Εκδηλώσεις για την 195η επέτειο Συγκρότησης Πελοποννησιακής Γερουσίας στις Καλτεζές (pics)

Εκδηλώσεις για την 195η επέτειο Συγκρότησης Πελοποννησιακής Γερουσίας στις Καλτεζές (pics)

Μάιος 30, 2016 - 08:52
0 σχόλια

Την Κυριακή 29/05/2016 εορτάσθηκε η επέτειος της Πρώτης Εθνοσυνελεύσεως και της Συγκροτήσεως της Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Καλτεζών.

Εκδηλώσεις έγιναν την Κυριακή, για την 195η επέτειο της Συνελεύσεως και της συγκρότησης της Πελοποννησιακής Γερουσίας (πρώτης Διοίκησης του Επαναστατημένου Έθνους μας, την 26η Μαΐου 1821) στην Ιερά Μονή Καλτεζών.

Η Πελοποννησιακή Γερουσία,που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μοναστηριού, μετά από πρόσκληση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ήρθε ως συνέχεια της πρώτης τοπικής συνέλευσης που έγινε στην Καλαμάτα, την 25 Μαρτίου του 1821 και αποτελούσε στην ουσία την πρώτη μεγάλη Πελοποννησιακή Γερουσία και στη θέση του προέδρου ορίσθηκε ο Επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε τέλεση Αρχιερατικής Επίσημης Δοξολογίας και Επιμνημόσυνης Δέησης στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Καλτεζών, Εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον Γεώργιο Πραχαλιά ενώ μίλησε και η μοναχή Αικατερίνη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Τελετάρχης ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Video: 

Ο Δημαρχος Τρίπολης στις Εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Συνέλευσης στην Ιερά Μονή Καλτεζών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.