Είπαν Χρόνια Πολλά στο γήπεδο

Είπαν Χρόνια Πολλά στο γήπεδο

Απρίλιος 17, 2012 - 21:34

Τον καθιερωμένο αγώνα ποδόσφαιρου έδωσαν την Δευτέρα του  Πάσχα οι Βερβενιώτες  «Άνω των Σαράντα» με τους «Κάτω των Σαράντα» στο Δημοτικό Γήπεδο του Άστρους.

Ο αγώνας αυτός πραγματοποιείτε ανελλιπώς τα τελευταία είκοσι χρόνια και αποτελεί μια ευχάριστη συνάντηση «μεγάλων» με «μικρούς» έτσι ώστε εκτός από την ανταλλαγή των καθιερωμένων ευχών, μέσω του ποδοσφαιρικού αγώνα, να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι Νέοι την ποδοσφαιρική ιστορία του χωρίου τους!  Φυσικά η φλόγα η φρεσκάδα και η ταχύτητα μπορεί να ήταν  τα όπλα των Νέων αλλά ήταν και είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στο ταλέντο την ποιότητα και την ικανότητα των μεγαλυτέρων τους κάτι που ήταν εμφανές και στην χθεσινή αναμέτρηση. Έτσι λοιπόν αφού βγήκαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες ο αγώνας ξεκίνησε με το σφύριγμα, του εκτελώντας χρέη διαιτητή, Γιώργου Κούβαλη (Σκαντάλη). Οι «Νέοι» αιφνιδίασαν και με το καλημέρα προηγήθηκαν όταν ο Π.  Κουτούζος  βρέθηκε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Δ. Κασκαμπά κάνοντας το 1-0. Σταδιακά η απόδοση των «μεγάλων» ανέβαινε και στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν ο Κώστας Σίδερης πέρασε κάθετη πάσα, αλλά «Ζιντάν», στον Β. Κούβαλη που πλάσαρε από πάνω τον εξερχόμενο  Δ. Διαμαντόγιαννη ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με κάποιες αλλαγές για τις δυο ομάδες και τον άνεμο να είναι ευνοϊκός για τους «μεγάλους».  Οι φάσεις ήταν πολλές και στις δυο εστίες ενώ οι «Νέοι» προηγήθηκαν πάλι  όταν ο Θ. Καρκούλης μπήκε από δεξιά γρήγορα μέσα στην μεγάλη περιοχή σούταρε πολύ δυνατά ο Δ. Κασκαμπάς απέκρουσε και ο Π. Κόκκωνας από κοντά έκανε εύκολα το 2-1. Στην συνέχεια οι «μεγάλοι» πίεζαν ασφυκτικά την εστία του Διαμαντόγιαννη για να ισοφαρίσουν και αφού το φάουλ του Β. Κούβαλη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι ο Α. Κασκαμπάς με εντυπωσιακή  ατομική ενέργεια πέρασε και τον τερματοφύλακα, έγραψε το 2-2! Στην εκπνοή του αγώνα ο Β. Κούβαλης κέρδισε πέναλτι αφού ανατράπηκε από τον Δ. Πάπαλο  μέσα στην μεγάλη περιοχή. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κ. Τακλής που δεν είχε χάσει ποτέ!!! Πέναλτι στην ποδοσφαιρική του καριέρα!!! Δυστυχώς έμελλε να είναι η πρώτη φορά που έχασε πέναλτι αφού  έστειλε τον Διαμαντόγιαννη στην αντίθετη γωνιά αλλά την μπάλα άουτ! χάνοντας την μεγάλη  ευκαιρία να δώσει την νίκη στην ομάδα του. Έτσι λοιπόν το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στη  φετινή αναμέτρηση για το Πάσχα του 2012.

Όλα τέλειωσαν με χαμόγελα αγκαλιές και  πειράγματα ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Για το λόγο αυτό (πειράγματα) θα κάνουμε παρακάτω ατομική κριτική μόνο στους «μεγάλους» γιατί οι «Νέοι»  έχουν χρόνια μπροστά τους!!!

«Κάτω των Σαράντα»: Δ. Διαμαντόγιαννης, Δ. Πάπαλος, Θ. Γκαύρος, Π. Κόκκωνας, Χ. Τακλής, Δ. Καμπύλης, Θ. Καρκούλης, Κ. Χασάπης, Γ. Τυροβολάς, Π. Κουτούζος, Μ. Ρεντούλης.

Έπαιξαν και οι Γ.  Καρκούλης και ο  Κομηνός.

                                              «Άνω των Σαράντα»

Κασκαμπάς Διονύσης: Εντυπωσιακός  τερματοφύλακας ο Διονύσης που παρά τα χρονάκια του έδειξε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να τον νικήσεις. Ειδικά τα αντανακλαστικά του σε κάποια σουτ ήταν απίστευτα!

Λιλής  Κωστας: Ο Δάσκαλος σταθερός στην  θέση του δεξιού οπισθοφύλακα είναι πλέον ποδοσφαιρικά πολύ ώριμος! Διαβάζει το παιχνίδι εύκολα πλέον και τα όποια λάθη οφείλονται μόνο στην σωματική κούραση………

Γκαύρος Δημητρης: Παρά τα περιττά του κιλά (τα τραπέζια βλέπεις) ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας μας εξέπληξε με την θετική του παρουσία. Όταν μάλιστα στο Β΄ ημίχρονο «ξεμπούκωσε» ήθελε να σκοράρει αλλά κατάλαβε γρήγορα ότι η θέση του αριστερού μπακ του ταιριάζει γάντι!

Τακλής Κώστας: Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε άνετα μοιραίο όχι μόνο για την απώλεια του πέναλτι αλλά και για την συνολική του παρουσία στο παιχνίδι! Θα ήταν ιεροσυλία όμως αφού το «τοτέμ» του Αρκαδικού ποδόσφαιρου δεν περιμένει έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου για να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Τα έχει δώσει με επιτυχία επί σειρά δεκαετιών! Πάντως ήθελε να προσφέρει και στο επιθετικό κομμάτι όταν η ομάδα του έχανε. Το πάθος δεν έχει ηλικία!

Θεοδοσόπουλος  Νίκος: Από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Κατεύθυνε με μαεστρία την άμυνά του ενώ προωθούσε την μπάλα ιδανικά στο χώρο του κέντρου. Θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει ακόμα και τώρα σε ομάδα επιπέδου.

Πάπαλος Γιάννης: Τι 20 τι 30 τι 40 τι 50 δεν αλλάζει τίποτα πραγματικά  για το «μηχανάκι» στον χώρο του κέντρου. Ο «Γιαννάκης» αν είχε συμμετοχή και στο δημιουργικό κομμάτι, στο ανασταλτικό ήταν και είναι άριστος, θα μπορούσε να παίξει σε ομάδα επιπέδου! Ποιος όμως να τον βελτιώσει την εποχή εκείνη σε αυτό;

Γκαύρος  Χρήστος: Ο γραμματέας όσο άντεχε ήταν φουριόζος, πήγαινε μπροστά πίσω και έδειξε ότι το χάρισμα των αριστεροπόδαρων είναι μοναδικό. Όταν κουράστηκε έκανε συντήρηση δυνάμεων για να βγάλει όλο τον αγώνα και τα κατάφερε με επιτυχία.

Κασκαμπάς Ανδρέας: Φοβερή τεχνική και φαντασία από τον Αντρέα. Κάνει την διαφορά με μια του μόνο κίνηση. Στο πρώτο ημίχρονο η επιπολαιότητα του παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα του. Εξιλεώθηκε με το εντυπωσιακό γκολ που έβαλε και τις πάσες που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο.

Κούβαλης  Βασίλης: «Έφηβος» 42 Μαϊων ο Βασίλης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά!

Γκαύρος Γιώργος: Αν είχε καλύτερη φυσική κατάσταση θα είχε σκοράρει σίγουρα. Ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις αλλά η απραξία ήταν εμφανής. Η ταχύτητα που ήταν το μεγάλο του προσόν τον συνοδεύει ακόμα. Γιώργο μάλλον πρέπει να προπονηθείς λίγο! 

Διαμαντόγιαννης Γιώργος: Ξεκίνησε στην ενδεκάδα (είχε καθυστερήσει ο Σίδερης) και έκανε ότι μπορούσε για να βάλει γκολ στον γιο του. Θα μπορούσε να το έχει κάνει αφού έχασε τουλάχιστον δυο κλασικές ευκαιρίες τετ-α-τετ αλλά τον πρόδωσαν τα χρονάκια του!

Σίδερης Κώστας: Το μυαλό της ομάδας! Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όταν μπήκε στο γήπεδο αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες! Με το λιτό ρητό και κατηγορηματικό παίξιμό του έδειξε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις απλά!

Κούβαλης  Θοδωρής: Επαιξε λίγο αλλά πρόλαβε να δείξει στοιχειά του δυναμικού του παιχνιδιού. Σίγουρα θα βλέπαμε περισσότερα πράγματα από αυτόν αν αγωνιζόταν ποιο πολύ. Του χρόνου Θοδωρή να είμαστε καλά!

Άριστη η διαιτησία του Γιώργου Κούβαλη (Σκαντάλη) που θύμισε ρέφερι Premier league. Λίγα σφυρίγματα και επιβλητικότητα που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια!

  

Ειδήσεις: