Κώστας Τσιώρος, ο συμβουλος Γιώργος Καμπύλης, η Εύη Τατούλη και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος έκανε κάτι πολύ πρωτότυπο έδωσε την σκυτάλη στα παιδιά κι εκείνα με την σειρά τους με τις γλυκές φωνούλες τους ευχαρίστησαν θερμά τον κόσμο που τους τίμησαν με την παρουσία τους, μιλώντας για την ίδρυση του Συλλόγου που έγινε το 1981, την καταγραφή της ιστορίας, την αναβίωση των ηθών και εθίμων, και το ξαναζωντάνεμα πανηγυριών του τόπου.

Ακόμη μίλησαν για την προστασία και την ανάδειξη των πολιτιστικών τους μνημείων, για τους ορειβατικούς συλλόγους και την άριστη συνεργασία τους με τα γειτονικά χωριά.

Όταν τελείωσαν όλα αυτά που τους είχαν προταθεί να διαβάσουν

πιάστηκαν χέρι χέρι και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου τους.

Στη συνέχεια μικροί μεγάλοι αφού απόλαυσαν το φαγητό τους διασκέδασαν με κέφι και πολλά χαμόγελα

Ήταν ένα παραδοσιακό γλέντι με καλή μουσική από την ορχήστρα που φιλοξενούσαν.

Την διακόσμηση του χώρου την επιμελήθηκαν ο Νίκος με τη σύζυγο του Ρία, οι οποίοι το έκαναν με πολύ αγάπη για το χωριό τους και τους φίλους τους.

Είχαν επιλέξει βότανα (τσάι και ρίκι), κλαδιά ελάτου ρόδια και δημιούργησαν υπέροχες συνθέσεις στολίζοντας την είσοδο του κέντρου, τον χώρο μέσα και τα τραπέζια. Το ρόδι συμβόλιζε το γούρι για το νέο έτος.

Στο τέλος πούλησαν λαχνούς στον κόσμο και κέρδισαν πάρα πολλά δώρα, αλλά το φλουρί δεν βρέθηκε μέχρι τώρα.

Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη για όλους.

Γεωργία Δήμου, για το astrosnews.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η αγάπη του Νίκου & της οικογένειάς του για την Σίταινα, είναι μεγάλη, μακάρι και άλλοι να είχαν τέτοια αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.